Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αφορμές για σκόρπια σπαράγματα


Κλείνοντας περίπου 4 μήνες - ως φιλοξενούμενος σε μια γωνιά τούτης εδώ της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας - καταπιάστηκα με αρκετά θέματα που αφορούν την Πάρο και τον αθλητισμό της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ποδόσφαιρο. Παρακάτω θα επιχειρήσω να παραθέσω κάποιες σκόρπιες σκέψεις, κάποια σκόρπια σπαράγματα γενικού περιεχομένου που δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ τη θέση τους σε κάποιο από τα κείμενα μου ή ήρθαν στο νου μου όταν πλέον το κείμενο είχε δημοσιευτεί…
Με αφορμή τουρνουά ακαδημιών:
* Το νόημα με το ποδόσφαιρο είναι να περνά ο κόσμος, ενασχολούμενος, καλά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πέρασαν καλά 300 περίπου παιδιά στη Σύρο λαμβάνοντας μέρος στο 6ο πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών, επίσης οι γονείς εισέπραξαν στις κερκίδες ωραίες εικόνες και πολλά (πάρα πολλά) γκολ. Ήταν ένα τριήμερο για τη χαρά των παιδιών όπου όλα αναδείχτηκαν νικητές! Άρα, το ποδόσφαιρο εκπλήρωσε τον βασικό προορισμό του.
* Το δρόμο για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας στην Πάρο έδειξαν οι λιλιπούτειοι άσοι όπου παρατάχτηκαν ως μία Μικτή ομάδα στο τουρνουά της Σύρου και στα δύο από τα τρία τμήματα έκλεψαν τις εντυπώσεις αγωνιστικά!
Με αφορμή τη συνέλευση της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων:
* Το σύστημα «Ε.Π.Σ.Κ.», ακόμη κι αν βγάλουμε έξω απ’ τον συλλογισμό τον όγκο «διαιτησία και γιατροί», πάλι δείχνει καταφανώς αδύναμο να προσφέρει στο πρωτάθλημα το απαιτούμενο σέρβις.
* Η Ε.Π.Σ.Κ. διαθέτει μεγαλύτερο ταλέντο στο να παραδίδει τα πρωταθλήματά της στο χάος της κωλυσιεργίας και του (στο λιγότερο ύποπτο σενάριο) ωχαδερφισμού.
* Το σύστημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων χρειάζεται άμεσα ανατροπή ή ανανέωση.
Με αφορμή την εκλογή του Κώστα Τσαντάνη στην προεδρία του Α.Ο. Πάρου:
* Ο Κ. Τσαντάνης είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου - και μόνο. Δεν είναι του φαίνεσθαι, των συνεντεύξεων και της φιγούρας. Συνηθίζει να περνάει ώρες ατελείωτες στο γήπεδο, κοιτάει να κάνει τη δουλειά του, θέλει την ησυχία του, τελεία.
* Ο νέος πρόεδρος του ΑΟΠ είναι φάρος ανιδιοτελούς προσφοράς για το Παριανό ποδόσφαιρο. Νιώθω ότι εκεί μόνον ανήκει. Ο ΑΟ Πάρου είναι, απλώς, το μέσον.
* Η παρουσία του Κ. Τσαντάνη στην θέση του προέδρου διασφαλίζει τη συνέχεια για τον Α.Ο. Πάρου. Ότι, δηλαδή, η «κεντρική ιδέα» μένει κοινή και απαράλλακτη… για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. Η κεντρική ιδέα είναι ότι, κάθε σεζόν, οι τρεις προτεραιότητες ιεραρχούνται ως εξής: οι ακαδημίες, οι ακαδημίες και (ναι, σωστά το μαντέψατε) οι ακαδημίες.
Με αφορμή τις συστάσεις επιτροπών για συζήτηση μιας κοινής ομάδας στο νησί:
* Οι καλοί παράγοντες ξέρουν (και επιδιώκουν) να συνεργάζονται, αν αυτό συμφέρει, ακόμη και με εκείνους που δεν πρόκειται να γίνουν φίλοι ποτέ!
* Ο προφανής κίνδυνος είναι ο Νηρέας και ο Α.Ο. Πάρου να «εκπέσουν» στο να παίζουν σ’ όλο το πρωτάθλημα για δύο «ματς τιμής» το χρόνο μεταξύ τους. Να’ ναι ευτυχισμένος όποιος τα κερδίζει και δεν πα’ να τερματίζει στην τελευταία θέση πριν τη γραμμή του υποβιβασμού. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την καθήλωση στη μιζέρια.
Με αφορμή το γήπεδο στην Νάουσα:
* Με δάκρυα φύγαμε από το γήπεδο του Νηρέα το 2004, αλλά πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι το μέλλον όλου του συλλόγου είναι εκεί και μ’ αυτό και μόνο αυτό πρέπει να ασχοληθούν μέχρι να το λύσουν και να αποκτήσει η Νάουσα ξανά το δικό της γήπεδο.
Με αφορμή το «ΝΑΟΥΣΑ 2010»
* Φέτος στον Νηρέα δεν παρασύρθηκαν σε μιμητισμούς και δημιούργησαν ένα νέο μοντέλο στο ευαίσθητο τμήμα των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Το αν κριθεί επιτυχημένο θα το δείξει το μεράκι η συνέχεια και η συνέπεια σε βάθος χρόνου.
Η 21η Ιουνίου ήταν η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και «επισήμως» η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. Καλό καλοκαίρι και επίσημα, λοιπόν, και ευχές για μια καλή τουριστική σεζόν!

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 25-26 Ιουνίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου