Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Τώρα ανήκουμε όλοι μας στο τέρας που εγεννήθει»

Εκεί όπου οι προκαταλήψεις και ο ρατσισμός μπορούν να ανθίσουν με σχετική ευκολία, έρχεται ο αθλητισμός για να βοηθήσει στην αποδοχή των μεταναστών. Μέσα στο γήπεδο είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε συμπαίκτες ανεξαιρέτως τάξης, χρώματος και οικονομικής κατάστασης. Ή μήπως όχι;
Σύμφωνα με μαρτυρίες, διευθυντής σχολείου στην Ιεράπετρα της Κρήτης είναι ενεργό μέλλος της Χρυσής Αυγής, το οποίο μάλιστα περνάει την ρατσιστική του ψευδό-ιδεολογία μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού! Όπως μαθαίνουμε, από τότε που ανέλαβε διευθυντικό πόστο είναι περισσότερο προσεκτικός, καθώς είναι πολλά τα λεφτά... Ο εν λόγω καθηγητής λοιπόν ήταν γυμναστής σε γυμνάσιο πριν γίνει διευθυντής και έβαζε τα παιδιά να παίζουν μπάλα χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με την καταγωγή τους. Από τη μία τα Eλληνάκια, τα οποία προσπαθούσε να παθιάσει και από την άλλη οι μετανάστες, όπου έπρεπε να χάνουν.
Αναρωτιόμαστε πως τέτοιες συμπεριφορές συναντούν την ανοχή αφενός των αρμοδίων και αφετέρου των γονέων, πόσω μάλλον σε μία κοινωνία όπου έχει ταλαιπωρηθεί από το φασισμό και έχει παράδοση αντίστασης, παρά το ότι στην πλειοψηφία της πλέον αποτελείται από βολεμένους πρασινοφρουρούς. Ουσιαστικά, μπολιάζονται τα παιδιά με ρατσιστικές ιδέες, κάτι που το ποδόσφαιρο αυτό καθεαυτό οφείλει να καταργεί.
Πρόκειται για μία τερατογένεση κα μάλιστα υπό την σιωπηρή ανοχή εκείνων που όφειλαν να προχωρήσουν σε… έκτρωση. Είμαστε σίγουροι, ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Όλοι είχαμε δίκαιους καθηγητές και δασκάλους, πάντα όμως υπήρχαν κι αυτοί που, έστω και εμμέσως, έκαναν διαχωρισμούς. Σε μία ηλικία που ουσιαστικά το παιδί διαμορφώνει προσωπικότητα και ο δάσκαλος ή καθηγητής αποτελεί εμπνευστή, πρόκειται για έγκλημα.
Αλλά το σοβαρότερο πρόβλημα της εκπαίδευσης ήταν το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού
καταργείται μπορούν όλοι να κοιμούνται ήσυχοι...

 
Θ.Σ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου