Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΙΔΕΣ: Νηρέας-Φιλώτι, ματς σε δύο δόσεις

Την πρώτη φορά το ματς μεταξύ Νηρέα-Φιλώτι για το πρωτάθλημα Παίδων ορίστηκε στις 11:00 το πρωί έχοντας γνώση όλοι ότι δεν θα διεξαγόταν ολόκληρο μιας και η ομάδα της Νάξου έπρεπε να αναχωρήσει με το πλοίο των 11:40. Την ίδια ημέρα η ομάδα Παίδων του Πανναξιακού υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία για να αντιμετωπίσει τον Α.Ο.Πάρου και αναγκάστηκε να φύγει από το νησί μας στις 04:00 τα ξημερώματα. Εν τέλει, το παιχνίδι ξεκίνησε στις 11:00 και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στις 11:30. Η ομάδα του Φιλωτίου ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Παρ' όλο που γνώριζαν ότι θα αποχωρήσουν για να προλάβουν το καράβι προτίμησαν να ξεκινήσει κανονικά το δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 3' της επανάληψης με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ το Φιλώτι έκανε το 2-0. Με το που σημειώθηκε το δεύτερο γκολ οι υπεύθυνοι της ναξιώτικης ομάδας απέσυραν την ομάδα και έτρεξαν να προλάβουν το καράβι. Χρέη διαιτητή αγώνα εκτελούσε γονέας παιδιού από τον Νηρέα ο οποίος, απολύτως λογικό, δεν ήξερε να συντάξει το φύλλο αγώνα (που στέλνει με φαξ η Ε.Π.Σ.Κυκλάδων) και τι να γράψει σε τετοια περίπτωση διακοπής αγώνα. Με πολλές διαβουλεύσεις και τηλεφωνήματα εκατέρωθεν η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να συνεχιστεί ο αγώνας στις 15/1 για τα υπόλοιπα 25'. Τα παιδιά, που τυγχάνει να γνωρίζονται μεταξύ τους, διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι στο Φιλώτι αγωνίζονταν 2 μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά (τα οποία έκαναν το λάθος και ήρθαν...αξύριστα!). Φυσικά ουδείς αρμόδιος να ελέγξει κάτι τέτοιο, εν ολίγοις τρέχα γύρευε.
Την περασμένη Κυριακή η Ένωση όρισε διαιτητή και το Φιλώτι για το "Φόβο των Ιουδαίων" προσήλθε με δέκα παίκτες. "Τί στο καλό, 2-0 προηγούμαστε και θέλει μόλις 25 λεπτά, πάμε κι έτσι!" Διόλου απίθανο να σκέφτηκαν κάπως έτσι; Αφού δίνει τόσα δικαιώματα η Ένωση ο καθείς μπορεί να σκέφτεται και να πράττει όπως θέλει. Τελικά τα παιδιά του Νηρέα μπήκαν δυνατά από την αρχή, και μείωσαν με τον Ζενέλι σε 2-1. Το Φιλώτι αντέδρασε άμεσα (και παρ' όλο που ήταν δέκα παίκτες, στάθηκαν πολύ καλά στο γήπεδο) και σκόραρε παίρνοντας ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων.Δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο Μπαρμπαρίγος μείωσε σε 3-2 και τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ζενέλι με πλασέ ισοφάρισε. Ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό έκανε το 4-3 και χάρισε μια σημαντική νίκη στην ομάδα της Νάουσας, όχι τόσο βαθμολογικά, όσο ηθικά!
Οι Παριανές ομάδες τα τελευταία χρόνια είναι από τις πιο τυπικές των Κυκλάδων στις μικρές κατηγορίες και με πολλές θυσίες παιδιών, γονέων, παραγόντων δίνουν κανονικά το παρών σε όλες τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους δίχως να δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα στη διοργάνωση και στις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή. Πέρα από τα όποια αποτελέσματα, μαθαίνουν από μικρά να σέβονται θεσμούς και αντιπάλους κι αυτό είναι που τα κάνει ξεχωριστά σε δύσκολα (με τις μετακινήσεις) πρωταθλήματα σαν και το δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου