Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ακαδημία ποδοσφαίρου "ΝΑΟΥΣΑ 2010": Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Νηρέα!


Μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος "ΝΑΟΥΣΑ 2010" για τα τμήματα υποδομής του Νηρέα τα πρώτα αποτελέσματα αχνοφαίνονται ήδη και είναι θετικά. Ο φετινός αριθμός παιδιών που συμμετέχουν στην ακαδημία ξεπερνά κάθε προηγούμενο για τον σύλλογο της Νάουσας, ο οποίος δίχως γήπεδο, αντί να αποδυναμώνεται και να φτάσει σε σημείο να αφανιστεί εντελώς, δείχνει να πατά σε στέρεες βάσεις και προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή τη δίψα των παιδιών της Νάουσας για αθλητισμό. Ο εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής προς τον ιστορικό σύλλογο της Πάρου δεν έχει προηγούμενο και έχουμε φτάσει σε σημείο να παρακαλάνε κάποιοι τον Δήμαρχο να μας πετάξει έναν τάπητα στην περιοχή του Αγροκηπίου δίχως εγκαταστάσεις, δίχως υποδομές, δίχως έστω κάτι που να θυμίζει ότι εκεί θα προπονούνται παιδιά. Έναν τάπητα σε διαστάσεις ποδοσφαίρου 8Χ8 και όχι κανονικών διαστάσεων για να μην πέσει, όπως λέγεται, πάνω στο μεγαλεπήβολο "μακέτο" που έχει στα πλάνα του ο Δήμος με φυσικό χλοοτάπητα, γήπεδα μπάσκετ και 5Χ5, αποδυτήρια, κερκίδες, στίβο κλπ. κλπ. Ως φαίνεται κάποιοι θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια για να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε, διαφορετικά δεν μπορώ να ερμηνεύσω μια τόσο άστοχη κίνηση! Ο κόσμος της Νάουσας ποτέ δε ζήτησε ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών όπως είναι εδώ και χρόνια σχεδιασμένο στο "μακέτο". Ο κόσμος της Νάουσας, όμως, δεν είναι επαίτης για να του πετάνε έναν τάπητα μικρών διαστάσεων απλά για να έχουμε να λέμε. Στην  Νάουσα αρμόζει μόνο ένα πραγματικό γήπεδο: με αποδυτήρια, τουαλέτες, κερκίδες και φώτα. Όχι άλλες μέσες λύσεις. Κάπου πρέπει να στεγαστούν οι περίπου 130 αθλητές που διαθέτει ο σύλλογος.
Με κείνα και με τούτα ο Νηρέας εξακολουθεί να παρουσιάζει αξιόμαχες ομάδες Εφήβων και Πάιδων ενώ πολλά νέα παιδιά που προέρχονται από τα σπάργανα του συλλόγου πλαισιώνουν την ομάδα των Ανδρών στο φετινό πρωτάθλημα όπου για 2η σερί χρονιά συμμετέχει από κοινού με τον Μαρπησσαϊκό. Στα μικρότερα τμήματα αθλούνται περίπου 80 παιδιά ενώ ο ποδοσφαιριστής του Νηρέα Αντώνης Κορτιάνος είναι η νέα προσθήκη στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών. Η νοοτροπία και το σκεπτικό του συλλόγου είναι τα παιδιά να διασκεδάζουν με το ποδόσφαιρο, να ευχαριστιούνται το παιχνίδι τους και να προσέρχονται με χαμόγελο στις προπονήσεις και τους αγώνες. Τέλος, τη φετινή σεζόν προγραμματίζονται πολλές δραστηριότητες από τον σύλλογο γύρω από την ακαδημία ποδοσφαίρου. Ταξίδια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, διοργανώσεις τουρνουά, δημιουργία καμπ, ομιλίες από ειδικούς (ψυχολόγους, διατροφολόγους κ.α.) με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση γονέων και αθλητών καθώς και εκδηλώσεις που θα συνδέουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό! Καλή αγωνιστική σεζόν σε όλες τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των Κυκλάδων με υγεία, σχολική πρόοδο και επιτέλους ας πιάσουμε το ΝΟΗΜΑ: το ποδόσφαιρο υπάρχει για να περνάνε τα παιδιά μας καλά!

TIPS: Έτυχε να βρεθώ στο Δημοτικό στάδιο Πάρου την Κυριακή το βράδυ και να παρακολουθησω τον αγώνα του Α.Ο.Π. με το Φιλώτι για το πρωτάθλημα Παίδων. Η εικόνα που συνάντησα ήταν μαγική: πολλοί Παριανοί γονείς στο γήπεδο που ήρθαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται, άλλοι γονείς με μικρότερα παιδιά που απλά τα έφεραν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι του συλλόγου όπου ανήκουν (ντυμένα φυσικά με το αγαπημένο τους μπλε), παιδιά από την εφηβική ομάδα και ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας έδωσαν το παρών. Θα ήταν πάνω από 150 άτομα σε αγώνα Παιδικού πρωταθλήματος. Αυτή η εικόνα οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στο γήπεδο. Είναι εκεί, μέσα στην Παροικιά και τραβά σαν μαγνήτης τον κόσμο! Όλοι όσοι συμμετέχουν στα ποδοσφαιρικά τμήματα του Α.Ο.Πάρου το θεωρούν σπίτι τους, γιατί εκεί είναι τα αποδυτήριά τους, εκεί είναι ο χώρος τους, εκεί είναι οι φίλοι τους, εκεί είναι η διασκέδασή τους! Κάτι παρόμοιο ζητάει εδώ και χρόνια η Νάουσα: ένα γήπεδο να στεγάσει τα παιδιά της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου