Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ (Μέρος 2ο)








«ΝΑΟΥΣΑ 2010»: Αυλαία με Λύμπε-Βύντρα

Η χρονιά που πέρασε θα μείνει στην ιστορία του Νηρέα ως μία από τις καλύτερες στον τομέα του παιδικού ποδοσφαίρου. Το «ΝΑΟΥΣΑ 2010» ήταν το στοίχημα του συλλόγου και εν πολλοίς θεωρείται ότι πέτυχε με το να αναβαθμίσει τον ευαίσθητο αυτό τομέα και δίνοντας το ρόλο του πρωταγωνιστή στα ίδια τα παιδιά. Την Τετάρτη, μετά από δέκα μήνες γεμάτους προπονήσεις και αγώνες, πραγματοποιήθηκε στο Corner Cafe η τελετή λήξης των τμημάτων υποδομής του συλλόγου της Νάουσας για τη σεζόν 2010-11 με δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους και πολλά δώρα! Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Λουκάς Βύντρα αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του Νηρέα και βρέθηκαν κοντά στους μικρούς αυριανούς άσους της μπάλας για αρκετή ώρα, μοιράζοντάς τους αυτόγραφα, φωτογραφίες και συμβουλεύοντάς τους μέσα από τη μεγάλη  καριέρα που έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Ο Ν.Λυμπερόπουλος θυμήθηκε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και μοιράστηκε με τα παιδιά τις αγωνίες που είχε τότε αλλά και το πάθος που τον διακατείχε, ενώ ο Λ.Βύντρα τόνισε ότι θέλει δουλειά, υπομονή και προσπάθεια σε καθημερινή βάση για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αμφότεροι μίλησαν στα παιδιά για τη σπουδαιότητα του σχολείου και τις καλές μαθητικές επιδόσεις που θα είναι εφόδιο για το μέλλον, ενόσο οι πιτσιρικάδες τους παρακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβεια.
Στην έναρξη της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τριπολιτσιώτης, ο οποίος απέμεινε τα εύσημα σε όλα τα παιδιά και τους γονείς για τη φετινή τους προσπάθεια και συμμετοχή, έδωσε αναμνηστικές πλακέτες στους δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές και παράλληλα τους ευχαρίστησε για το γεγονός ότι βρέθηκαν κοντά στα παιδιά σε μια περίοδο που ξεκουράζονται και αποφορτίζονται από μια δύσκολη ποδοσφαιρική σεζόν.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Νηρέα (κλήρωνε μια τηλεόραση 40΄΄High Definition) όπου τυχερός αναδείχτηκε ο αντιδήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ενώ για τα παιδιά κληρώθηκαν δύο φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων με τυχερούς τον Φρ.Αρκουλή και τον Γκ.Λόκα. Τέλος, ο Γ.Αλιπράντης τιμήθηκε ως ο αθλητής με τη συχνότερη παρουσία στις προπονήσεις της ομάδας. Το παρών, ακόμα, έδωσαν και οι παίκτες του PAO Soccer School Πάρου όπου αγωνίστηκαν σε έναν αγώνα επίδειξης στην κατηγορία των προ-Τζούνιορ.
Οι πιτσιρικάδες πήραν το μήνυμα από δύο αστέρια πρώτης γραμμής: ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά, υγεία, αγάπη και συναδέλφωση. Κλείνοντας, οι αθλητές τις ακαδημίας έφυγαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές παίρνοντας μαζί τους την καλύτερη ανάμνηση από δύο πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αφορμές για σκόρπια σπαράγματα


Κλείνοντας περίπου 4 μήνες - ως φιλοξενούμενος σε μια γωνιά τούτης εδώ της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας - καταπιάστηκα με αρκετά θέματα που αφορούν την Πάρο και τον αθλητισμό της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ποδόσφαιρο. Παρακάτω θα επιχειρήσω να παραθέσω κάποιες σκόρπιες σκέψεις, κάποια σκόρπια σπαράγματα γενικού περιεχομένου που δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ τη θέση τους σε κάποιο από τα κείμενα μου ή ήρθαν στο νου μου όταν πλέον το κείμενο είχε δημοσιευτεί…
Με αφορμή τουρνουά ακαδημιών:
* Το νόημα με το ποδόσφαιρο είναι να περνά ο κόσμος, ενασχολούμενος, καλά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πέρασαν καλά 300 περίπου παιδιά στη Σύρο λαμβάνοντας μέρος στο 6ο πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών, επίσης οι γονείς εισέπραξαν στις κερκίδες ωραίες εικόνες και πολλά (πάρα πολλά) γκολ. Ήταν ένα τριήμερο για τη χαρά των παιδιών όπου όλα αναδείχτηκαν νικητές! Άρα, το ποδόσφαιρο εκπλήρωσε τον βασικό προορισμό του.
* Το δρόμο για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας στην Πάρο έδειξαν οι λιλιπούτειοι άσοι όπου παρατάχτηκαν ως μία Μικτή ομάδα στο τουρνουά της Σύρου και στα δύο από τα τρία τμήματα έκλεψαν τις εντυπώσεις αγωνιστικά!
Με αφορμή τη συνέλευση της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων:
* Το σύστημα «Ε.Π.Σ.Κ.», ακόμη κι αν βγάλουμε έξω απ’ τον συλλογισμό τον όγκο «διαιτησία και γιατροί», πάλι δείχνει καταφανώς αδύναμο να προσφέρει στο πρωτάθλημα το απαιτούμενο σέρβις.
* Η Ε.Π.Σ.Κ. διαθέτει μεγαλύτερο ταλέντο στο να παραδίδει τα πρωταθλήματά της στο χάος της κωλυσιεργίας και του (στο λιγότερο ύποπτο σενάριο) ωχαδερφισμού.
* Το σύστημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων χρειάζεται άμεσα ανατροπή ή ανανέωση.
Με αφορμή την εκλογή του Κώστα Τσαντάνη στην προεδρία του Α.Ο. Πάρου:
* Ο Κ. Τσαντάνης είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου - και μόνο. Δεν είναι του φαίνεσθαι, των συνεντεύξεων και της φιγούρας. Συνηθίζει να περνάει ώρες ατελείωτες στο γήπεδο, κοιτάει να κάνει τη δουλειά του, θέλει την ησυχία του, τελεία.
* Ο νέος πρόεδρος του ΑΟΠ είναι φάρος ανιδιοτελούς προσφοράς για το Παριανό ποδόσφαιρο. Νιώθω ότι εκεί μόνον ανήκει. Ο ΑΟ Πάρου είναι, απλώς, το μέσον.
* Η παρουσία του Κ. Τσαντάνη στην θέση του προέδρου διασφαλίζει τη συνέχεια για τον Α.Ο. Πάρου. Ότι, δηλαδή, η «κεντρική ιδέα» μένει κοινή και απαράλλακτη… για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. Η κεντρική ιδέα είναι ότι, κάθε σεζόν, οι τρεις προτεραιότητες ιεραρχούνται ως εξής: οι ακαδημίες, οι ακαδημίες και (ναι, σωστά το μαντέψατε) οι ακαδημίες.
Με αφορμή τις συστάσεις επιτροπών για συζήτηση μιας κοινής ομάδας στο νησί:
* Οι καλοί παράγοντες ξέρουν (και επιδιώκουν) να συνεργάζονται, αν αυτό συμφέρει, ακόμη και με εκείνους που δεν πρόκειται να γίνουν φίλοι ποτέ!
* Ο προφανής κίνδυνος είναι ο Νηρέας και ο Α.Ο. Πάρου να «εκπέσουν» στο να παίζουν σ’ όλο το πρωτάθλημα για δύο «ματς τιμής» το χρόνο μεταξύ τους. Να’ ναι ευτυχισμένος όποιος τα κερδίζει και δεν πα’ να τερματίζει στην τελευταία θέση πριν τη γραμμή του υποβιβασμού. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την καθήλωση στη μιζέρια.
Με αφορμή το γήπεδο στην Νάουσα:
* Με δάκρυα φύγαμε από το γήπεδο του Νηρέα το 2004, αλλά πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι το μέλλον όλου του συλλόγου είναι εκεί και μ’ αυτό και μόνο αυτό πρέπει να ασχοληθούν μέχρι να το λύσουν και να αποκτήσει η Νάουσα ξανά το δικό της γήπεδο.
Με αφορμή το «ΝΑΟΥΣΑ 2010»
* Φέτος στον Νηρέα δεν παρασύρθηκαν σε μιμητισμούς και δημιούργησαν ένα νέο μοντέλο στο ευαίσθητο τμήμα των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Το αν κριθεί επιτυχημένο θα το δείξει το μεράκι η συνέχεια και η συνέπεια σε βάθος χρόνου.
Η 21η Ιουνίου ήταν η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και «επισήμως» η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. Καλό καλοκαίρι και επίσημα, λοιπόν, και ευχές για μια καλή τουριστική σεζόν!

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 25-26 Ιουνίου 

Γιορτή του "ΝΑΟΥΣΑ 2010"για το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς

Παρουσία όλων των παιδιών που συμμετείχαν στα τμήματα ακαδημιών ποδοσφαίρου του Νηρέα, ο σύλλογος της Νάουσας αποχαιρετά -σήμερα στις 19:00 στο Corner Sport Cafe- την αγωνιστική σεζόν που πέρασε με δύο καλεσμένους έκπληξη! Μικροί και μεγάλοι είναι προσκεκλημένοι σε μια ημέρα γιορτή για το σύλλογο με πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα για τους λιλιπούτειους άσους του συλλόγου. Μια ημέρα επιβράβευσης για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με διάθεση και αφοσίωση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο νέο φιλόδοξο πρόγραμμα του Νηρέα "ΝΑΟΥΣΑ 2010".

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η νεοσύστατη ομάδα μας έδειξε στοιχεία μεγάλου και άριστα οργανωμένου σωματείου διοργανώνοντας αυτό το δύσκολο και πολύπλευρο Παγκυκλαδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 3 γήπεδα της Σύρου.
Η συμμετοχή των 30 και πλέον εθελοντών γονέων που συμμετείχαν στην οργανωτική αρχή καθώς επίσης και στην γραμματειακή υποστήριξη χαρακτηρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του  ΝΕΟΥ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ.Η ομάδα μας έτσι θα λειτουργεί και στο μέλλον. 
Όλοι μαζί θα διοικήσουμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια χωρίς να δώσουμε βαρύτητα σε τίτλους θέσεων στα συμβούλια.Όλοι μαζί θα είμαστε πρόεδροι και όλοι μαζί φίλαθλοι στις κερκίδες των γηπέδων που θα αγωνίζονται τα παιδιά μας.Όλοι μαζί θα τραγουδάμε τον ύμνο της ομάδας μας ανεξάρτητα αν η ομάδα χάνει ή κερδίζει.Αυτό που έγινε στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά ήταν μια επανάληψη παλιάς θύμησης των καλών ημερών του ποδοσφαίρου στο νησί μας.Φίλοι και ποδοσφαιρικά αντίπαλοι τραγουδούσαν τον ύμνο μας και χειροκρότησαν την ομάδα μας παρότι ηττήθηκε, αναγνωρίζοντας το πραγματικό fair play που τηρήσαμε με τα 5 τμήματα σε όλους μας τους αγώνες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συμμετοχή της,Την Ακαδημία του Παναθηναϊκού για την συμμετοχή της και τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων του Multi action για την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων τους,Το Δ.Σ. του Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 και το Δ.Σ. του Α.Ο. ΠΑΓΟΥ για την συμμετοχή τους,Tον Π.Α.Σ. Νάξου και την αδελφοποιημένη ομάδα μας Α.Μ.Ε.Σ Νηρέα Πάρου για την τιμή που μας έκαναν να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν με 150 περίπου παιδιά και συνοδούς,Τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κυκλάδων που κάλυψαν με ιδιαίτερη επιτυχία τους 40 αγώνες των 3 γηπέδων,Όλους τους γονείς της ομάδας μας που συμμετείχαν ενεργά , αλλά και αυτούς που παρακολούθησαν τα παιχνίδια των παιδιών μας δίνοντας τρανά παραδείγματα συμπεριφοράς ευγενών φιλάθλων ,Τέλος το μεγάλο ευχαριστώ όλων μας μέσα από την καρδιά μας στην  BIOCLEAN που με την μεγάλη της χορηγία συντέλεσε τα μέγιστα για την διεξαγωγή του 6ου Παγκυκλαδικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου.


Δ.Σ. ΝΕΟΥ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Καλό καλοκαίρι από την PAO Soccer school Πάρου

Σε μια πολύ όμορφη μάζωξη των παιδιών εξελίχθηκε η χθεσινή τελετή λήξης της αγωνιστικής σεζόν για την πράσινη ακαδημία του νησιού μας. Ο Νηρέας έδωσε το παρόν στην πρόσκληση του PAO Soccer School Πάρου για δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια σαν κατευώδιο στη σεζόν που πέρασε. Η παρουσία των διεθνών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού Λουκά Βύντρα και Αντώνη Πετρόπουλου έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο στη χθεσινή εκδήλωση μιας και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί τους, να πάρουν αυτόγραφα και να ακούσουν προσεκτικά τις συμβουλες τους για το ποδόσφαιρο. Οι δύο χθεσινοί αγώνες ανέδειξαν νικητή την πράσινη ακαδημία όπου στο τμήμα γεν.2002-03 επικράτησε (4-2) (Σιμόπουλος, Λόκα Γκ. οι σκόρερ του Νηρέα) και στο τμήμα γεν.2000-01 κέρδισε (3-1) (Γκέτσι Γ. το γκολ του Νηρέα). Με το τέλος των αγώνων τα παιδιά ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο. Οι υποχρεώσεις των παιδιών του "ΝΑΟΥΣΑ 2010" για τη φετινή σεζόν ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τις τελευταίες προπονήσεις, ενώ την Τετάρτη ο Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας διοργανώνει ένα μίνι-πάρτυ στο Corner Sport Cafe για όλα τα παιδιά της ακαδημίας με δύο καλεσμένους έκπληξη!

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ 1959: ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ομάδα του Νηρέα το 1961 (πηγή: www.nireasfc.gr)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟ


      Προς τον διοργανωτή Νέο Α.Ο.Σύρου και τους προπονητές: Γ.Ζαχαρίου, Δ.Κάμπαξη, Μ.Μανθόπουλο, Π.Μαράκη:

      Το νόημα με το ποδόσφαιρο είναι να περνά ο κόσμος, ενασχολούμενος, καλά. Το περασμένο σαββατοκύριακο πέρασαν καλά 300, περίπου, παιδιά στη Σύρο λαμβάνοντας μέρος στο 6ο πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών, επίσης οι γονείς εισέπραξαν στις κερκίδες ωραίες εικόνες και πολλά (πάρα πολλά) γκολ. Ήταν ένα τριήμερο για τη χαρά των παιδιών όπου όλα αναδείχτηκαν νικητές! Άρα, το ποδόσφαιρο εκπλήρωσε τον βασικό προορισμό του.
      Μακάρι κάθε σεζόν να διοργανώνεται σε διαφορετικό νησί των Κυκλάδων- όπως όλοι μας επιθυμούμε- και οι άμεσα εμπλεκόμενοι να βρίσκουμε χρόνο να συζητάμε για τα προβλήματα που (λογικό είναι να) προκύπτουν. Τέλος, αν κάποιος από αυτούς που αναφέρομαι θεώρησε "εαυτόν θιγμένο" με αφορμή κείμενο σχετικά με το τουρνουά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν γράφτηκε με κακές προθέσεις παρά μόνο για να επισημανθούν βασικά πράγματα για τις ευαίσθητες, αυτές, ηλικίες που ασχολούμαστε.

     Μ.Παπαδάκης

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αποτελέσματα και σκόρερ της Παριανής ομάδας στο 6ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου


ΤΜΗΜΑ 2002-03

Πάρος – Π.Α.Σ.Νάξου (2-11) Τσαντάνης Γ., Σαρρής Τ.
Πάρος – Νέος Α.Ο.Σύρου(Β΄) (6-0) Λουκής Β.(2), Σαρρής Τ.(2), Τσαντάνης Γ., Πιερτζοβάνης Αλ.
ΠάροςPAO Soccer School Σύρου(Α΄) (2-2) Λουκής Β., Σαρρής Τ.
Η ομάδα της Πάρου τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου μαζί με τον PAO Σύρου και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά λόγω της διαφοράς τερμάτων. Το να ισχύει διαφορά τερμάτων σε τουρνουά που προάγει το ευ αγωνίζεσθαι απλά…δεν υπάρχει. Πάντα πρέπει να προσπαθούμε να κρατάμε τα σκορ σε κανονικά επίπεδα και να μην ξεφεύγουν όταν αγωνίζεται μια αδύναμη ομάδα με μια ισχυρότερη για να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών. Με τους όρους αυτούς, όμως, σε ενθαρρύνει να σημειώσεις όσα περισσότερα τέρματα μπορείς και να ταπεινώσεις τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας για να προκριθείς…
Στην κατηγορία αυτή νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Π.Α.Σ.Νάξου, δεύτερη θέση για τον Νέο Α.Ο.Σύρου(Α΄) και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο PAO Soccer School Σύρου(Α΄). 

ΤΜΗΜΑ 2000-01

Πάρος – Π.Α.Σ.Νάξου(Α΄) (12-5) Μάρκου Ρ.(4), Γκέτσι Γ.(3), Μπαλιος Β.(3), Καραχάλιος Δ., Τόσκα Κρ.
Πάρος – Σύρος 2002(Β΄) (4-2) Μάρκου Ρ.(2), Γκέτσι Γ., Μπάλιος Β.
Πάρος – Νέος Α.Ο.Σύρου(Β΄) (5-1) Γκέτσι Γ.(2), Τσόκα Ι., Μπάλιος Β., Καραφυλλάκης Αρ.
Η ομάδα μας προκρίθηκε στα ημιτελικά ως πρώτη από τον όμιλο της.
ΠάροςPAO Soccer School Σύρου (1-3) Γκέτσι Γ.
Τελικά αγωνίστηκε στον μικρό τελικό και κατέκτησε την 3η θέση αν και κατά γενική ομολογία ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.
Πάρος – Π.Α.Σ.Νάξου(Β΄) (7-4) Μπάλιος Β.(2), Καραφυλλάκης Αρ.(2), Τόσκα Κρ., Μάρκου Ρ., Γκέτσι Γ.
Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του PAO Σύρου και τη δεύτερη η Σύρος 2002(Β΄).

ΤΜΗΜΑ 1998-99

Πάρος – Πάγος Σύρου (4-0) Πρίφτης Χρ., Λουρίδης Αντ., Σκιαδάς Ν., Κορτιάνος Π.
Πάρος – Σύρος 2002 (1-2) Μπαρμπαρίγος Στ.
Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι η ομάδα μας ηττήθηκε από την Σύρο 2002 και ουσιαστικά εκεί έχασε την πρώτη θέση. Σε ανακοίνωσή της για την νίκη της στο τουρνουά η συριανή ακαδημία τόνισε ότι προάγει το fair play ξεχνώντας ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που συνέβη στον μεταξύ μας αγώνα. Δύο λεπτά πριν τη λήξη παίκτης της ομάδας μας δέχθηκε κλωτσιά στον λαιμό(!!!) μέσα στη μικρή περιοχή και ο διαιτητής έδειξε παίζεται (ανάξιο σχολιασμού). Ο παίκτης μας παρέμεινε πεσμένος στην περιοχή και οι συμπαίκτες του φώναζαν να βγει η μπάλα έξω. Φαίνεται ότι κανείς από τη Σύρο 2002 και τον πάγκο της δεν το αντελήφθη (κι ας έγινε μπροστά στα μάτια τους) και έσπρωχναν την ομάδα στην αντεπίθεση (με φωνές) για να σημειώσουν και τρίτο τέρμα. Το fair play δεν είναι για να το αναπαράγουμε σε ανακοινώσεις και φυλλάδια. Το fair play είναι για να το μεταδίδουμε στα μικρά παιδιά μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, διαφορετικά ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.
Πάρος – Νέος Α..Σύρου (3-4) Μπαρμπαρίγος Στ., Σταθερός Ν., Σκιαδάς Ν.
Πάρος – Π.Α.Σ.Νάξου (4-3) Σκιαδάς Ν., Κρουσταλλάκης Θ., Μπαρμπαρίγος Στ., Λουρίδης Αντ.
Για την ιστορία την πρώτη θέση κατέκτησε η Σύρος 2002 και τη δεύτερη ο Νέος Α.Ο.Σύρου, ενώ η παριανή ομάδα παρ’όλο που έπαιξε πιο ορθολογικά απ’όλες τις ομάδες τερμάτισε στην τρίτη θέση.


Ως θετικά της διοργάνωσης καταλογίζονται:
+ Η συμμετοχή 300 παιδιών από 3 νησιά των Κυκλάδων και 6 ακαδημίες γεμάτες παλμό και ζωντάνια!
+ Η διοργάνωση από τον Νέο Α.Ο.Σύρου ήταν άψογη οργανωτικά και έγιναν 39 αγώνες σε 3 γήπεδα της Σύρου. Ως συν-διοργανωτές λογίζονται ακόμα οι εμπνευστές και συνεχιστές του Πανκυκλαδικού κος Κάμπαξης, κος Μαράκης και κος Τσαντάνης.
+ Η συνέχιση των καλών σχέσεων που χαρακτηρίζουν την ακαδημία του Νηρέα με τον Νέο Α.Ο.Σύρου και τον Π.Α.Σ.Νάξου.
+ Η προσπάθεια συνένωσης Παριανών ακαδημιών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό φάνηκε από τις σχέσεις που ανέπτυξαν τα παιδιά μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Στα αρνητικά συγκαταλέγονται:
- Το πενιχρό ενδιαφέρον από άλλα κυκλαδίτικα νησιά όπως αυτά της Μυκόνου, της Τήνου και της Σαντορίνης.
- Το ότι υποχρεώθηκαν τα παιδιά να αγωνιστούν σε ακατάλληλες ώρες (με καύσωνα) λόγω του βεβαρημένου προγράμματος.
- Η κατακριτέα συμπεριφορά Συριανών γονέων όταν δεν δίστασαν να επιτεθούν φραστικά σε γονείς από την Νάξο με αφορμή ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου παιδιών 7-8 ετών.

Αθλητισμός ή εκπαίδευση;

Την εβδομάδα που πέρασε οι σκέψεις μου, με αφορμή το τέλος της σχολικής περιόδου, ήταν να προτείνω βιβλία αθλητικού περιεχομένου που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους την περίοδο των διακοπών τους.
Πάντα πίστευα ότι η παρέα ενός καλού βιβλίου κρατά το παιδί σε επαφή με την ανάγνωση και το βοηθάει να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Πόσο μάλλον ένα βιβλίο με θέμα τον αθλητισμό, μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Καθώς ξεχώριζα βιβλία υπό πρόταση αναρωτήθηκα κατά πόσο συμβαδίζουν στην εποχή μας ο αθλητισμός και η εκπαίδευση και γιατί σε πολλούς γονείς φαίνεται ότι το ένα αναιρεί το άλλο; Τι ρόλο έχει παίξει η κοινωνία μας σ’ αυτό και έχει κάνει δύο τόσο σημαντικά πράγματα να φαίνονται ασύμβατα μεταξύ τους;
Από τη μία η εκπαίδευση. Η μόρφωση των παιδιών είναι άκρως απαραίτητη, αφού έτσι τους σφυρηλατεί έναν σωστό και ισχυρό χαρακτήρα ικανό να αντέξει τα προβλήματα και όποια διλλήματα αντιμετωπίσουν στη ζωή. Χτίζοντας έναν υγιή νου μέσω της παιδείας, το κάθε παιδί μπορεί να προστατέψει και να θωρακίσει το χαρακτήρα του βγαίνοντας μετέπειτα στην κοινωνία. Η καλλιέργεια του πνεύματος είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και η σωστή εκπαίδευση λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας για τα παιδιά από τις απανταχού «σειρήνες» της εποχής μας που μόνο κακό μπορούν να τους κάνουν. Βέβαια, μεγάλος εχθρός της εκπαίδευσης είναι ο χρόνος και, δυστυχώς, το σύστημα παιδείας είναι τέτοιο στη χώρα μας που αφήνει ολοένα και λιγότερο χρόνο στα παιδιά - τα οποία είναι τόσο επιβαρυμένα από τα φροντιστήρια - ώστε δεν διαθέτουν παρά ελάχιστο. Επίσης, οι γονείς είναι τόσο ζορισμένοι οικονομικά από τα μηνιαία μαθητικά έξοδα ώστε σκέφτονται πολύ σοβαρά αν θα στείλουν κάπου οργανωμένα το παιδί τους να αθληθεί.
Από την άλλη ο αθλητισμός. Μέσα από την ενασχόληση με τον αθλητισμό τα παιδιά μόνο ωφελημένα μπορούν να βγουν. Η άθληση τα κάνει πιο πειθαρχημένα σαν άτομα και τους δίνει την ευκαιρία να έχουν ένα υγιές σώμα και να κοινωνικοποιηθούν με τον πλέον δημιουργικό τρόπο. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την άθληση η οποία λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας για τον καθιστικό τρόπο ζωής που έχουν συνηθίσει στις μέρες μας. Βέβαια, ο αθλητισμός, και περισσότερο ο πρωταθλητισμός, είναι κάτι εφήμερο και με ημερομηνία λήξης συνεπώς η απόκτηση πνευματικών εφοδίων είναι απαραίτητη.
Τελικά, αθλητισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί; Είναι ένα δίλημμα που παλαιότερα θεωρούνταν ότι ήταν αδύνατο να δοθεί θετική απάντηση. Το σίγουρο είναι ότι το παιδί που αθλείται και μελετά σωστά έχει πολλά και ιδιαίτερα οφέλη. Γνωρίζετε ότι με σωστό προγραμματισμό και τις κατάλληλες προϋποθέσεις η αρμονική συνύπαρξη του αθλητισμού και της εκπαίδευσης μπορούν να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τον χαρακτήρα της νεολαίας μας;
Σκεφτήκατε ποτέ πως η μέθοδος και το ταλέντο μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικά για την συνύπαρξη παιδείας και αθλητισμού; Γι’ αυτό όσοι είστε γονείς ωθήστε τα παιδιά σας στον αθλητισμό δίχως δεύτερες σκέψεις.
Να ρωτήσετε και να μάθετε για τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, για το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Μαρπησσαϊκού, για τα τμήματα βόλεϊ στην Νάουσα και την Παροικιά, για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου που λειτουργούν στο νησί μας, για τις σχολές πολεμικών τεχνών, για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πάρου και για τον νεοσύστατο Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου. Το δίλημμα της προμετωπίδας του άρθρου είναι άκρως επίκαιρο γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο αθλητισμός συμβαδίζει με την εκπαίδευση, όπως συμβαδίζει και η εκπαίδευση με τον πολιτισμό. 


Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 18-19 Ιουνίου 

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Με ομάδα...συναίνεσης στη Σύρο!

Αύριο αναχωρούν για τη Σύρο τα τμήματα που θα λάβουν μέρος στο Έκτο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου. Όλα τα τμήματα απαρτίζονται από παιδιά ομάδων όλης της Πάρου και όχι αποκλειστικά του Νηρέα. Ο Α.Ο.Πάρου και ο Νηρέας αποφάσισαν να κατεβάσουν στο τουρνουά μια μικτή ομάδα, με επικεφαλείς τους Σιφναίο Μανόλη και Τσαντάνη Κώστα, για να μην λείψει η Πάρος από αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή για τα παιδιά, ενώ σημαντική ήταν η ανταπόκριση του Αστέρα Μαρμάρων και του PAO Soccer School Πάρου. Τρία αγωνιστικά τμήματα θα αγωνιστούν ως ΠΑΡΟΣ στο τουρνουά με αποστολή 38 παιδιών.Η αποστολή θα επιστρέψει την Τρίτη το μεσημέρι.
Αναλυτικότερα οι αθλητές που θα λάβουν μέρος:
ΤΜΗΜΑ 2002-03:
Λόκα Γκέρτι, Λόκα Κρίστι, Σιμόπουλος Νεκτάριος, Πιερτζοβάνης Αλέξανδρος, Καρποδίνης Γιάννης, Μπάλιος Θανάσης, Αρκουλής Μάριος (Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας), Σαρρής Τάσος, Τσαντάνης Γιώργος, Λουκής Βασίλης (Α.Ο.Πάρου), Πανταζής Χρήστος (PAO Soccer School Πάρος)
ΤΜΗΜΑ 2000-01:
Αλιπράντης Κωνσταντίνος, Τόσκα Κριστιάν, Μπάλιος Βασίλης, Γκέτσι Γιόνι, Καραχάλιος Δημήτρης (Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας), Καραφυλλάκης Αριστοτέλης, Λουκής Σταύρος, Τσόκα Ιωσήφ, Dautllari Kelvin (Α.Ο.Πάρου), Μάρκου Ράφαελ (PAO Soccer School Πάρος)
ΤΜΗΜΑ 1998-99:
Ζότος Κώστας, Κορτιάνος Σταύρος, Κορτιάνος Παντελής, Μπαρμπαρίγος Σταμάτης, Ζενέλι Έλβις, Τριπολιτσιώτης Πέτρος, Ζίμπερι Ύλι, Τζάτζο Ρέντι, Μπιμπάι Ντένις, Τσορέι Μάριος (Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας), Φραντζεσκάκης Γιώργος, Κρουσταλλάκης Θοδωρής, Σκιαδάς Νίκος, Σάμιος Πέτρος, Πρίφτης Χρήστος, Σταθερός Νίκος (Α.Ο.Πάρου), Λουρίδης Αντώνης, Ζουμής Ηλίας (Αστέρας Μαρμάρων)

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση στα παιδιά!

Συστάθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Α.Ο.Πάρου

Την Κυριακή 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος» η Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Ομίλου Πάρου.
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός και ακολούθησαν οι εκλογές.
Κατά αλφαβητική σειρά για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι παρακάτω:
1. Αποστόλου Γ.
2. Βάσσος Δ.
3. Λάμπρου Α.
4. Μπαμπούνης Σ.
5. Μπελέγρης Δ.
6. Παλλημάρκος Γ.
7. Παντελαίος Γ.
8. Σάμιος Κ.
9. Σιφναίος Δ.
10.Σκιαδάς Δ.
11.Τσαντάνης Κ.

Επίσης, για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι παρακάτω
1. Βλαχάκης Γ.
2. Κουντρομιχάλης Η.
3. Παρούσης Γ.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου οι εκλεγέντες σύμβουλοι συνεδρίασαν και αποφάσισαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συμμετέχουν και μέλη της ομάδας που δεν είναι εκλεγμένοι.
Με ομόφωνη απόφαση των 11 μελών του ΔΣ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Κ. Τσαντάνης
Α/πρόεδρος: Δ. Σιφναίος
Γραμματέας: Δ. Βάσσος
Γρ. Δημ. Σχέσεων: Δ. Μπελέγρης
Ταμίας: α) Σ. Μπαμπούνης, β) Κ. Σάμιος
Εφ. Υλικού: Γ. Παντελαίος
Εφ. Ποδ. Τμήματος: α) Γ. Παλλημάρκος, β) Γ. Παρούσης
Υπ. Ακαδημιών: α) Δ. Σκιαδάς, β) Στ. Μπόνης
Υπ. Βόλεϊ: α) Δ. Σιφναίος, β) Δ. Σκιαδάς
Υπ. Μπάσκετ: α) Δ. Μπελέγρης, β) Αντ. Λάμπρου
Τεχνικός Διευθυντής: Γ. Αποστόλου
Υπ. Γηπέδου: Κ. Τσαντάνης.

Τέλος, με ομόφωνη απόφαση το νέο ΔΣ σύστησε Επιτροπή Διερεύνησης Συνεργασιών με τοπικές ομάδες. Η σύνθεση της Επιτροπής έχει ως εξής:
1. Γ. Αποστόλου
2. Δ. Μπελέγρης
3. Γ. Παρούσης.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η Ε.Π.Σ.Κυκλάδων και η απομύζηση του ποδοσφαίρου της

Όταν η φλόγα σβήνει, όταν τα φώτα πέφτουν, όταν οι ομάδες και η υπερδιέγερση της σεζόν που κουβαλούν μαζί τους σιγά - σιγά  θα εξατμιστεί, τότε έρχεται πρώτα η μελαγχολία. Το κενό. Ύστερα έρχεται η εύλογη αγωνία.
Τι θα γίνει του χρόνου; Θα έχουμε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες την επόμενη σεζόν; Το κινδυνολογικό αυτό ερώτημα φαίνεται να είναι συμβατό με φανταστικά σενάρια και εικασίες, αλλά δεν στερείται βάσεως, αν ληφθεί υπόψη η γενικότερη οικονομική κατάσταση των Κυκλαδίτικων ομάδων και η πιθανότητα ολοκληρωτικής κατάρρευσης των πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων. Δεν μπορεί, όμως, να παραβλέψει κανείς ότι κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο τίποτε δεν θα είναι το ίδιο.
Τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα είναι αρκούντως ανησυχητικά. Οι ομάδες στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν άμεσο (διοικητικό και) οικονομικό πρόβλημα και τα βγάζουν πέρα με δυσκολία. Με μηδενικά έσοδα επί σειρά ετών είναι λογικό ότι δεν θα αντέξουν να ανταποκρίνονται εσαεί. Πολλές ομάδες φέτος εγκατέλειψαν το πρωτάθλημα, ενώ αρκετές βρίσκονται επί ξυρού ακμής. Το πραγματικό ζήτημα, «υπ’ αριθμό ένα», του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου είναι, πλέον, ξεκάθαρο μπροστά στην πόρτα του. Το οικονομικό μέλλον. Το οποίο μέλλον…έχει κιόλας έρθει.
Η κυρίαρχη τάση όλα τα χρόνια ήταν να πληρώνονται αδρά οι διαιτησίες, να μην μεριμνά ουδέποτε η Ε.Π.Σ.Κ. με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσει εκπτώσεις για τις ομάδες στα εισιτήρια των πλοίων, να μην χρηματοδοτεί με αυτά που οφείλει κάθε χρόνο τα σωματεία και από πάνω να απαιτεί άμεσες πληρωμές για τα πειθαρχικά πρόστιμα που συχνά επιβάλλει. Έτσι, τα προβλήματα των ομάδων γιγαντώθηκαν και φτάσαμε στον μαρασμό (ως τον αναπόφευκτο, διά ασφυξίας, θάνατο) του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες. Η εκδοχή να επέλθει «κραχ» και να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για τις μετακινήσεις των ομάδων, ούτε για την αμοιβή των διαιτητών δεν είναι κάτι πολύ μακρινό και απίθανο να συμβεί.
Χρήμα κυκλοφορούσε, κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί πάντα μες στους κόλπους του ποδοσφαίρου και μέσα στην Ε.Π.Σ.Κ. με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Είτε ρευστό, είτε σε μορφή χορηγίας, είτε μέσω επιχορηγήσεων. Η επείγουσα προτεραιότητα - και απαίτηση - είναι η ριζική αναδιανομή αυτού του χρήματος σε όλα τα σωματεία των Κυκλάδων που φυτοζωούν. Πώς θα το κάνει αυτό ο πρόεδρος Γιάννης Σιγάλας και η ομήγυρη; Το τι ιδέες θα κατεβάσει η κούτρα τους, είναι ξεχωριστός λογαριασμός. Άπαντες, ωστόσο, ήθελαν δεν ήθελαν, στο τέλος της κάθε σεζόν όφειλαν να συγκλίνουν προκειμένου να λογοδοτήσουν επιτυχώς και ειλικρινώς ενώπιον των σωματείων. Κάτι που – δυστυχώς - ποτέ δεν έγινε! Ακόμα και τις δύο τελευταίες χρονιές με τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις που έγιναν σε ομίλους και κατηγορίες -ψάχνοντας το πιο οικονομικό μοντέλο διεξαγωγής αγώνων -, ο κοινός παρανομαστής φαίνεται να ήταν πώς θα μειωθούν τα έξοδα για αμοιβές διαιτητών (οι οποίες παραμένουν αλόγιστα στα ύψη) και μετακινήσεις που εξακολουθούσαν να απομυζούν το μεγαλύτερο μέρος των όποιων χρημάτων διέθετε η κάθε ομάδα. Κι όμως επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια τρύπα μέσα στο νερό.
Η αίσθηση που έχω είναι ότι οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων τόσα χρόνια, πρέπει με συντονισμένες προσπάθειες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να  βγουν στην αγορά με σκοπό να βρεθούν τα κονδύλια που χρειάζονται δίχως να χρειαστεί να ζητιανεύουν από τον Ο.Π.Α.Π. και την ούτως ή άλλως υπερχρεωμένη Ε.Π.Ο.
Είμαι πεπεισμένος ότι με συντονισμένη «επιθετική πολιτική» που είναι απαραίτητη στον τομέα της αθλητικής χορηγίας (με target group όλα τα σωματεία και τα νησιά μας) σε βάθος χρόνου μπορεί να υπάρξουν ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Και αυτό, στην πράξη, μου φαίνεται ως μονόδρομος.

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 11-12 Ιουνίου 

Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ 1959: ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Α.Ο.Πάρου-Νηρέας το 1978

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΝΙΚΗ Ή ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;


Το πιο σημαντικό πράγμα στον αθλητισμό -όταν έχει να κάνει με παιδιά- είναι η συμμετοχή. Δυστυχώς, κάποιοι προπονητές και κάποιες ομάδες προτιμούν την εφήμερη νίκη παρά τη μακρόχρονη εξέλιξη. Και γιατί κάποιοι και όχι όλοι;
Με αφορμή τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο την προηγούμενη εβδομάδα θα καταπιαστούμε σήμερα με ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς: νίκη (και ατομική προβολή) ή σωστή ανάπτυξη; 
Όταν αρχίσει κανείς να ασχολείται με τμήματα ακαδημιών και να προπονεί νέους ποδοσφαιριστές συχνά βρίσκεται σε δίλημμα στο να επιλέξει ανάμεσα σε: α)νίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα με οποιοδήποτε κόστος ή β)βαθμιαία βελτίωση των παικτών και της ομάδας δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές και στοχεύοντας σε μακροχρόνια αποτελέσματα. Στις μικρές ηλικίες δεν επιτρέπεται να μιλάμε για το ενδιαφέρον και το συμφέρον ενός συλλόγου, μιας ιδιωτικής σχολής ποδοσφαίρου, ενός προπονητή ή ενός πατέρα, αλλά μόνο για το ενδιαφέρον και τις ανάγκες των παιδιών. Γι’ αυτό, τις ακαδημίες και τέτοια τουρνουά τα ζητά η ίδια η κοινωνία για τα παιδιά της με σκοπό να αθληθούν, να συναγωνιστούν μεταξύ τους και να πάρουν τις σωστές αξίες από τον αθλητισμό.
Υπάρχουν όμως κάποιοι που μετρούν το «χρόνο» σύμφωνα με την συμμετοχή των παιδιών που αθλούνται, ενώ κάποιοι άλλοι μετρούν το «χρόνο» με βάση τις μικρές επιτυχίες μέσα στις μικρές τους τσέπες. Είναι δυνατόν να συναντηθούν ποτέ αυτοί στον ίδιο τόπο και τον ίδιο χρόνο; Η απάντηση είναι ναι και συνέβη στο Παριανό κύπελλο ακαδημιών ποδοσφαίρου. Οι 5 ομάδες που πήραν μέρος ξεκίνησαν ως συν-αγωνιστές για το καλό των παιδιών και ολοκλήρωσαν το τουρνουά ως αντ-αγωνιστές με παιδιά (σε κάποιες περιπτώσεις) να γίνονται μαριονέτες στα χέρια των ενηλίκων. Παρατηρήσαμε προπονητές να χρησιμοποιούν παίκτες ηλικιακά μεγαλύτερους από τις κατηγορίες που είχε ορίσει ο διοργανωτής με σκοπό να συμβάλουν στην νίκη που τη θεωρούν σημαντικότερη από την εξέλιξη, διδαχθήκαμε ότι η εξαπάτηση του αντιπάλου με κάθε τρόπο πρέπει να είναι στόχος των ομάδων και καταλήξαμε πώς οποιαδήποτε συμπεριφορά οδηγεί στην νίκη είναι αποδεκτή. Τέλος, είδαμε γονείς στην κερκίδα να εκδηλώνονται με τρόπο που έφερναν σε δύσκολη θέση τα παιδιά. Εμείς οι προπονητές πρέπει να δώσουμε στις οικογένειες να καταλάβουν ότι δεν γίνονται όλα τα παιδιά να βγαίνουν «πρωταθλητές», ότι αυτά τα απλά ευκαιριακά τουρνουά δεν μπορούν να δώσουν την απόλυτη εικόνα για την εξέλιξη ή τη στασιμότητα των παιδιών και να εξηγήσουμε τα πολλαπλά οφέλη που θα έχουν (τα παιδιά τους) αν τα κρατήσουν στον αθλητισμό. Αλλά δυστυχώς, ισχύει ακόμα και στο χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου η ρήση του Γκιμπράν «σαν στρέψεις την πλάτη σου στον ήλιο δε βλέπεις παρά μόνο τη σκιά σου».
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στο έκτο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου που διοργανώνεται φέτος στη Σύρο από τον Νέο Α.Ο.Σ. 18 με 21 Ιουνίου. Ένα τουρνουά που θεσμοθετήθηκε από τον κ.Κάμπαξη και φιλοξενήθηκε πέρυσι στην Πάρο με ιδιαίτερη επιτυχία. Η παριανή παρουσία φέτος θα είναι ιδιαίτερη μιας και συνεργάζονται ο Νηρέας με τον Α.Ο.Πάρου για μια κοινή ομάδα και στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες. Βασικός και διαχρονικός στόχος αυτού του τουρνουά είναι η μάθηση και το ευ αγωνίζεσθε. Το Πανκυκλαδικό τουρνουά συγκεντρώνει πάνω από 250 παιδιά του νομού μας, δεν τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων και διοργανώνεται χάρη στην πρωτοβουλία κάποιων ανθρώπων που αγαπούν τα παιδιά και σέβονται το άθλημα.

Υ.Γ. Τα μισά από όσα έγραψα μπορεί να φαίνονται δίχως νόημα, αλλά τα γράφω για να αγγίξουν τα άλλα μισά.
Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 4-5 Ιουνίου

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα για τον Αθλητικό Όμιλο Πάρου

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «Γαληνός - Λουΐζα» στην Παροικιά στις 7:30 το απόγευμα καλούνται οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Πάρου καθώς και οι φίλοι της ομάδας για να συζητήσουμε ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 12/6/2011.

Στη συγκέντρωση μπορούν να έλθουν όσοι το επιθυμούν για να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους για το μέλλον της ομάδας μας.

Γιάννης Αποστόλου
Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

«ΝΑΟΥΣΑ 2010»: Πρώτο φιλικό για τα ΜΠΑΜΠΙΝΙ!

Τρία φιλικά παιχνίδια έδωσαν οι ακαδημίες του Νηρέα «ΝΑΟΥΣΑ 2010» την εβδομάδα που πέρασε. Την Τετάρτη μικτή ομάδα Παιδικού και προ-Παιδικού αντιμετώπισε στην Παροικιά τον Α.Ο.Πάρου και την Κυριακή το τμήμα των Μπαμπίνι και αυτό του προ-Παιδικού αντιμετώπισε την Συριανή ακαδημία του Α.Ο.Βήσσας στο γήπεδο 5Χ5 του Corner Sport Cafe.
Όρθιοι από αριστερά: Δαβερώνας Ματ., Ταντάνης Μιλ., Λόκα Γκ., Πετρόπουλος Γ., Μπίτσι Α., Λόκα Κρ., Μαλαματένιος Θαν., Παναγιωτόπουλος Πετ. Καθιστοί από αριστερά: Πετρόπουλος Πετ., Σπανός Μαν., Κολυδάς Γιωρ., Ζουμής Γιωρ., Καπατσουλιάς Νικ., Θωμόπουλος Αλ.

Στο ματς της Τετάρτης ο Α.Ο.Πάρου επικράτησε με (5-3) μετά από έναν πολύ καλό αγώνα και για τις δύο ομάδες. Τα γκολ του Νηρέα πέτυχαν οι Ζίμπερι, Βιτζηλαίος και Μπαρμπαρίγος. Την Κυριακή το πρωί, το τμήμα των Μπαμπίνι στον παρθενικό τους αγώνα ηττήθηκε με (6-2) από την ομάδα της Σύρου με τον Λόκα Γκ. να σημειώνει και τα δύο τέρματα για τον Νηρέα. Το τμήμα των Μπαμπίνι αποτελείται από ηλικίες 4-7 ετών και μετά από πολλές προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έδωσε τον πρώτο του αγώνα και το διασκέδασαν πολύ όλα τα παιδιά! Στο τμήμα του προ-Παιδικού ο Νηρέας επικράτησε του Α.Ο.Βήσσα με (4-1) με τον Ζίμπερι να πετυχαίνει 2 τέρματα, ενώ από ένα σημείωσαν οι Γιόνι και Αρκουλής. Οι προπονήσεις των ακαδημιών συνεχίζονται μέχρι τέλος Ιουνίου ενώ από αυτήν την εβδομάδα αρχίζει η προετοιμασία των τμημάτων που θα λάβουν μέρος στο Έκτο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών που διεξάγεται στη Σύρο 18-21 Ιουνίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αποστολή που θα ταξιδέψει στη Σύρο απαρτίζεται και από παιδιά του Α.Ο.Πάρου χάρη στη διάθεση που δείχνουν οι δύο σύλλογοι να μαζέψουν τα παιδιά και να τους δώσουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε αυτό το 4ήμερο τουρνουά . Και στα τρία τμήματα θα δημιουργηθούν μικτές ομάδες με κοινό στόχο να έρθουν πιο κοντά τα παιδιά, να διασκεδάσουν και να έχουν μια καλή παρουσία!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πρόγραμμα 1998-1999


Αγωνιστικά τμήματα 1998-1999
Παρασκευή
17/6/2011
Α.Ο ΠΑΓΟΥ
Α.Π ΣΥΡΟΣ 2002
18:00







Σαββατο
18/6/2011
ΝΕΟΣ Α.Ο.Σ
Α.Ο ΠΑΓΟΥ
19:00

Σαββατο
18/6/2011
Α.Π ΣΥΡΟΣ 2002
Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ
20:30







Κυριακή
19/6/2011
Α.Ο ΠΑΓΟΥ
Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑΣ
10:30

Κυριακή
19/6/2011
Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ
ΝΕΟΣ Α.Ο.Σ
12:30

Κυριακή
19/6/2011
Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑΣ
Α.Π ΣΥΡΟΣ 2002
20:30

Κυριακή
19/6/2011
Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ
Α.Ο ΠΑΓΟΥ
22:30













Δευτέρα
20/6/2011
ΝΕΟΣ Α.Ο.Σ
Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑΣ
10:00

Δευτέρα
20/6/2011
Α.Μ.Ε.Σ ΝΗΡΕΑΣ
Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ
20:00

Δευτέρα
20/6/2011
Α.Π ΣΥΡΟΣ 2002
ΝΕΟΣ Α.Ο.Σ
21:15