Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το μεράκι επικρατεί της… ανημποριάς


Ήδη εδώ και τρεις εβδομάδες διεξάγεται στην Μάρπησσα τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ με πρωτοβουλία ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν για τον αθλητισμό και για την αθλητική ανάπτυξη στο νησί μας.
Η Μαρία, ο Βαγγέλης, ο Θοδωρής, ο Παναγιώτης (σίγουρα κάποιος ακόμα μου διαφεύγει) έχουν αναγάγει σε θεσμό αυτή τη διοργάνωση και την έχουν καθιερώσει σε ετήσια βάση για να βρίσκουν διέξοδο και να αγωνίζονται όσοι αγαπάνε πραγματικά το μπάσκετ.
Με πολύ καλή οργάνωση, χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος και με τη συνεργασία όλων των αθλητών που συμμετέχουν αποδεικνύεται ότι κάποιες φορές αρκεί από μόνο του το μεράκι και η φιλοδοξία για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο και χρήσιμο, για όσους ψάχνουν μια οργανωμένη διέξοδο άθλησης και διασκέδασης. Αυτή η διοργάνωση έχει μεγάλη απήχηση στους πολίτες της Πάρου μιας και δήλωσαν συμμετοχή 90 περίπου αθλητές σε 7 διαφορετικές ομάδες. Εδώ συναντάμε όλες τις ηλικίες. Από παιδιά 14 ετών έως και άνδρες άνω των 45.
Άνθρωποι εργαζόμενοι ή και μαθητές που αφήνουν στην άκρη για λίγο τις υποχρεώσεις τους και πηγαίνουν στο γήπεδο της Μάρπησσας για να αθληθούν, να αποφορτιστούν και να χαλαρώσουν, διασκεδάζοντας με το αγαπημένο τους άθλημα το μπάσκετ. Ένα άθλημα που η εκάστοτε δημοτική αρχή του νησιού, δεν μας έδωσε ποτέ το δικαίωμα να το εξασκήσουμε όλο το χρόνο γιατί δεν είχε ποτέ στις προτεραιότητές της την κατασκευή ενός κλειστού αθλητικού χώρου.
Αλήθεια, σκέφτηκε ποτέ κανείς από τους Δημάρχους, πρώην και νυν, πόσοι άνθρωποι στο νησί δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό λόγω της έλλειψης ενός κλειστού χώρου άθλησης; Ενός χώρου που θα έδινε τη δυνατότητα στον κόσμο να επιλέξει το αγαπημένο του άθλημα (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ) και να γυμνάζεται ό,τι καιρό κι αν έχει δίχως  να κάνει δεύτερες σκέψεις.
Με αυτά τα δεδομένα είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση η διεξαγωγή του τοπικού τουρνουά που διοργανώνει ο Μαρπησσαϊκός και οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στους ανθρώπους που προανέφερα. Η καλή διάθεση και ο εθελοντισμός είναι τα στοιχεία που επιτρέπουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι όσοι αγωνίζονται ή το παρακολουθούν, να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι αγαπάνε το μπάσκετ στην Πάρο και να δείξουν κατανόηση στο έργο αυτών των ανθρώπων.
Κατανόηση με έργα και όχι με λόγια. Γιατί τα λόγια ο κόσμος τα έχει σιχαθεί μιας και η εθιμική επανάληψη και εξαγγελία περί αθλητικών χώρων στην Πάρο μαρτυρά ότι ο κ. Βλαχογιάννης είτε αναγνωρίζει (πράγμα που δεν το συμμερίζομαι), πρόβλημα διαστάσεων για τον αθλητισμό στο νησί μας, είτε παριστάνει πως το αναγνωρίζει, πράγμα που δεν το αντέχω. Και λέει όσα (νομίζει ότι) θέλουν τα αυτιά, συγκεκριμένα αυτιά, να ακούσουν. Εάν αναγνωρίζει πρόβλημα, σημαίνει πως συγχρόνως αποδέχεται την ανημποριά του (τόσα χρόνια, πια) να το θεραπεύσει. Εάν απλώς «τάζει» στην κοινωνία γενικά και αόριστα (και όταν είναι παρατηρητές και παλιά στελέχη του Δήμου), λυπάμαι αλλά, δεν θα πάρω…
 
Αντί επιλόγου, μια μικρή αναφορά στα θετικά που αναδεικνύει ο Παριανός αθλητισμός αυτόν το μήνα. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πάρου (ΟΑΠ) διοργανώνει ήδη από τις 23 Μαΐου ένα πολύ σημαντικό διεθνές τουρνουά Future Γυναικών 10.000 δολαρίων της ITF με τη συμμετοχή 33 αθλητριών από όλο τον κόσμο. Στον αγώνα παίρνουν μέρος και δύο «δικά μας» κορίτσια που αναδείχτηκαν μέσα από τον Ο.Α.Π. η Μ. Παρούση και η Ραφ Αλιπράντη. Το τουρνουά ολοκληρώνεται την Κυριακή και πήρε τη σκυτάλη από το Paros Open Cup 2011 που είχε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή 48 αθλητών και αθλητριών από το νησί. Επίσης, αυτό το τριήμερο διεξάγεται στο «Πάνθεον» ένα Εαρινό Κύπελλο ακαδημιών ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή 5 ομάδων και 100 παιδιών  από όλη την Πάρο. Τέλος, με μεγάλη χαρά αναμένουμε στις 5 Ιουνίου τον ποδηλατικό γύρο Πάρου. Διοργανώσεις που αν μη τι άλλο αξίζουν να τιμηθούν με την παρουσία όλων όσων αγαπούν τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι!

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 28-29 Μαϊου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου