Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σε φουλ δράση οι Προπαίδες!

Για το πρωτάθλημα προπαίδων της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων ο Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας θα αντιμετωπίσει αύριο στις 11:00 την Αναγέννηση Νάξου στο Δημοτικό στάδιο Πάρου. Την Κυριακή η ακαδημία του Νέου Α.Ο.Σύρου θα επισκεφθεί το νησί μας για να αντιμετωπίσει τον Νηρέα (γεννηθέντες 1998-99) στο ίδιο γήπεδο στις 11:00 ανταποδίδοντας την επίσκεψη της παριανής ομάδας στη Σύρο. Τέλος, την Τετάρτη στις 18:00 θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας των προπαίδων μεταξύ του Νηρέα και του Α.Ο.Πάρου. Κλείνοντας, την περασμένη Δευτέρα οι προπαίδες του Νηρέα έδωσαν φιλικό αγώνα με την ομάδα των Μαρμάρων και επικράτησε με (6-4) χάρη σε τέρματα των Γιάννου(2), Τσορέι, Βιτζηλαίου και Μπαρμπαρίγου(2).

Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ 1959: ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Α.Ο.ΠΑΡΟΥ-ΝΗΡΕΑΣ ,1978

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το καλύτερο βίντεο που έχουμε δει!


To θέμα του βίντεο είναι ποδοσφαιρικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το τιμήσουμε από τη στιγμή που είναι τόσο σπουδαίο.
Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, την ιστορία της ομάδας Panyee FC στην Ταϊλάνδη, ενός μικρού χωριού που είναι χτισμένο μέσα στη θάλασσα.
Μια παρέα μικρών είχαν γνώση για το ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση αφού δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με το άθλημα στο χωριό τους αφού χώροι για να το κάνουν δεν υπήρχαν.
Όποιες προκλήσεις όμως κι αν αντιμετώπισαν τις ξεπέρασαν κι έγιναν μια από τις καλύτερες ομάδες στη χώρα. Για την ακρίβεια έγιναν οι πρωταθλητές νέων της Ταϊλάνδης από το 2004 έως το 2010.
Ένα βίντεο που θα πρέπει να το δείχνουν στους παίκτες τους όλοι οι προπονητές που ασχολούνται με τα νέα παιδιά.

πηγή: http://www.superbasket.gr/permalink/137068.html

Αθλητικός τουρισμός; Δεν νομίζω!


Τουρισμός, το άλφα και το ωμέγα πλέον, για την Πάρο και τους κατοίκους της. Αρχές δεκαετίας του ’90 οι περισσότεροι των Παριανών παράτησαν τα πάντα, πήραν στα χέρια τους ένα… μαγικό ποτιστήρι, άρχισαν να ποτίζουν μ’ αυτό τα εδάφη τους για να φυτρώσουν ξάφνου παντού «Rooms to let».
Ολόκληρο το νησί ζει για τον τουρισμό και τώρα που οι καταστάσεις στενεύουν και η τουριστική σεζόν ολοένα και συρρικνώνεται, προσπαθούμε να θυμηθούμε κάθε τομέα που μπορεί να επιδράσει στην αύξηση του τουρισμού στην Πάρο.
Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας από αυτούς τους τομείς που ο Δήμος Πάρου αγνοούσε επιδεικτικά τόσα χρόνια και πρέπει επιτέλους να στρέψει προς τα εκεί λίγο το ενδιαφέρον του με πράξεις ουσιαστικές και όχι κυνηγώντας χίμαιρες. Ο όρος αθλητικός τουρισμός έκανε την εμφάνισή του αρχές δεκαετίας του ’70 με σκοπό να καταγραφεί η ειδική μορφή τουρισμού που συνδύαζε και την αθλητική δραστηριότητα.
Μόλις τα τελευταία χρόνια όμως, άρχισε να αντιμετωπίζεται ως αυτόφωτο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας και να αποκτά οντότητα. Οντότητα που δεν έχουν καταφέρει να αναδείξουν οι υπεύθυνοι τουριστικής ανάπτυξης στο νησί μας ίσως γιατί την έχουν υποτιμήσει και υποβαθμίσει. Εναλλακτικά, μπορούμε να το περιγράψουμε και ως: «ένας συνδυασμός αθλητικών δραστηριοτήτων και ταξιδιού». Αθλητικός τουρίστας ορίζεται ένας προσωρινός επισκέπτης που διαμένει τουλάχιστον 24 ώρες στην περιοχή που επισκέπτεται και ο σκοπός του ταξιδιού του είναι να παρευρεθεί σε ένα αθλητικό γεγονός. Όταν μιλάμε για αθλητικό τουρισμό οι έννοιες αθλητικό μάρκετινγκ και αθλητικό μάνατζμεντ είναι συνυφασμένες και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α) το ταξίδι αθλητικής συμμετοχής και β) το ταξίδι αθλητικής θέασης. Στην 1η κατηγορία η οργάνωσή μας είναι ανύπαρκτη και αυτό οφείλεται στο ότι ο Δήμος έχει αποκόψει τον αθλητισμό με τα σχολεία, με τον πολιτισμό, με τους όμορους δήμους και με την κοινωνία γενικότερα. Έχει σταματήσει προ καιρού να διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις για ακαδημίες, σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς ώστε να συνεισφέρει εποικοδομητικά στην ενασχόληση των παιδιών και των νέων με τον αθλητισμό. Έχει διακόψει πολλά δημοτικά αθλητικά προγράμματα και δεν αναβαθμίζει αυτά τα λίγα που υπάρχουν (αν υπάρχουν). Εκτός και αν θεωρούν ως διοργάνωση αθλητικής συμμετοχής κάποια τουρνουά beach volley που οργανώνουν σποραδικά. Στην 2η κατηγορία που αφορά το ταξίδι αθλητικής θέασης έγιναν κάποια σημαντικά βήματα (κυρίως από πλευράς ιδιωτών) προβάλλοντας παγκόσμια την Πάρο μέσω του wind surfing και του kite surfing με αποτέλεσμα να προσελκύσουμε αρκετούς τουρίστες (λάτρεις του surf) για να θαυμάσουν τους μεγάλους αθλητές που συμμετείχαν και να γίνουν ακόμα γνωστότερες οι παραλίες και οι «ειδικοί» άνεμοι (που ευνοούν το σπορ) μέσω μιας μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας. Αποτύχαμε, όμως να το καθιερώσουμε στα ίδια υψηλά στάνταρ σε ετήσια βάση (κυρίως λόγω μικρής βοήθειας από την τοπική αυτοδιοίκηση) και έτσι, η όλη προσπάθεια δεν καρποφόρησε ουσιαστικά.
Εδώ τίθεται πλέον το ερώτημα για το αν μπορεί η Πάρος να μεγιστοποιήσει τα έσοδά της επενδύοντας σε αθλητικά γεγονότα. Για να γίνει αυτό πρέπει ο Δήμος Πάρου:
α) να στοχοθετήσει πιθανές αθλητικές εκδηλώσεις και να επαναξιολογήσει τις ήδη υπάρχουσες.
β) να προσδιορίσει τις υποδομές που απαιτούνται για τον αθλητικό τουρισμό ή διαφορετικά, να μπουν οι προδιαγραφές για νέες χρήσεις τουρισμού με βάση την υπάρχουσα αθλητική υποδομή.
γ) να χαρτογραφήσει τα αθλητικά τμήματα του νησιού μας και τι ανάγκες έχουν (π.χ. προπονητήρια, γήπεδα, βοηθητικές εγκαταστάσεις) και
δ) να αντλήσει από αυτά όποιες νέες προτάσεις μπορούν να δώσουν για πιθανές αθλητικές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν κόσμο στην Πάρο.
Αλλά ως φαίνεται ο Δήμος μας παρουσιάζεται απροετοίμαστος σ’ αυτό τον τομέα του τουρισμού με ανθρώπους ανέπνευστους να δώσουν νέα ώθηση στις δυνατότητες του νησιού μας. Μήπως, εν τέλει, δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε για αθλητικό τουρισμό σε τούτο εδώ τον τόπο διότι το βασικό του συστατικό, ο αθλητισμός, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την υγεία, μια υγεία που έχει τόσο απαξιωθεί εδώ στην Πάρο;

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 23-24 Απριλίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ

Την Τετάρτη του Πάσχα στις 16:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας Α.Ο.Πάρου-Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας για το προπαιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων, ενώ το Σάββατο 30 Απριλίου στις 11:00 ο Νηρέας για την ίδια διοργάνωση θα υποδεχθεί την Αναγέννηση Νάξου. Τέλος, η ομάδα προπαίδων του Νηρέα θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα του Πάσχα στις 18:00 τον Αστέρα Μαρμάρων σε φιλικό αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα. 

Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ 1959: ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Συνάντηση παλαιμάχων το Πάσχα του 1994 (www.nireasfc.gr)

ΠΑΡΙΑΝΑ ΜΠΑΛΑΔΟΡΑΚΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΠΡΑΝΤΗΣ, ετών 14, τμήμα ΠΑΙΔΕΣ
Θέση που αγωνίζεται: Αμυντικό χαφ

5 λάθη γονιών που σαμποτάρουν την υγεία των παιδιών

Στην πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών φέρνουν την Ελλάδα οι πρόσφατες στατιστικές έρευνες αναφορικά με την παιδική παχυσαρκία. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: 4 στα 10 Ελληνόπουλα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, με το ποσοστό αύξησης των υπέρβαρων παιδιών τα τελευταία χρόνια να φτάνει το 30% και των παχύσαρκων το 50%! Ανακαλύψτε τις αμαρτίες γονέων που παχαίνουν τα παιδιά.

1. Συχνή κατανάλωση junk food 
 Πρόσφατη αμερικανική έρευνα έδειξε ότι το 62% των γονιών επιτρέπουν στα παιδιά τους να τρώνε junk food μία φορά στις τέσσερις μέρες. Ακόμη και αν οι γονείς ενδιαφέρονται περισσότερο για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών τους παρά για το βάρος τους, ας λάβουν υπ’ όψιν τους τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι τα πιτσιρίκια ηλικίας 3 ετών που τρώνε φαγητά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη έχουν χαμηλότερο IQ σε σύγκριση με τα παιδιά που ακολουθούν υγιεινή διατροφή 
2. Πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση
Απ’ ό,τι φαίνεται, η οικογενειακή ζωή περιλαμβάνει ως επί το πλείστον δραστηριότητες του καναπέ. Σύμφωνα με τα στατιστικά νούμερα, πάνω από τα δύο τρίτα των παιδιών 8-18 ετών έχουν τηλεοπτική συσκευή στο δωμάτιό τους, ενώ το 63% των νοικοκυριών δεν κλείνει την τηλεόραση ούτε όταν τρώει.
3. Τα παιδία δεν παίζει εκτός σπιτιού 
 Μόνο το 45% των παιδιών παίζει εκτός σπιτιού σε καθημερινή βάση, ενώ μόλις το 72% των αγοριών και το 56% των κοριτσιών πληρούν τις διεθνείς συστάσεις για μία ώρα άσκησης την ημέρα. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας έχει κόστος όχι μόνο στην υγεία του παιδιού, αλλά και στην κοινωνικοποίησή του: έρευνα του 2009 σε δείγμα 11.000 παιδιών ηλικίας 8-9 ετών, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έπαιζαν εκτός σπιτιού 15 λεπτά την ημέρα, είχαν καλύτερη συμπεριφορά τις ώρες του σχολείου. 
4. Λίγα φρούτα και λαχανικά
Όλοι μας πρέπει να καταναλώνουμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Το junk food μπορεί να είναι νόστιμο, αλλά δεν αφήνει χώρο στα μικρά στομάχια των παιδιών για υγιεινές τροφές. Τα τσιπς και τα αναψυκτικά μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από υγιεινά σνακ και φρούτα.
5. Η οικογένεια δεν πηγαίνει βόλτες
Δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε όλο τον οικογενειακό χρόνο μπροστά στην τηλεόραση. Η βόλτα μπορεί να περιλαμβάνει τους δρόμους της γειτονιάς, τις βιτρίνες των καταστημάτων ή μια οικογενειακή εξόρμηση με ποδήλατα. 

πηγή: http://www.in2life.gr/home/child/articles/199886/article.aspx#bellow

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ!

Η ζωή σου είναι διαρκώς ένα ταξίδι, η γη σου ένα γήπεδο και χρέος σου η συμμετοχή. Ένας είναι ο σκοπός σου, το παιχνίδι. Αγωνίσου για τις αξίες, για την ηθική. Παίξε για να ενώσεις τις Κυκλάδες. Άνδρες που μπαίνουν στο γήπεδο περήφανοι αφήνοντας στ’ αποδυτήρια όλα τους τα προβλήματα, μαθημένοι να πονούν δίχως να υποφέρουν, να νικούν δίχως να θριαμβολογούν και να χλευάζουν, να νικούνται δίχως να σκύβουν το κεφάλι και να συντρίβονται δίχως να μεμψιμοιρούν.
Άνδρες πραγματικοί, άνδρες άξιοι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
                                              Αυτοί είναι οι Άγνωστοι Κυκλαδίτες ποδοσφαιριστές!
 Άγνωστε Κυκλαδίτη ποδοσφαιριστή, έμαθες να είσαι άνθρωπος που αντιστέκεται και με το παράδειγμα της στάσης σου δίνεις αγωγή. Παράγεις κουλτούρα. Εσύ που εξοικειώθηκες στο να συρρικνώνεις τις αποστάσεις, που απαξιώνεις τη ματαιότητα της επιτυχίας, που παίρνεις κουράγιο από τις ήττες, εσύ, άνδρας με μεγάλες αντοχές.
Εσύ που έχεις γεμίσει μελανιές και χτυπήματα το κορμί σου αγωνιζόμενος στα πιο απίθανα γήπεδα. Εσύ που δεν έχεις φοιτήσει ποτέ στο σχολείο του «πρωταθλητισμού κορυφής» και μέσα από το ποδόσφαιρο έγινες καλύτερος ως άνθρωπος. Εσύ που αγωνίζεσαι σε ένα πρωτάθλημα που δεν παράγει ποδόσφαιρο και δεν βγάζει αθλητική πρόοδο κάθεσαι και βλέπεις ετοιματζίδικους μισθοφόρους να περνούν. Παρ’ όλα αυτά είσαι εκεί και συμμετέχεις.
Εσύ που αντιμετωπίζεις διαρκώς τον κίνδυνο να βρεθείς αποκλεισμένος σε κάποιο νησί και γίνεσαι έρμαιο στις ορέξεις του καιρού ρισκάροντας να μείνεις μακριά από τις δουλειές, τις υποχρεώσεις και την οικογένειά σου. Εσύ που δεν έπαψες ποτέ να αισθάνεσαι, κατά βάθος, σαν τα σχολιαρόπαιδα στην εκδρομή. Εσύ που ως Κυκλαδίτης ποδοσφαιριστής έχεις την απαίτηση, τουλάχιστον, να σε παίρνουν στα σοβαρά ως φορέας πολιτισμού - από νησί σε νησί - που είσαι.
Κι εσύ παλαίμαχε Κυκλαδίτη ποδοσφαιριστή που με τον καιρό χύνεις και λίγη σάλτσα από πάνω για να εξιστορήσεις τα πιο γοητευτικά παραμύθια των γηπέδων. Σε σένα Άγνωστε Κυκλαδίτη ποδοσφαιριστή που έχεις συνδέσει τις Κυριακάδες μας με τη χαρά, το καλαμπούρι και την πλάκα. Σε σένα Άγνωστε Κυκλαδίτη ποδοσφαιριστή που κρατάς πάντα ενωμένες τις Κυκλάδες μας.
Σε σένα πρέπει αυτή η ωδή!

Υ.Γ.(1): Ύμνος αφιερωμένος σε κάθε άνθρωπο των Κυκλάδων που ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο.
Υ.Γ.(2): Θερμές ευχαριστίες στον Φραγκίσκο που μου έδωσε τροφή για σκέψη λέγοντας μου - μεταξύ σοβαρού κι αστείου - πως θα έπρεπε σε κάθε λιμάνι των Κυκλάδων να υπάρχει και ένας… ανδριάντας του Άγνωστου Κυκλαδίτη ποδοσφαιριστή.
Υ.Γ.(3): Κρυφός μου πόθος να δω κάποτε το παραπάνω κείμενο αναρτημένο σε όλα τα αποδυτήρια των Κυκλαδίτικων ομάδων…

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 16-17 Απριλίου

Τουρνουά "ΠΑΝΘΕΟΝ 2011": Η χαρά των παιδιών!

Ήταν ένα διήμερο γεμάτο μπάλα και το απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι που έδωσαν το παρών στο "ΠΑΝΘΕΟΝ" Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί. Οι φίλοι μας Συριανοί που έκαναν το ταξίδι παρακαλούσαν να κρατήσει λίγο παραπάνω και οι Παριανές ακαδημίες μας ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέους αγώνες μετά το Πάσχα. Ο Χρήστος αποδείχτηκε ο καλύτερος οικοδεσπότης για περίπου 120 παιδιά και άλλους τόσους γονείς διοργανώνοντας ένα άρτιο μίνι τουρνουά αφού κάθε παιδί έφυγε στο τέλος με τη χαρά του παιχνιδιού ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και με ένα αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής κρεμασμένο στο στήθος του!

Στα αγωνιστικά και την κατηγορία των Μίνι (γεν.2002-03) τα αποτελέσματα -και οι σκόρερ του Νηρέα- ήταν τα εξής:
PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Α' - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ (2-3) Πιερτζοβάνης, Μπάλιος(2)
PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Β' - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ (4-1) Αρκουλής
PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Α' - PAO SOCCER SCΗOOL ΠΑΡΟΣ (2-3)
Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ - PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ (3-1) Σπανόπουλος, Μπάλιος(2)
PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Α' - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Β' (1-4)
PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Β' - PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ (6-0)
Το τμήμα ΜΙΝΙ του Νηρέα παρατάχτηκε με τους: Νίνο, Γιατρά, Ρούσσο Γ., Αρκουλή, Σπανόπουλο, Πιερτζοβάνη, Μπάλιο Β., Σούκου, Σινιόρι, Μπάλιο Θ., Ρούσσο Α., Κορτιάνο, Ζουμή, Καρποδίνη και Σιμόπουλο
Στην κατηγορία των προ-Τζούνιορ (γεν.2000-01) ήρθαν τα εξής αποτελέσματα:
PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ (2-3)
Α.Ο.ΠΑΡΟΥ(τμήμα Αλυκής) -  PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ (3-0)
Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ (2-1) Μπάλιος(2)
PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ (2-1) Καραχάλιος
Α.Ο.ΠΑΡΟΥ(τμήμα Αλυκής) - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ (1-3)
Α.Ο.ΠΑΡΟΥ(τμήμα Αλυκής) - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ (3-0)
Το τμήμα προ-Τζούνιορ του Νηρέα παρατάχτηκε με τους: Δροσόπουλο, Αλιπράντη, Σιφναίο, Μαλαματένιο, Ζουμή, Σκούρτη, Σπανόπουλο, Μπιμπάι, Τόσκα, Καραχάλιο και Μπάλιο

Στα  υπόλοιπα αγωνιστικά του "ΝΑΟΥΣΑ 2010": Στο τμήμα των Παίδων το Φιλώτι δεν προσήλθε στην Πάρο για να αγωνιστεί με τον Νηρέα και έτσι το παιχνίδι κατοχυρώθηκε 3-0 υπέρ της ομάδας της Νάουσας, ενώ την Δευτέρα ο Νηρέας ηττήθηκε σε φιλική αναμέτρηση από τους παίδες του Α.Ο.Πάρου με (2-1) με σκόρερ τον Μαθιέλλη Αλ..Το τμήμα των Προπαίδων, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δεν αγωνίστηκε με τον Αστέρα την Κυριακή και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Μ.Πέμπτη στις 17:00. Για τον ίδιο λόγο δεν κατάφεραν να αγωνιστούν στο πρώτο τους παιχνίδι και τα Μπαμπίνι του Νηρέα με αυτά της Σύρου.


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Κλείνουν τα σχολεία, φτιάχνει ο καιρός, τέσσερα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα εν όψει. Πόση ευτυχία μπορεί να αντέξει άραγε ένα παιδί;

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης -δυο ομάδες με εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο- θα αναμετρηθούν μέσα σε 17 μέρες 4 φορές. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα τους: 
Σάββατο 16 Απριλίου (23:00) ΣΚΑΪ: Ρεάλ-Μπαρτσελόνα (πρωτάθλημα)
Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου (22:30) Novasports: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στη Βαλένθια (τελικός Κυπέλλου)
Τετάρτη 27 Απριλίου (21:45) ΝΕΤ: Ρεάλ-Μπαρτσελόνα (Τσάμπιονς Λιγκ)
Τρίτη 3 Μαΐου (21:45) Mega: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (Τσάμπιονς Λιγκ)


 

ΤΑ ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ

ΓΙΟΝΙ ΓΚΕΤΣΙ, ετών 10, τμήμα προ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: Κέντρο
Αγαπημένη του ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ 1959: ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Φωτογραφία του 1960 (www.nireasfc.gr)

"ΝΑΟΥΣΑ 2010": Αγώνες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα!

Έντονη αγωνιστική δραστηριότητα -λίγο πριν τη διακοπή για το Πάσχα- για τις ακαδημίες του Νηρέα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και των πέντε τμημάτων του. Τα μικρά τμήματα θα λάβουν μέρος σε ένα μίνι - τουρνουά που διοργανώνει το ΠΑΝΘΕΟΝ, το προπαιδικό θα δώσει φιλικό αγώνα, ενώ το παιδικό δίνει το τελευταίο του φετινό παιχνίδι για το πρωτάθλημα.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα για όλες τις κατηγορίες:
ΤΜΗΜΑ ΜΙΝΙ: (γεννηθέντες 2002-03) Σάββατο 16 Απριλίου στο Πάνθεον
17:00-17:45    PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Α' - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ
17:45-18:30   PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Β' - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ
18:30-19:15   PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Α' - PAO SOCCER SCΗOOL ΠΑΡΟΣ
19:15-20:00   Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ - PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ
20:00-20:45   PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Α' - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Β'
20:45-21:30   PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ Β' - PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ
Θα ακολουθήσουν οι απονομες και το παραδοσιακό ντέρμπυ των μπαμπάδων ΣΥΡΟΥ-ΠΑΡΟΥ!

ΤΜΗΜΑ προ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ: (γεννηθέντες 2000-01) Κυριακή 17 Απριλίου στο Πάνθεον
10:00-10:45   PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ 
10:45-11:30   Α.Ο.ΠΑΡΟΥ(τμήμα Αλυκής) -  PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ
11:30-12:15   Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ
12:15-13:00   PAO SOCCER SCHOOL ΠΑΡΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ
13:00-13:45   Α.Ο.ΠΑΡΟΥ(τμήμα Αλυκής) - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ
13:45-14:30   Α.Ο.ΠΑΡΟΥ(τμήμα Αλυκής) - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ  
Θα ακολουθήσουν απονομές.

ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΜΠΙΝΙ: (γεννηθέντες 2004-05-06) Κυριακή 17 Απριλίου στο CornerSportCafe
16:30-17:30   Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ - PAO SOCCER SCHOOL ΣΥΡΟΣ (Αγώνας επίδειξης)

ΤΜΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ: (γεννηθέντες 1998-99) Κυριακή 17 Απριλίου στο γήπεδο των Μαρμάρων
18:30-20:00   ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ (Φιλικός αγώνας)

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ: (γεννηθέντες 1996-97) Σάββατο 16 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Πάρου
11:00-12:30   Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ -  Α.Μ.Σ.ΦΙΛΩΤΙΟΥ (Πρωτάθλημα παίδων της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων)

Κλείνοντας, χθες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Νηρέα και των γονέων του "ΝΑΟΥΣΑ 2010" με θέμα όλες τις δραστηριότητες που αφορούν τις ακαδημίες και έναν μίνι απολογισμό για τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας τους. Η διοίκηση δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για το θέμα του γηπέδου της Νάουσας λέγοντας ότι τα περιθώρια ανοχής και αντοχής προς κάθε υπεύθυνο έχουν στενέψει και πως πολλά θα κριθούν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ ΣΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Παίξε, διάβασε, διασκέδασε, ταξίδεψε, ξόδεψε, μάζεψε κι όλ’ αυτά τώρα που μπορείς γιατί έρχονται δύσκολες μέρες (ή δύσκολοι καιροί)…Κάπως έτσι δεν μας έλεγαν οι μεγαλύτεροι –και σοφότεροι- για να μας μάθουν να εκτιμάμε το οτιδήποτε; Κι όμως  έτσι έγινε! Οι δύσκολες μέρες, για τις οποίες χρόνια ακούγαμε και ποτέ δεν τις βλέπαμε, άρχισαν να κάνουν επικίνδυνα την εμφάνισή τους στην κοινωνία που ζούμε. Οι κοινωνικές συμπεριφορές σταδιακά επανακαθορίζονται, θεσμοί όπως η υγεία και η παιδεία απαξιώνονται, όλες οι βίαιες τάσεις γίνονται δημοφιλείς και ο «τόπος» μας, πλέον, δεν είναι κοινός τόπος για όλους. Ο κοινωνικός ιστός έχει μεταλλαχτεί ριζικά και επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας για τον αντίκτυπο που έχει στον τρόπο ζωής, τόσο των μεγάλων όσο και των παιδιών.
Από την κουλτούρα του μόχθου καταλήξαμε στην κουλτούρα του εύκολου κέρδους. Από τη φιλοσοφία της μακράς διαδρομής (προς το στόχο) περάσαμε στη φιλοσοφία του πιο σύντομου δρόμου (προς την επιτυχία). Η κάθε γενιά, εποχή και κοινωνία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα και μέτρα, τους δικούς της ρυθμούς και κώδικες, τα δικά της όρια, τις δικές της αξίες, τη δική της κουλτούρα και φιλοσοφία, εν τέλει τον δικό της κύκλο και τη δική της ζωή. Ο πατέρας που έμαθε τι είναι το μάους του υπολογιστή στα σαράντα, ο γιος που το ξέρει από το νηπιαγωγείο. Ο πατέρας που τόνιζε με περισπωμένη και δασεία, ο γιος που γράφει με greeklish. Ο πατέρας που του τράβηξε το αυτί ο δάσκαλος στο σχολείο, ο γιος που μεγαλώνει σε σχολικό περιβάλλον γεμάτο από ψυχολογική βία. Ο πατέρας που είχε το φροντιστήριο ξένης γλώσσας και τίποτ’ άλλο, ο γιος που δεν έχει τίποτ’ άλλο παρά μόνο φροντιστήρια. Ο πατέρας που μεγάλωσε σε μια…«μονοφυλετική» κοινωνία, ο γιος που μεγαλώνει σε μια κοινωνία πολυφυλετική. Ο πατέρας που όταν τον ρώταγες τι θα γίνεις άμα μεγαλώσεις έκανε όνειρα, ο γιος που όταν τον ρωτάνε το ίδιο απαντάει ότι φέρνει τα πιο πολλά χρήματα.
Ότι συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, το αυτό (επί δέκα) αποτυπώνεται και στις μικρές κοινότητες των παιδικών ομάδων ποδοσφαίρου. Η ριζική μετάλλαξη του κοινωνικού ιστού δεν θα γινόταν να μην έχει αντίκτυπο και στο χώρο του αθλητισμού. Ο πατέρας που πρόλαβε να παίξει, ο γιος που αποχαυνώνεται μπροστά σε μια οθόνη και νομίζει ότι παίζει. Ο πατέρας που μάτωνε τα γόνατά του στις αλάνες, ο γιος που παίζει σε περιφραγμένο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Στην αλάνα ο πατέρας έμαθε τις αξίες της ζωής. Έτρεξε, ελίχθηκε, ντρίπλαρε, απέφυγε και η ζωή συνεχίστηκε…Τα σημερινά παιδιά προσέρχονται παντού με ένα λάπτοπ ή μια φορητή παιχνιδομηχανή και πίεση δεν αντέχουν ούτε το μίνιμουμ. Για δουλειά, ούτε συζήτηση. Και η ζωή συνεχίζεται…Η εποχή της αλάνας πέρασε ανεπιστρεπτί.
Η μερική αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού έχει κάνει έντονα την εμφάνιση της και στον «Καλλικρατικό» Δήμο Πάρου (οι συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας είναι τραγικές). Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, σε μια περίοδο που θέλουμε να λέμε πως ο οργανωμένος αθλητισμός στην Πάρο έχει κάνει βήματα προόδου, ν’ αναπολούμε την εποχή της αλάνας που δεν γνώρισαν τα παιδιά μας. Τότε που τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ανοργάνωτα. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που διοικούν την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Πάρου πως πέρα από το όποιο ταλέντο, τις αθλητικές αρετές και εμπειρίες, ο κάθε αθλητής είναι και φορέας πολιτισμού και αναλόγως πρέπει να τον αντιμετωπίζουν. Και επιβάλλεται –από τούτη’ δω τη στήλη- να υπενθυμίσουμε στους…δημογέροντες του νησιού πως όποιος υποτίμησε τον αθλητισμό, τον έχει βρει μπροστά του. 

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 9-10 Απριλίου

ΤΑ ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ, ετών 14, τμήμα ΠΑΙΔΕΣ
Θέση που αγωνίζεται: Κέντρο
Αγαπημένη του ομάδα: Παναθηναϊκός

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ήταν ένα Σαββατοκύριακο με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα παιδιά του "ΝΑΟΥΣΑ 2010" και φάνηκε ότι το ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.  Περίπου 50 παιδιά -τριών εκ των πέντε τμημάτων ακαδημιών του Νηρέα- συμμετείχαν σε τρεις συναρπαστικές αναμετρήσεις με πολλά τέρματα.
Στην κατηγορία των ΜΙΝΙ η ομάδα του Νηρέα αντιμετώπισε τον Μαρπησσαϊκό το πρωί του Σαββάτου στο γήπεδο των Μαρμάρων. Ο καλός καιρός έφερε αρκετό κόσμο στις κερκίδες που χειροκρότησε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Ο Νηρέας επικράτησε (4-3) με πρωταγωνιστή τον Πιερτζοβάνη που σημείωσε 2 τέρματα. Από ένα πέτυχαν οι Σιμόπουλος και Λόκα Γκ..Με την ομάδα της Νάουσας αγωνίστηκαν ακόμα οι: Μπάλιος Β., Μπάλιος Θ., Ρούσσος Αρ., Σούκου Μ., Λόκα Κρ., Πετρόπουλος Γ., Καρποδίνης Γ., Γιατράς Γ., Κορτιάνος Κ. και Σινιόρι Τζ. Αξίζει να αναφερθεί η άψογη φιλοξενία του προπονητή Μ.Φραντζή και των ανθρώπων του Μαρπησσαϊκού.
Την Κυριακή οι ακαδημίες μας ταξίδεψαν στην Νάξο και με αφορμή τον εκτός έδρας αγώνα του προπαιδικού με τον Πανναξιακό οργανώθηκε και ένας αγώνας για το προΤζούνιορ με την ακαδημία Π.Α.Σ.Νάξου.
Στον αγώνα του προπαιδικού ο Νηρέας ηττήθηκε, από τον ανώτερο Πανναξιακό, (7-3) αν και προηγήθηκε στο 13΄με προβολλή του Γιάννου. Στο 22΄και 24΄ ο Πανναξιακός σκόραρε για να κλείσει το ημίχρονο με 2-1. Στην επανάληψη,με ένα καυτό δεκάλεπτο (6΄-16΄) η ομάδα της Νάξου πέτυχε 4 τέρματα για να μειώσει ο Βιτζηλαίος με δύο τέρματα σε 6-3 στο 27΄και 29΄. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Με τη λήξη του αγώνα το αγωνιστικό ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο Naxos Mini Soccer Club όπου το τμήμα προΤζούνιορ του "ΝΑΟΥΣΑ 2010" αντιμετώπισε τα παιδιά των ακαδημιών του Πέτρου Μαράκη σε γήπεδο 6Χ6. Σε ένα πολύ συναρπαστικό αγώνα που διήρκησε 80' η ομάδα του Π.Α.Σ.Νάξου επικράτησε (12-7) με μεγάλο πρωταγωνιστή τα παιδιά και των δύο ακαδημιών που έδωσαν "ρεσιτάλ" επιθετικού ποδοσφαίρου! Ο Γκέτσι σημείωσε καρέ τερμάτων και καταχειροκροτήθηκε από τους Ναξιώτες, ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι Μπάλιος, Καραχάλιος και Μαλαματένιος Γρ. Ακόμα αγωνίστηκαν οι: Σιφναίος Μ., Ρούσσος Δ., Σαρηκώστας Π., Μαλαματένιος Β., Σπανόπουλος Γρ., Ζουμής Θ., Ζουμής Β., Χριστόφορος Π., Κουτσαυτάκης Μ., Τόσκα Κρ., Αρκουλής Μ., Αλιπράντης Κ. και Νίνος Ν.. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πέτρο Μαράκη για την άψογη φιλοξενία του και στους δύο αγώνες μας στην Νάξο.
.

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΟΡΤΙΑΝΟ

Σήμερα στην Νάουσα πλήθος κόσμου συνόδεψε τον Άγγελο Κορτιάνο στην τελευταία του κατοικία. Ο Άγγελος Κορτιάνος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα σε ηλικία 74 ετών. Ήταν ένα από τα έντεκα ιδρυτικά στελέχη της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων και διετέλεσε γενικός γραμματέας του Νηρέα επί σειρά ετών. Επίσης, συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση του Γυμνασίου και του Λυκείου Νάουσας και διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενισχύοντας αποφασιστικά την λειτουργία τους στα πρώτα  δύσκολα  χρόνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"ΝΑΟΥΣΑ 2010": Πρόγραμμα αγώνων 9 & 10 Απριλίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4:
Μαρπησσαϊκός - Νηρέας 10:00-11:00 (γήπεδο Μαρμάρων), φιλική αναμέτρηση του τμήματος ΜΙΝΙ (γεν.2003-04)
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4:
Πανναξιακός - Νηρέας 14:00-15:30 (γήπεδο Αγ.Αρσενίου), αναμέτρηση για το παμπαιδικό πρωτάθλημα Κυκλάδων
Π.Α.Σ.Νάξου - Νηρέας 16:00-17:00 (γήπεδο 8Χ8 Naxos Mini Soccer Club), φιλική αναμέτρηση του τμήματος προ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ (γεν.2001-02)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΗΡΕΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ


Την ομάδα της Μάρπησσας αντιμετώπισε ο Νηρέας χθες το μεσημέρι στο γήπεδο των Μαρμάρων στα πλαίσια του παιδικού πρωταθλήματος Κυκλάδων και ηττήθηκε (1-0) με ένα εντυπωσιακό γκολ του Γκέμπορις στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα πολύ δυνατό -στα επιτρεπτά πλαίσια- και συναρπαστικό αγώνα με τον Μαρπησσαϊκό να είναι σαφώς ανώτερος και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η ομάδα της Νάουσας προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις. Κορυφαίος για τον Νηρέα ο τερματοφύλακας Καρποδίνης ο οποίος με σημαντικές επεμβάσεις και ιδιαίτερη σταθερότητα απέδειξε ότι διαθέτει τα προσόντα να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό γκολκίπερ. Από τον Μαρπησσαϊκό αξίζει -για ακόμα μία φορά- ιδιαίτερη μνεία στους Γκέμπορις Εμίλ και Κρητικό Δημήτρη τόσο για το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο όσο και για το ήθος τους. Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στον διαιτητή Γιάννη Κουζούμη που στηρίζει και αναδεικνύει με τις διαιτησίες του το θεσμό του παιδικού πρωταθλήματος καθώς και στον γιατρό Αντώνη Ξένο που ποτέ δεν έκρυψε το μεράκι του για την μπάλα και την αγάπη του προς τα παιδιά.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εχθροί των παιδιών οι σύγχρονες μάστιγες και η μιζέρια μας

Δουλειά, μεθοδικότητα, επιμονή και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Μ’ αυτά ως εφόδιο πρέπει να ξεκινάει κανείς (παράγοντας ή προπονητής) την ενασχόλησή του στο χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου, μ’ αυτά να πορεύεται και στο μέλλον. Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.
Διανύω, ήδη, την πέμπτη χρονιά ενασχόλησής μου με τα παιδιά. Εκτός από το να τα προπονώ, να τα γυμνάζω, να τα καθοδηγώ και να τα συμβουλεύω, νιώθω ότι κάθε μέρα προπόνησης που περνάει μαζί τους είναι και μία κερδισμένη για μένα μέρα. Μαθαίνω και διδάσκομαι καθημερινά από τον κόσμο των παιδιών παρατηρώντας τον τρόπο που παίζουν, που αστειεύονται, που συνεργάζονται, που απογοητεύονται, που θυμώνουν. Κι όλα αυτά για πράγματα που εμείς οι μεγαλύτεροι θεωρούμε ασήμαντα, αλλά για εκείνα είναι ο…κόσμος όλος.
Ανέκαθεν θεωρούσα ότι οι ακαδημίες ποδοσφαίρου βοηθούν τα παιδιά (είτε γίνουν είτε όχι, καλοί ποδοσφαιριστές) γιατί μαθαίνουν να ζουν μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Τα παιδιά μέσα από ένα ομαδικό άθλημα ξεδίνουν, παρασύρονται, δημιουργούν πρότυπα ανάμεσα στους φίλους και συμπαίκτες τους, αναπτύσσουν πιο πολύ την προσωπικότητά τους. Ζουν τη νίκη, την ήττα, το πάθος, το τρέξιμο. Και μέσα από τις προπονήσεις μαθαίνουν κι άλλα πράγματα εκτός ποδοσφαίρου, όπως είναι η οργάνωση και η πειθαρχία. Σήμερα - περισσότερο από ποτέ - θεωρώ ότι υπάρχει η ανάγκη να περάσουμε στους μικρούς αθλητές μας αρχές που θα τους βοηθήσουν να αντισταθούν στις σύγχρονες μάστιγες της κοινωνίας μας όπως είναι η βία (σωματική και ψυχολογική), η αντικοινωνική συμπεριφορά (απομόνωση), η κατάθλιψη, το διαδίκτυο, η τηλεοπτική αποχαύνωση. Να σταματήσουμε το… παιδο-χάζωμα και να βγάλουμε επιτέλους τα παιδιά από τις πρίζες. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου είναι η συνεργασία όλων όσων εμπλεκόμαστε στη διαδικασία αυτή.
Με αφορμή την εκδήλωση αδελφοποίησης μεταξύ των ακαδημιών του ΑΜΕΣ Νηρέα και του Νέος ΑΟ Σύρου πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Πάρο, άνθρωποι και μη του ποδοσφαίρου, πως μέσω των ακαδημιών το ποδόσφαιρο στο νησί μας παράγει και πολιτισμό. Χρηστά συναλλακτικά ήθη και σεβασμό στις ανθρώπινες σχέσεις. Φέρνει πιο κοντά τα παιδιά και τα βάζει στη διαδικασία να διανοίξουν τους ορίζοντές τους. Στον κόσμο των μεγάλων η μιζέρια, διάχυτη – πια - στην ατμόσφαιρα, καταβάλλει τους πάντες. Αντίθετα, στον κόσμο των μικρών μέσα από τη σωστή αθλητική διαδικασία, και παράλληλα με παράπλευρες εκδηλώσεις, μπορούμε να αναδείξουμε αγάπη, μεράκι, παιδεία, αρετή, αρχές, διδασκαλία. Τα όποια οικονομικά μεγέθη – που κάθε χρόνο καταφέρνουν και αντλούν οι ομάδες μας - ας χρησιμεύσουν και ως μέσα ποδοσφαιρικής προόδου που είναι και το υγιές. Ας ρίξουν βάρος σε διάφορες εκδηλώσεις-δραστηριότητες που αφορούν τα παιδιά. Να μεριμνήσουμε όλοι ώστε να παραμείνει το ποδόσφαιρο στην Πάρο διαδικασία πρωτογενούς προόδου και όχι πεδίο σκέτης αντιπαράθεσης. Να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και αυτό θα συμβεί μόνο αν χαίρονται όταν αθλούνται. Η έλλειψη σωστών χώρων άθλησης στο νησί είναι ένας σημαντικός λόγος  που δεν χαίρονται όσο θα έπρεπε τα παιδιά και δεν στρέφονται τόσο εύκολα στον αθλητισμό.
Τρανό παράδειγμα το τμήμα μπάσκετ του Μαρπησσαϊκού που μετράει 80 αθλητές. Προπονούνται σε ανοικτό χώρο ανεξαρτήτως καιρού και παρ’ όλα αυτά δεν το βάζουν κάτω πιέζοντας (με το να μη διαλύονται) όσο μπορούν κι αυτοί για ένα  κλειστό γυμναστήριο στο νησί, οπουδήποτε και όχι απαραίτητα στη Μάρπησσα. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στο νησί μας έχουν καταντήσει αυτό το τμήμα σε περιπλανώμενο θίασο των Κυκλάδων. Άνθρωποι όπως ο Βαγγέλης και ο Θοδωρής ξεπερνάνε εαυτούς για να κρατήσουν ζωντανό το μπάσκετ στην Πάρο γιατί κάποιοι θεωρούν πολυτέλεια την κατασκευή ενός απλού κλειστού αθλητικού χώρου στην Πάρο.  
Μη σας φαίνεται αφύσικο, σε ένα νησί που δεν δείχνει να αγαπά τον αθλητισμό, το ότι όλοι θα θέλαμε να στρέψουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται μ’ αυτόν εάν υπήρχαν καλύτερες υποδομές. Είναι, λοιπόν, καταπληκτική (έως ασύλληπτη) η διαπίστωση πώς, το πόσο – και εάν - τα παιδιά μας αγαπήσουν το ποδόσφαιρο (ή οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη μπάλα που εμείς οι μεγάλοι θα τους πετάξουμε. Ανάλογα με το πώς θα γίνει αυτό, υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε να τα τρομάξουμε, είτε να τα «μπάσουμε» στη μαγεία τους. Ας βεβαιωθούμε ότι θα κάνουμε το δεύτερο.

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 2-3 Απριλίου

ΤΑ ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΣ, ετών 12, τμήμα ΠΑΙΔΕΣ
Θέση που αγωνίζεται: Επιθετικός
Αγαπημένη του ομάδα: Παναθηναϊκός

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ

Η ομάδα του Νηρέα αντιμετώπισε χθες την Αναγέννηση Νάξου στο γήπεδο της Παροικιάς σε δύο αγώνες για τα πρωταθλήματα παιδικού και προπαιδικού. Στον αγώνα των Παίδων και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Νάξου με (3-4) αν και βρέθηκε να χάνει με (3-1). Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Νηρέα ήταν ο Μετάι που σημείωσε και τα τρία τέρματα. Στον αγώνα των Προπαίδων η ομάδα της Νάουσας επικράτησε σχετικά εύκολα με (1-0) χάνοντας αρκετές ευκαιρίες ακόμα για μεγαλύτερο σκορ.
Επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Νηρέα είναι: την Τρίτη στο γήπεδο των Μαρμάρων στις 15:30 θα αντιμετωπίσει τον Μαρπησσαϊκό για το πρωτάθλημα παίδων, ενώ το Σαβ/κο η ομάδα των προπαίδων ταξιδεύει στην Νάξο για να αντιμετωπίσει τον Πανναξιακό.


Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ!

Με απόφαση Προεδρικού Διατάγματος το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΛΛ.Α.Δ.Α), που έχει εκπονηθεί για την υλική στήριξη του "Καλλικράτη" με 4 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-15, απέστειλε χθες στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Πάρου έγγραφο που ενημερώνει ότι το Στάδιο της Νάουσας είναι το πρώτο έργο πανελληνίως που εντάσσεται στο πρόγραμμα και ξεκινάει άμεσα. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές οι 1012 μελέτες που αφορούν το γήπεδο έχουν ολοκληρωθεί -ακόμα και οι πιο δύσκολες που αφορούσαν το αλεξικέραυνο και το αποχετευτικό των αποδυτηρίων των διαιτητών- και το μεγαλόπνοο αυτό έργο που θα δώσει νέα δυναμική στην Νάουσα περιλαμβάνει: 2 γήπεδα 5Χ5, στίβο με 8 διαδρόμους, 1 γήπεδο τένις, 1 γήπεδο μίνι γκολφ, κερκίδα χωρητικότητας 6.000 θέσεων, 1 γήπεδο μίνι γκολφ, 3 πολιτιστικές-πολυγωνικές αίθουσες και 1 φορητό κτίριο τουαλέτας για τον κόσμο. Δεν προβλέπεται ακόμα γήπεδο διαστάσεων 11Χ11 αλλά αυτό δεν παίζει και τόσο μεγάλη σημασία μπροστά στο μέγεθος του έργου. Από σήμερα μια νέα μέρα ξεκινάει για την νεολαία της Νάουσας και περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία την έναρξη των εργασιών.
ΑΝΤΕ...ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!