Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο Άη-Βασίλης παίζει μπάλα!(Αναδημοσίευση από ΤΡΕΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ)

Μέρες που είναι, ας ασχοληθούμε με ένα χριστουγεννιάτικο θέμα. Υπάρχει, λοιπόν, κάπου στον κόσμο μία ποδοσφαιρική ομάδα που μπορεί αναμφίβολα να χαρακτηριστεί “η πιο χριστουγεννιάτικη ομάδα του κόσμου”! Πρόκειται για την FC Santa Claus, μια ομάδα που έχει την έδρα της στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, την πόλη στην οποία θα βρει κανείς και το περίφημο χωριό του Άη Βασίλη. Στο έμβλημα της ομάδας δεσπόζει, φυσικά…ο Άγιος Βασίλης, ενώ τα χρώματά της είναι (προφανώς) το κόκκινο και το λευκό!
Η ομάδα ιδρύθηκε το 1993, όταν συγχωνεύτηκαν δύο τοπικές ομάδες του Ροβανιέμι, οι Ροβανιέμεν Ρέιπας και Ροβανιέμεν Λάπι. Αγωνίστηκε στην τρίτη κατηγορία της Φινλανδίας μέχρι το 2000, όταν και υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία. Επέστρεψε στην τρίτη κατηγορία το 2009, και φέτος, μετά από μία εξαιρετική χρονιά, τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και κέρδισε την άνοδό της στη δεύτερη κατηγορία!
Πέρα από τις επιδόσεις τους εντός του γηπέδου, οι παίκτες της FC Santa Claus (ή απλά “Santa”, όπως είναι το χαϊδευτικό της), σαν σύγχρονοι αγιοβασίληδες, “θέλουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο”, όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στη σελίδα της ομάδας στο Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=59168238263). Γι’αυτό και η Santa συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της UNICEF στο Ροβανιέμι, το οποίο είχε ανακηρύξει επίσημο συνεργάτη της για το 2010.
Μπορεί άραγε να πάρει κάποιος στα σοβαρά μία ποδοσφαιρική ομάδα που μοστράρει τον Άη-Βασίλη στο έμβλημά της; Απ’ό,τι φαίνεται, ναι. Με την άνοδό της στη δεύτερη κατηγορία της Φινλανδίας, η Santa ουσιαστικά συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες της χώρας. Ποιος λέει “χο, χο, χο” τώρα;
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα στείλετε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, μαζί με τα δώρα που επιθυμείτε, γράψτε στο τέλος κι ένα “καλή επιτυχία στην ομάδα”. Θα καταλάβει αυτός…
ΠΗΓΗ: http://insanesoccer.wordpress.com/2010/12/26/santa/

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς ευχαριστούμε για τις όμορφες αναρτήσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή