Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο ΝΕΟΣ Α.Ο.Σ τη νέα αγωνιστική περίοδο

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ
  
Είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα συγκινημένοι από την πορεία του ΝΕΟΥ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ μας,  βλέποντας να παίρνουν σάρκα και οστά τα οράματά μας για το ποδόσφαιρο στο νησί μας.
 Από την αρχή όμως μπήκαμε στο στόχαστρο κάποιων επίδοξων ελεύθερων σκοπευτών που σκοπό είχαν, πατώντας τις σκανδάλες των πολυβόλων τους, να μας βγάλουν από τη μέση γιατί απ’ ότι φαίνεται ο ρομαντισμός είναι ο χειρότερος εχθρός του χρήματος. 
Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα μας όμως, που δεν είναι άλλα από την γνώση και την αγάπη που τρέφουμε για τον αθλητισμό, που χρόνια τον έχουμε βιώσει στο πετσί μας, ήταν αρκετά όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά να οδηγούμε την κούρσα στο νησί έχοντας στην οικογένειά μας 97 παιδιά,  αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν υπερτερεί στον χώρο του αθλητισμού αυτός που έχει οικονομική επιφάνεια αλλά αυτός που έχει αθλητικό πνεύμα. 
Οι στόχοι μας εξ αρχής ήταν υψηλοί, όπως αρμόζει και στα όνειρα όλων των παιδιών που αύριο θα χαράξουν την πορεία τους και παράλληλα το μέλλον του τόπου μας. 
Καταφέραμε αρκετά και κάθε χρόνο θα πετυχαίνουμε περισσότερα γιατί σκοπός μας είναι η αναβίωση,  μέσα σε αυτούς τους σύγχρονους και όμορφους αγωνιστικούς χώρους , των παλιών μας γειτονιών που έσφυζαν από τις φωνές των παιδιών όπου εκεί γεννήθηκαν οι αληθινοί αθλητές. 
Σκοπός μας είναι να μυήσουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό, να τους διδάξουμε ότι όσοι ασχολούνται με αυτόν είναι κατ’ επέκταση όλοι νικητές ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Γι’ αυτό δεν επιδιώξαμε τη νίκη αποκλειστικά, ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον . 
Δεν γνωρίζουμε το τέρμα της ανηφόρας αυτής της οικονομικής λαίλαπας που στοιχειώνει τη χώρα,  αλλά αυτή η πολύπαθη ομάδα μοιάζει σαν το αγριολούλουδο που μπορεί και ανθίζει ακόμη και πάνω στα βράχια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την χαρακτηριστική κίνηση ενός γέροντα πραγματικού φιλάθλου, τότε που η ομάδα του Α.Ο. ΣΎΡΟΥ είχε οικονομικά προβλήματα, αφού ήταν ξεχασμένη από όλους, χτυπώντας δειλά την πόρτα των αποδυτηρίων μας για να δώσει 500 δραχμές από την μικρή σύνταξή του για να βοηθήσει την ομάδα μας να μαζέψει χρήματα για τα έξοδα του εκτός έδρας ταξιδιού της Κυριακής που ήταν πιθανόν να μη γίνει λόγω έλλειψης χρημάτων.  Η ομάδα μας μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν τελευταία στον 1ο γύρο του Κυκλαδικού Πρωταθλήματος με κίνδυνο να υποβιβασθεί και παράλληλα να διαλυθεί
Μετά από αυτό κοίταξε ο ένας τον άλλον και ορκιστήκαμε νοερά να πάρουμε το Πρωτάθλημα , όπως και έγινε αφού στον 2ο γύρο κάναμε 9 νίκες σε 9 παιχνίδια.  
 Ερχόταν μαζί μας σε όλες τις αποστολές στα νησιά παίρνοντας μαζί και το φαγητό του παρότι τον καλούσαμε στο τραπέζι που έτρωγε η ομάδα !!!  
 Κερδίζαμε γι’ αυτόν και στο τέλος όλοι αγκαλιασμένοι στην απονομή του αφιερώσαμε το τρόπαιο , δίνοντάς του και ένα από τα μετάλλιά μας στη σέντρα του γηπέδου που το δέχθηκε σαν μέγιστη τιμητική διάκριση με δάκρυα στα μάτια , βγάζοντας το χαρακτηριστικό καπέλο του , ψιθυρίζοντας ‘’ευχαριστώ , ευχαριστώ’’ !!!   
 Αυτόν τον αθλητισμό θέλουμε , αυτόν έχουμε ανάγκη, αυτόν θα επιδιώξουμε !!! 
Έτσι ζωντάνεψε ξανά το θηρίο, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στον τοπικό τύπο,δείχνοντας σημάδια ανάπτυξης κάτω από τις σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Η Ακαδημία μας λοιπόν,  βάζει τα καλά της κίτρινα - μπλε χρώματα και μεταμορφώνεται από την επόμενη περίοδο σε μια μεγάλη ομάδα , τον  ΝΕΟ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ, μια ομάδα με μεγάλες προσδοκίες ,  που όπως δείχνουν τα στοιχεία,  έχει ήδη αγκαλιασθεί από όλους τους Συριανούς.Θα διοικείται από ένα αξιόλογο συμβούλιο με νέους ανθρώπους και όρεξη για δουλειά.Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους χορηγούς μας  BIOCLEAN, τον Ρένο Φρέρη και την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΡΟΥ, τον Γιώργο Φώσκολο, τον Άκη Πύργο και το SEVERO café bar, τον Γιώργο Τορναζάκη και τον Κώστα Νικολούζο,  που με την οικονομική τους βοήθεια έδωσαν φτερά στα όνειρά μας. Τους τρεις τεράστιας αξίας , προπονητές μας Μιχάλη Λιγνό , Γιάννη Ζαχαρίου , Κώστα Συριανό και με την ευκαιρία αυτή να καλωσορίσω στο προπονητικό team τον Δημήτρη Τσαρτσάλη,  που η ομάδα μας θα έχει την τύχη να συνεργασθεί από την νέα περίοδο. Τους Σαράντο Σταφυλά, Μαθιό Στεριώτη, Δημήτρη Σκουλάτο, Μιχάλη Βουτσίνο και Μάνο Κωσταρίδη για την τεράστια διοικητική βοήθεια τους που θα πλαισιώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτοί είμαστε και καλούμε όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο να πλαισιώσουν αυτή την ρομαντική μας προσπάθεια για μια νέα εποικοδομητική χρονιά .


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
ΝΕΟΥ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου