Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτάθλημα Παριανών ακαδημιών

Δύο αγώνες έδωσαν τα τμήματα υποδομών του Νηρέα το περασμένο Σάββατο για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Νηρέας αγωνίστηκε στην Αλυκή με την ομώνυμη ομάδα σε δύο τμήματα.
Το τμήμα ΜΠΑΜΠΙΝΙ (γεν.2006-07) ηττήθηκε με 3-2 (Τζαουπάϊ 2) μετά από ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Με τον Νηρέα αγωνίστηκαν οι: Τριπολιτσιώτης Χρ., Ζουμής Γ., Καπατσούλιας Ν., Δαβερώνας Μ., Τζαουπάϊ Λ., Σπανός Μ., Ρόκου Κρ., Βοσινάκης Παρ., Πετρόπουλος Π., Μπαφίτης Ιασ., Μελανίτης Φρ. και Ρούσσος Φιλ.
Το τμήμα ΤΖΟΥΝΙΟΡ (γεν.2002-03) επικράτησε με 5-2 (Σπανόπουλος 3, Καρποδίνης, Σιμόπουλος) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπανόπουλο Γρ. που σημείωσε χατ-τρικ! Αγωνίστηκαν επίσης οι: Μιναστίρε Αντ., Αρκουλής Μαρ., Βράπι Αλ., Καρποδίνης Γ., Ρούσσος Γ., Νίνος Ν., Νομικός Χρ., Σιμόπουλος Ν., Ζέκα Κλ., Τοντόροφ Υβο, Αμπεντινάι Ντ., Ντούσι Γκ., Σινιόρι Τζ. και  Ρεσουλάι Ρ.
Τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για την Κυριακή ματαιώθηκαν λόγω βροχής και θα διεξαχθούν αυτό το Σάββατο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τα τμήματα υποδομών του Νηρέα:
ΜΠΑΜΠΙΝΙ:
Νηρέας - Α.Ο.Πάρου,  ημέρα: Κυριακή, ώρα:11:45, γήπεδο: προπονητικό Νηρέα(Αγροκήπιο)
ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ:
Μαρπησσαϊκός - Νηρέας, ημέρα: Σάββατο, ώρα: 12:00, γήπεδο: Μάρπησσας
ΤΖΟΥΝΙΟΡ:
Νηρεας - Α.Ο.Πάρου,  ημέρα: Κυριακή, ώρα: 10:30, γήπεδο: προπονητικό Νηρέα(Αγροκήπιο)
ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ:
Μαρπησσαϊκός - Νηρέας,  ημέρα: Σάββατο, ώρα: 10:30, γήπεδο: Δημ.γήπεδο Μαρμάρων 

*Όλα τα παιχίδια των τμημάτων μας βιντεοσκοπούνται από τον Δημήτρη Ντόλκα και όσοι γονείς ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αναμνηστικό dvd του αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον ίδιο πριν ή μετά τους αγώνες!  

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε το πινγκ πονγκ!



Πάνω από δέκα φίλοι του πινγκ-πονγκ μαζεύτηκαν τις δύο πρώτες ημέρες στην αίθουσα του Νηρέα η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με δύο τραπέζια, ένα για μικρούς κι ένα για μεγάλους. Το πινγκ πονγκ είναι μια νέα δραστηριότητα που πρόσθεσε ο σύλλογος στις δράσεις του και αναμένεται να βρει πολλούς υποστηρικτές από την Νάουσα και όχι μόνο. Με τον καιρό και την εγγραφή φίλων του αθλήματος στόχος είναι να πραγματοποιηθούν τουρνουά καθώς και να παραδίδονται δωρεάν μαθήματα στα παιδιά.

Ξεκίνησαν οι "Παλαίμαχοι Νηρέα"!



Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα έδωσαν το παρών αρκετοί από τους παλαίμαχους αθλητές του Νηρέα την περασμένη Τετάρτη στο γήπεδο του Αγροκηπίου όπου τους καλοσώρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τριπολιτσιώτης τονίζοντάς τους τη σημασία που έχει για τον Νηρέα η υλοποίηση αυτής της ομάδας τόσο στα αθλητικά όσο και στα κοινωνικά δρώμενα του χωριού. Δεν έλειψαν τα πειράγματα καθώς και οι απαραίτητες αναφορές στο παρελθόν, ενώ οι απουσίες παλαιών παικτών ήταν αρκετές. Ο πρόεδρος του συλλόγου εμφανίστηκε -προς έκπληξη όλων- με πολιτικά αποφεύγοντας την πρώτη προπόνηση και έδωσε υπόσχεση να λάβει κανονικά μέρος στη σημερινή. Ο Νίκος Μοστράτος ανέλαβε το "δύσκολο ρόλο" του γυμναστή-προπονητή και ο Νίκος Σαρρής έκανε κατάληψη στη θέση του σέντερ φορ! Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει σε ένα νέο ταλέντο που έκατσε κάτω από τα δοκάρια, τον Σταύρο Καρποδίνη καθώς και στον αγέραστο Σταύρο Καραχάλιο που όργωσε με το "καλημέρα" όλη τη δεξιά πλευρά! Τέλος, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την πρώτη μπάλα εκτός γηπέδου έστειλε μετά από σουτ ο Σπύρος Μαλαματένιος (με το μαγικό αριστερό του πόδι).
Αυτό ήταν το πρώτο Training Report από την ομάδα Παλαιμάχων του Νηρέα...Επιφυλλασσόμαστε και για άλλα!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δεν ήταν συνηθισμένος...

Ο Έϊσερ Νέδερκοτ δεν ήταν ένας συνηθισμένος αθλητής. Δεν έπαιζε Playstation ούτε διάβαζε ταμπλόιντ. Σπούδασε στην Οξφόρδη και πήρε πτυχίο Φιλοσοφίας. Διάβαζε Πλάτωνα, μελετούσε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων και είχε για είδωλο τον δαφνωστεφανωμένο Μίλωνα τον Κροτωνιάτη. Πίστευε ότι η γνώση είναι απαραίτητη συνθήκη της αθλητικής προόδου. Λάτρευε τον Βίτγκενσταϊν, αλλά διαφωνούσε με τον αφορισμό του ότι "ο αθλητισμός είναι μια ασήμαντη δραστηριότητα". Συχνά ανέβαινε στα βουνά για διαλογισμό και έβρισκε, εκεί, τον εαυτό του. Ο Έϊσερ Νέδερκοτ, ασημένιος ολυμπιονίκης του Πεκίνου στην κωπηλασία, αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στην τρυφερή ηλικία των 34 ετών, χτυπημένος από καρκίνο του εγκεφάλου. Δεν ήταν ένας συνηθισμένος αθλητής, δεν ήταν ένας συνηθισμένος εγκέφαλος.

πηγή: εφημ.Ελευθεροτυπία 31/01/2013

...ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ!

Μετά την αναβολή της προηγούμενης αγωνιστικής λόγω καιρικών συνθηκών τελικά όλα δείχνουν ότι αυτό το σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει κανονικά. 
Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής των Ακαδημιών Πάρου έχει ως εξής:
ΜΠΑΜΠΙΝΙ
Αλυκή – Νηρέας 16/2 16:00 (Αλυκή) ,
Μαρπησσαϊκός – Αστέρας Μαρμάρων 16/2 10:30 (Μάρπησσα)
ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ :
ΑΟ Πάρου – Αλυκή 16/2 10:00 (ΔΣ Πάρου) ,
P.S.S. Πάρου – Αστέρας Μαρμάρων 17/2 10:30 (Πάνθεον),
Μαρπησσαϊκός – Νηρέας 17/2 17:30 (Μάρπησσα)
ΤΖΟΥΝΙΟΡ :
ΑΟ Πάρου – P.S.S. Πάρου 16/2 11:15   (ΔΣ Πάρου),
Αλυκή – Νηρέας 16/2 17:30 (Αλυκή)
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ :
Μαρπησσαικός – Νηρέας 17/2 16:00 (Μαρμάρων)

Το παιχνίδι προπαίδων ΑΟ Πάρου – Αλυκή αναβάλλεται καθώς οι αθλητές της Αλυκής θα ταξιδέψουν την Κυριακή προς Αθήνα για εκπαιδευτική εκδρομή στην Βουλή και υπάρχει απαγόρευση από τους δασκάλους τους να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες

Όλες οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου σε 300 λέξεις!



Αυτός ο κάκιστος τρόπος διοίκησης μιας ομάδας, που βεβαίως είναι και μια μεγάλη εταιρεία ας μη ξεχνάμε, είναι πατέντα ενός ιδιόρρυθμου ελληνικού μάνατζμεντ γενικότερα. Ενός μάνατζμεντ που χαρακτηρίζεται:

1.    Από την ιδιομορφία μιας πατρικής φιγούρας (ιδιοκτήτης, πρόεδρος, υπουργός, διευθυντής, αφεντικό, κλπ), που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, που περιβάλλεται πάντα από μέτριους, ως επί το πλείστον, ανθρώπους, που τον κολακεύουν και τον αποπροσανατολίζουν.

2.    Από λανθασμένο έως και ασαφή προσδιορισμό των στόχων μιας επιχείρησης. Π.χ.: ένας καναλάρχης που θέλει να κάνει το κανάλι του BBC, ξοδεύει έναν σκασμό χρήματα για να φέρει ειδικούς από το Λονδίνο να τον συμβουλεύσουν και να το στρώσουν το έδαφος, και στη συνέχεια προσλαμβάνει ανεπαρκείς ανθρώπους, τους οποίους εκπαιδεύουν πιο ανεπαρκείς «ειδικοί».

3.    Από έλλειψη υπομονής και επιμονής στην πιστή υλοποίηση μιας απόφασης. Δεν δίνουν χρόνο σε εκείνους που επιλέγουν να στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης. Περιμένουν αποτελέσματα αμέσως. Κι όταν αυτά δεν έρθουν, η παρεμβατικότητα της «πατρικής φιγούρας» γίνεται ακόμα πιο έντονη. Ακόμα πιο ... αυθόρμητη. Και βεβαίως, ακόμα πιο καταστροφική.

Το ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο είναι γεμάτο από Ζαρντίμ. Δηλαδή από στελέχη που αξίζουν, που έχουν γνώσεις, και που μπορούν να προσφέρουν, αλλά που πέφτουν πάντοτε στη φάκα του βασικού επενδυτή. Αυτού, που δεν αφήνει τα στελέχη που ο ίδιος επέλεξε να δείξουν το έργο τους. Αυτού, που άγεται και φέρεται από τους τριγύρω του. Τους κόλακες και μέτριους. Τους συμβούλους που δεν έχουν τη γνώση για να συμβουλεύσουν, αλλά μόνο το ένστικτο. Τους παρατρεχάμενους που, όπως λέει και ο Σαββόπουλος, έχουν γλώσσα μόνο για να γλείφουν.

Έτσι διοικείται ο Ολυμπιακός, γι’αυτό και έφαγε 3άρα από μια ομάδα που διοικείται σωστά. Έτσι διοικούνται και όλες οι ομάδες μας, γι’αυτό και είναι και θα είναι πάντα (με ελάχιστες μικροαναλαμπές) στην απέξω!

Υ.Γ.: Το παραπάνω κείμενο είναι αλιευμένο από τον προσωπικό οστότοπο του Χρίστου Μιχαϊλίδη
πηγή: filoftero

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πετάει το...μπαλάκι ο Νηρέας!

Με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία και άθληση των κατοίκων του χωριού ο Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας διευρύνει τις δραστηριότητές του και ξεκινά δοκιμαστικά τη δημιουργία λέσχης φίλων του πινγκ-πονγκ. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00-21:00 θα στήνονται τραπέζια στην πολιτιστική αίθουσα του συλλόγου για μικρούς και μεγάλους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να περάσουν από την αίθουσα του Νηρεα για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους!

Κύρηξε επιστράτευση ο Νηρέας!

(Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά:: Ρούσσος Αντ., Τριπολιτσιώτης Νικ., Σταθερός Αντ., Μπαρμπαρίγος Γ., Θεοφίλης Γ., Τριπολιτσιώτης Στ., Μπουρής Αντ., Ρούσσος Ζαχ. Καθιστοί: Τριπολιτσιώτης Μ., Σκιαδάς Δημ., Σπανόπουλος Θ., Αριανούτσος Γ., Ρούσσος Ζαχ.)
Στη δημιουργία ομάδας παλαιμάχων αθλητών του συλλόγου προχωρά ο Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας μετά από προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου και πρώην τερματοφύλακα της ομαδας Στάυρο Τριπολιτσιώτη! Αναμφισβήτητα μια πολύ σωστή κίνηση από την πλευρά του συλλόγου η οποία δεν είχε γίνει τόσα χρόνια λόγω της έλλειψης γηπέδου στην Νάουσα. Πλέον, με το προπονητικό γήπεδο ολοκληρωμένο, όλα είναι έτοιμα για τη δημιουργία ομάδας παλαιμάχων και όλοι οι παλιοί ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ανά διαστήματα την κιτρινόμαυρη φανέλα έχουν την ευκαιρία να σμίξουν ξανά, βγάζοντας από τη ναφθλίνη φόρμες και ποδοσφαιρικά παπούτσια και να "ξεσκουριάσουν" δημιουργώντας κάτι καλό που δεν θα περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
Όσοι από τους παλαίμαχους αθλητές ενδιαφέρονται, καλούνται να βρίσκονται σήμερα στις 16:30 στο νέο γήπεδο 8Χ8 στη θέση Αγροκήπιο για την πρώτη συνάντηση-προπόνηση! Για περισσότερες πληροφορίες: Σταύρος Τριπολιτσιώτης 6976688939.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ


Ξεκίνημα με...αναβολή!

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που προβλέπονται (από την Ε.Μ.Υ.) αυτό το Σαβ/κο όλοι οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας του Παριανού πρωταθλήματος ακαδημιών ποδοσφαίρου αναβάλλονται. Έτσι, η έναρξη των αγώνων προγραμματίζεται για το επόμενο Σαβ/κο και με τις ώρες πιθανότατα να μένουν ως έχουν.

Από μικροί στους...αγώνες!

Ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Παριανών ακαδημιών ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Πάρου. Ένα πρωτάθλημα με συνδιοργανωτές όλους τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού που διαθέτουν ακαδημίες ποδοσφαίρου και όλοι ελπίζουν να έχει την ίδια επιτυχία με την περυσινή διοργάνωση. Οι λιλιπούτειοι αθλητές χωρίζονται σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες και σε κάιε κατηγορία θα αγωνιστούν όλοι με όλους σε διπλές αναμετρήσεις. Η πρώτη κατηγορία είναι οι ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ (γεν.2000-01), σε γήπεδο διαστάσεων 65Χ35 και θα συμμετέχουν σε αγώνες 9vs9. Ακολουθεί η δεύτερη κατηγορία, αυτή των ΤΖΟΥΝΙΟΡ (γεν.2002-03), όπου θα αγωνίζονται 6vs6 σε γήπεδο διαστάσεων 45Χ25, ενώ τα ίδια ισχύουν και για την τρίτη κατηγορία των ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ (γεν.2004-05). Στην τέταρτη και μικρότερη, ηλικιακά, κατηγορία τα ΜΠΑΜΠΙΝΙ (γεν.2006-07) θα αγωνίζονται επίσης σε γήπεδο διαστάσεων 45Χ25 6vs6. Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχουν έξι σύλλογοι-ακαδημίες και περί τα 300 παιδιά-αθλητές. Οι σύλλογοι αυτοί είναι οι: Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας, Α.Μ.Ε.Σ.Μαρπησσαϊκός, Α.Ο.Πάρου, Αλυκή, Αστέρας Μαρμάρων και Πάνθεον.

Το πρόγραμμα του πρώτου διημέρου έχει ως εξής:
ΜΠΑΜΠΙΝΙ:
Μαρπησσαϊκός - Αστ.Μαρμάρων,  ημέρα: Σάββατο, ώρα:10:30, γήπεδο Μάρπησσας
Αλυκή - Νηρέας,  ημέρα: Σάββατο, ώρα 16:00, Δημ.μίνι-γήπεδο Αλυκής
ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ:
Α.Ο.Πάρου - Αλυκή, ημέρα: Σάββατο, ώρα: 10:15, γήπεδο: Δημ.στάδιο Πάρου
Μαρπησσαϊκός - Νηρέας,  ημέρα: Κυριακή, ώρα 10:00, γήπεδο: Μάρπησσας
Πάνθεον - Αστ.Μαρμάρων,  ημέρα: Κυριακή, ώρα 13:00, γήπεδο: Πάνθεον
ΤΖΟΥΝΙΟΡ:
Α.Ο.Πάρου - Πάνθεον,  ημέρα: Σάββατο, ώρα: 12:45, γήπεδο: Δημ.στάδιο Πάρου
Αλυκή - Νηρέας,  ημέρα: Σάββατο, ώρα: 17:30, γήπεδο: Δημ.μίνι-γήπεδο Αλυκής
ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ:
Α.Ο.Πάρου - Αλυκή,  ημέρα: Σάββατο, ώρα: 11:30, γήπεδο: Δημ.στάδιο Πάρου
Μαρπησσαϊκός - Νηρέας,  ημέρα: Κυριακή, ώρα: 12:00, γήπεδο: Δημ.γήπεδο Μαρμάρων

Αξίζει όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα και τις μικρές ηλικίες να δώσουν το παρών και να είναι βέβαιοι ότι όλα τα παιδιά θα τους αποζημιώσουν και με το παραπάνω. Μακάρι το "Ευ αγωνίζεσθαι" να κυριαρχήσει και φέτος σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ 1959: ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ


Ε.Π.Σ.Κ.: Η απάθειά σας, αντίδραση δική μας!



Το παιχνίδι «φάντασμα» μεταξύ του Παμμηλιακού και του Νηρέα λίγο έλειψε να καταχωρηθεί στο βιβλίο «γκίνιας» του ελληνικού ποδοσφαίρου ως το πρώτο που θα διεξαγόταν χρονικά μετά τις δύο τα μεσάνυχτα. Το καράβι που θα μετέφερε διαιτητές και Νηρέα στο νησί της Αφροδίτης έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του κινούμενο με 10 κόμβους μ.ο. λόγω της κακοκαιρίας. Καθυστέρησε να πάει στη Σύρο, καθυστέρησε να περάσει από την Πάρο, έκανε μιάμιση ώρα για την Νάξο και δεν κατάφερε να προσεγγίσει σε δύο λιμάνια μέχρι να καταλήξει στην Μήλο με συνολικά τέσσερις ώρες αργοπορία από την προγραμματισμένη του άφιξη.
Όταν ο Παριανός σύλλογος επικοινώνησε με την Ε.Π.Σ.Κ., λίγο πριν την αναχώρηση του, για να τους ενημερώσει ότι το καράβι έχει μιάμιση ώρα καθυστέρηση κι ότι το παιχνίδι είναι ανέφικτο να ξεκινήσει πριν τα μεσάνυχτα, πήρε την εξής απάντηση: "Μπείτε στο καράβι κι ότι ώρα φτάσετε παίξτε να ξεμπερδεύετε"! Ο Νηρέας με κίνδυνο να τιμωρηθεί αν δεν έμπαινε στο καράβι και με πολλούς 16χρονους αθλητές-μαθητές στην αποστολή ξεκίνησε ένα εφιαλτικό ταξίδι. Με 8 μποφόρ και συνολικά 19 ώρες στη θάλασσα, η ομάδα πήγε και επέστρεψε άπραγη από τη Μήλο, με τους ανθρώπους της σωματικά εξαντλημένους, μιας και το ματς όπως αναμενόταν δεν έγινε ποτέ λόγω του ότι Νηρέας και διαιτητές έφτασαν στις δύο τα μεσάνυχτα στο γήπεδο του Παμμηλιακού!

Αυτή η ταλαιπωρία και το άσκοπο ταξίδι έρχεται να επιβεβαιώσει πράγματα που έχουμε ξαναγράψει προ καιρού για την Ε.Π.Σ.Κ και τα θεσμικά πλαίσια που τη διέπουν. Πιο συγκεκριμένα, της λειτουργικότητας των θεσμών της. Της αυτοεκτίμησής της. Δεν περιμέναμε αυτό το ταξίδι-παρωδία, για να ενημερωθούμε ότι ο βαθμός που παίρνει εδώ είναι χαμηλός. Κι όλο αυτό συνέβη διότι ποτέ ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Σιγάλας δεν μπήκε στον κόπο να συντονίσει στα ίδια μήκη κύματος τα σωματεία, ώστε να φτάσουν σε τέτοιες καταστάσεις να ομιλούν όλα την ίδια γλώσσα. Και σε αυτή να συνεννοούνται. Κι αυτό είναι η ευοίωνη πραγματικότητα. Έπρεπε ο -εκλεγμένος από τα σωματεία- Γιάννης Σιγάλας, αντί να συμφωνεί «ναι σε όλα», σαν βουλευτής σε ψηφοφορία στη Βουλή, να έχει τα κότσια να πηγαίνει…κόντρα σε αυτούς που ήθελαν να βάλουν τα δικά τους συμφέροντα μπροστά στην ταλαιπωρία των αθλητών.
Όχι «πετάει ο γάιδαρος;», «ναι, είναι φανερό, οπωσδήποτε πετάει». Σαν τέτοιος δεν θα είσαι ποτέ χρήσιμος κύριε Σιγάλα. Ο χρήσιμος είναι αυτός που θα δίνει στο κάθε σωματείο, για κάθε ειδική κατάσταση που παρουσιάζεται τη δεύτερη ιδέα, την εναλλακτική, εκείνη που ενδεχομένως θα είναι και καλύτερη απ’ την πρώτη. Την ΛΥΣΗ! Η πάσης φύσεως διοίκηση που προσπαθείς να ασκήσεις κύριε Σιγάλα, η καλή από την κακή, κρίνεται από τα αντανακλαστικά. Την αντίδραση. Στο αν σε τσιγκλάει η, ας την πούμε φτηνή, εξέλιξη μιας κατάστασης. Αν θυμώνεις. Λάθη κάνουνμε όλοι. Σύσσωμη η διοίκηση σου, αυτή της Ε.Π.Σ.Κ., αυτοεπιβεβαιώνεται, ότι είναι ομάδα και όχι ένα άθροισμα ατόμων, αμέσως μετά τα λάθη. Εκεί που προκύπτει εάν στη φλέβα σας κυλάει αίμα ή νερό. Εγωισμός ή απάθεια. 
Σε εσάς ταιριάζει η απάθεια γιατί κανένας από εσάς που διοικείτε σήμερα το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο δεν λέει ακόμα να καταλάβει ότι έχετε να κάνετε με ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ οι οποίοι αφήνουν οικογένειες, σχολεία, δουλειές για να χορεύουν στους ρυθμούς που εσείς ορίζετε δίχως να υπολογίζετε τίποτα. Αυτοί οι ερασιτέχνες, όμως, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν. Μέσα από τέτοια περιστατικά καλλιεργούν αντανακλαστικά. Και ο κόσμος του ποδοσφαίρου, όταν ξυπνά, είναι σαν ηφαίστειο. Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει. 
Έχει μέγιστη σημασία να συνειδητοποιήσετε εκεί στη Σύρο ότι η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός των αθλητών-μελών σας δεν είναι διαπραγματεύσιμα.



Υ.Γ. 1: Η Μήλος, ένα μικρό νησί και δύσκολο συγκοινωνιακά, από τότε που ίδρυσε ποδοσφαιρική ομάδα ενενήντα εννέα φορές στις εκατό είναι φυσιολογικό ότι δεν είχε βλέψεις για κάτι παραπάνω.  Εφέτος προέκυψε, για πρώτη φορά, να διεκδικεί με αξιώσεις κάτι καλό. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος η Σύρος ως κεντρική κοινωνία να της συμπεριφέρεται (πάντα με διακριτικό τρόπο) ως…περιττό κομμάτι στον κορμό της. Ισχύει ακόμα και για τα πιο μικροσκοπικά μέλη όπως είναι η Σίφνος με τη Σέριφο φέτος. Ότι αποκόψεις, το μεγάλο σε μέγεθος ή το μικρότερο ζωτικό όργανο, το ίδιο παύεις να είσαι αρτιμελής. Το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της ζωής. Της φύσης. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος η κεντρική κοινωνία του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου να θεωρεί την ύπαρξη των μικρών αυτών νησιών «μες στα πόδια τους» περιττή. Από φόβο, τάχα, μη χτυπήσουν την άψογα οργανωμένη-παροικία της…Ολλανδίας. Ή απλώς από ανίατο σνομπισμό.

Υ.Γ.2: Το Sport Cyclades εδώ και κάποια χρόνια έχει μπει ευχάριστα στην καθημερινή μας αθλητική ενημέρωση με αμεροληψία και ειδήσεις από όλα τα σπορ που διεξάγονται στον νομό μας. Καταφέρνει να αναδεικνύει αυτά τα τόσο υποβαθμισμένα μας πρωταθλήματα. Το έργο που επιτελεί είναι κυριολεκτικά άξιο αναφοράς. Κάποιοι «Ολλανδοί μετανάστες» στη Σύρο προσπαθούν να το απαξιώσουν και με συντονισμένες ενέργειες έχουν καταφέρει να στήσουν μια καλά οργανωμένη προπαγάνδα ότι τάχα όλος ο κόσμος κινείται εναντίον τους. Καλό θα είναι να βγουν από τον δικό τους κόσμο που έχουν δημιουργήσει: έναν (εικονικό) κόσμο στον οποίο η επικοινωνία, αντί να είναι παρακολούθημα της ουσίας, γίνεται πιο ουσία κι απ’ την ουσία.