Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Περί γηπέδου Νηρέα και πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχει γάμος, πανηγύρι και πίτα, που οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να μην είναι πρώτοι!
Ειδικά, στις κοπές πίτας φέτος πάνε πριν από όλους και φεύγουν μετά απ' όλους, για να μην χάσουν καμιά χαιρετούρα. Σε δύο πίτες μόνο δεν πήγαν φέτος. Η μία περίπτωση είναι γνωστή (ΝΔ).
Το γέλιο, το «χοντρό» γέλιο όμως, έπεσε την περασμένη Τετάρτη στην κοπή της πίτας του Νηρέα. Ο ιστορικός σύλλογος της Πάρου με ετών πολιτιστικής και αθλητικής δράσης έκοψε την πίτα του ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ καθώς δεν τόλμησε να πάει εκεί κανένας Δήμαρχος, κανένας Αντιδήμαρχος, κανένας πρόεδρος φορέα. Μόνο η κ. Κάγκανη πήγε. Και να πήγαιναν όμως, τι θα έλεγαν; Ότι «συγγνώμη που σας κοροϊδεύουμε επί 6 χρόνια και έχετε γίνει τσιγγάνοι για να αθληθεί η νεολαία της Νάουσας».
Το «κερασάκι» το άφησα για το τέλος. Προεκλογικά κάποιοι παραμύθιαζαν τους ανθρώπους στη Νάουσα ότι το έργο του γηπέδου «μπήκε» στο ΕΣΠΑ. Φαίνεται όμως ότι επειδή το παραμύθι δεν είχε δράκο, στη συνέχεια τους είπαν, θα μπει στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ».
Για την ιστορία, και επειδή πολλοί φίλοι του Νηρέα επικοινωνούν μαζί μου για «αν μπήκε στο ΕΛΛΑΔΑ», να τους πω ότι:
Το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» που αντικαθιστά επί της ουσίας το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» είναι ακόμα στα χαρτιά! Το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» έχει εκπονηθεί για την υλική στήριξη του «Καλλικράτη» με 4 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-15. Ουσιαστικά το πρόγραμμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα ΠΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ για ευνόητους λόγους (μεγάλα παιδιά είσαστε και καταλαβαίνετε).
Ακόμα, παραμένει απροσδιόριστο το σκέλος της χρηματοδότησης. Δηλαδή, ποιο θα είναι το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχουν οι Δήμοι και ποιο του κράτους (εθνικοί πόροι). Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 4 δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου