Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΝΗΡΕΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ!

Με τις ακαδημίες του Νέου Α.Ο.Σύρου αδελφοποιήθηκαν και επισήμως οι ακαδημίες του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα "ΝΑΟΥΣΑ 2010". Η τελετή έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Μαρτίου στο γήπεδο της Άνω Σύρου, παρουσία αντιπροσωπείας του συλλόγου μας με επικεφαλής τον γραμματέα Μανόλη Σιφναίο και τον υπεύθυνο των ακαδημιών Δημήτρη Γιάννο. Την αποστολή του Νηρέα υποδέχθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης ο πρόεδρος του Νέου Α.Ο.Σ. Σαράντος Σταφυλάς.
Ο πρόεδρος του Νέου Α.Ο.Σ. με τον γραμματέα του Νηρέα

Τα παιδιά της Σύρου καλοσώρισαν εγκάρδια τους Παριανούς προσφέρωντάς τους από ένα λουλούδι.

Στο γήπεδο -πριν την τελετή- διεξήχθει ένας φιλικός αγώνας μεταξύ των δύο ακαδημιών με παιδιά γεννηθέντα το 1998-99 όπου νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Νέου Α.Ο.Σ. με (5-4). Το παιχνίδι ήταν πολύ συναρπαστικό, τα παιδιά παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικά και στο τέλος απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Η ομάδα του Νέου Α.Ο.Σύρου προηγήθηκε στο 10΄ με πέναλτι και ο Μπαρμπαρίγος ισόφάρισε στο 12΄μετά από έξοχη ασίστ του Γιάννου. Στο 14΄έγινε το 2-1 με σουτ του Σταφυλά και ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο τρόπο έκανε το 3-1 στο 32΄. Στην επανάληψη ο Μπαρμπαρίγος μείωσε σε 3-2  στο 50΄ με κοντινό πλασέ και στο 54΄ ο Νέος Α.Ο.Σ. διεύρυνε το προβάδισμα του σε 4-2 με σουτ από τη μικρή περιοχή. Ο αρχηγός του Νηρέα Βιτζηλαίος μείωσε σε 4-3 στο 60΄ και στο 73΄ με νέο πέναλτι η ομάδα της Σύρου πήρε εκ νέου προβάδισμα με δύο γκολ. Το τελικό 5-4 διαμόρφωσε με σουτ ο Τσορέϊ στο 80΄. Όλοι οι αθλητές και των δύο ομάδων διακρίθηκαν για το ήθος τους και τη σωστή αγωνιστική τους συμπεριφορά. Η ομάδα του Νηρέα παρατάχτηκε με τους: Ρούσσο Δ., Λουκαϊδη Γ., Μπερσάκου Α., Μαθιέλλη Φ., Τζάτζο Ρ., Βιτζηλαίο Γ., Ζενέλι Ε., Ζίμπερι Υ., Τσορέι Μ., Γιάννο Σ. και Μπαρμπαρίγο Σ. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Ζότος Κ., Σιφναίος Μ., Τριπολιτσιώτης Π., Μπιμπάι Ν., Κορτιάνος Σ., Γκέτσι Γ., Μαλαματένιος Γ., Κορτιάνος Π. και Αρκουλής Φ.


Στόχος της αδελφοποίησης των δύο ακαδημιών είναι η συνεργασία σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και η ανάπτυξη κοινής πολιτικής σε θέματα που αφορούν τα παιδιά με αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις. Για τις ακαδημίες του Νηρέα η αδελφοποίηση με τον Νέο Α.Ο.Σύρου, μία ακαδημία που δουλεύει σε σωστά πρότυπα και έχει σταθερά ανοδική πορεία, είναι μόνο η αρχή. Με το εγχείρημα του "ΝΑΟΥΣΑ 2010" ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε πολύπλευρες συνεργασίες με άλλες ακαδημίες των Κυκλάδων ακόμα και με ακαδημίες του νησιού μας.
Έβαλαν και οι προπονητές τις υπογραφές τους στην εκδήλωση της Κυριακής.
Από ένα σάντουιτς και ένα χυμό πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά οι άνθρωποι του Νέου Α.Ο.Σ. μετά το τέλος του αγώνα.

Ένα θερμό ευχαριστώ για την έξοχη φιλοξενία στους παράγοντες του Νέου Α.Ο.Σύρου(και ιδιαίτερα στον πρόερο Σαράντη Σταφυλά), στους προπονητές της Συριανής ακαδημίας Βαμβακούση Γιάννη, Λιγνό Μιχάλη, Ζαχαρίου Γιάννη καθώς και στον διαιτητή και τον γιατρό του αγώνα. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Γιάννη Σιγάλα -εκπρόσωπο του tv1syros- που κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκφράζουμε στον Πανναξιακό για την άξια άνοδό του στην Δ' Εθνική κατηγορία! Τώρα ελπίζουμε ο πρόεδρος της ναξιώτικης ομάδας να βρει λίγο χρόνο και να ασχοληθεί με το θέμα της ληστείας της ομάδας παίδων του Νηρέα στον αγώνα με τον Πανναξιακό στο Δ.Α.Κ.Νάξου και να αποζημιώσει οικονομικά τα παιδιά(αυτά που έπεσαν θύματα κλοπής). Από τις 2 Οκτωβρίου, που έγινε το συμβάν, ακόμα περιμένουμε αυτά που είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος του Πανναξιακού Βασίλης Φλεριανός. Κύριε Φλεριανέ, τώρα πια που ηρεμήσατε με την υπόθεση της ανόδου ασχοληθείτε και με αυτό το θέμα το οποίο είμαι βέβαιος ότι το έχετε ήδη ξεχάσει. Είτε εσείς, είτε ο κος Μαργαρίτης πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβετε τις ευθύνες σας όταν έχετε να κάνετε με παιδιά...

ΤΑ ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ, ετών 11, τμήμα ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Θέση που αγωνίζεται: Αριστερός μπακ-χαφ
Αγαπημένη του ομάδα: Παναθηναϊκός

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αδελφοποίηση των ομάδων Νέου Α.Ο. Σύρου με τον ΑΜΕΣ Νηρέα Πάρου!

Πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των ομάδων του Νέου Α.Ο. Σύρου και του ΑΜΕΣ Νηρέα Πάρου
στην κατηγορία τζούνιορ στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Στην αρχή δόθηκε φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους πιτσιρικάδες των δύο ομάδων όπου πρόσφεραν στο κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο πολλά γκολ και θέαμα με το τελικό σκορ να τελειώνει υπέρ του Νέου Α.Ο. Σύρου με 5-4! Οι παίκτες και των δύο ομάδων έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και έδωσαν έναν τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου Κυκλάδων.

Στην συνέχεια ¨έπεσαν¨ οι τυπικές υπογραφές για την αδελφοποίηση αυτών των δύο ομάδων από τους παράγοντες και τους τεχνικούς διευθυντές. Ήταν μια πολύ καλή κίνηση αυτή που δίνει το παράδειγμα και τον δρόμο στις υπόλοιπες ομάδες για μελλοντικές αδελφοποιήσεις, όπου φέρνει τα νησιά μας πιο κοντά και δείχνει ότι το μόνο που μας χωρίζει πλέον είναι η απόσταση, και στην συγκεκριμένη περίπτωση την Σύρο και την Πάρο!
Γιάννης Σιγάλας-Σύρος
πηγή: http://www.sportcyclades.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1875:2011-03-28-14-15-13&catid=47:2010-11-10-11-58-35&Itemid=99

ΤΑ ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ετών 10, τμήμα προ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: Άμυνα
Αγαπημένη του ομάδα: Ολυμπιακός

Από το «ομάδες έχουμε» στο... «δυστυχώς επτώχευσαμεν!»


Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι! Κάπως έτσι σκέφτονται πλέον οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος Κυκλάδων, Πανναξιακός και Πανθηραϊκός, για την άνοδο στην Δ’ Εθνική κατηγορία.
Το ποιος θα προβιβαστεί θα καθοριστεί την Κυριακή στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Δίκαια, απολύτα δίκαια, για δύο πολύ καλές ομάδες με ξεκάθαρους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι θα μπορούν να λένε και οι τέσσερις ομάδες του νησιού μας καθώς ολοκληρώνεται γι’ αυτές μια άσχημη –αγωνιστικά - χρονιά. Στη Β’ κατηγορία Κυκλάδων ο Αστέρας έδωσε έναν έντιμο αγώνα δίχως τελικά να καταφέρει να πλασαριστεί στο γκρουπ των πέντε που διεκδικούν την άνοδο. Στα θετικά κρατάμε την ανακατασκευή του γηπέδου των Μαρμάρων το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τα παιδιά του χωριού.
Στην Α’ κατηγορία η βαθμολογική διαφορά των ομάδων μας από τις δύο πρώτες θέσεις αναδεικνύει, έτσι ή αλλιώς, την ατμόσφαιρα της αγωνιστικής πτώχευσης. Για τον Α.Ο. Πάρου, τον Νηρέα και τον Μαρπησσαϊκό ισχύει το… δυστυχώς επτωχεύσαμεν! Ο Μαρπησσαϊκός έθεσε ξεκάθαρα ως στόχο την παραμονή του και τα κατάφερε σχετικά νωρίς, δίχως να μας επιδείξει κάτι ιδιαίτερο στη συνέχεια. Στα θετικά καταλογίζεται το ότι έφερε στο προσκήνιο τρεις πολλά υποσχόμενους 14χρονους ποδοσφαιριστές! Επίσης, οι άνθρωποι του συλλόγου οργάνωσαν τις υποδομές δίνοντας έτσι όραμα στα παιδιά, φροντίζοντας - παράλληλα - για το μέλλον.
Ο Νηρέας παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μισό της σαιζόν ήταν μια ομάδα σφιχτή, δύσκολο για να νικήσει, αλλά ακόμη πιο δύσκολο για να ηττηθεί. Στο δεύτερο μισό παρουσίασε μια ομάδα ευκολοκατάβλητη με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη αντίδρασης και με φανερά τα ελλείμματα φρεσκάδας και ενέργειας. Μπορεί, λοιπόν, να έπαιξε το ρόλο του κομπάρσου στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει τα τελευταία εφτά χρόνια, όμως κάνει φέτος ξεκάθαρο και αξιοπρόσεκτο πρωταθλητισμό στη μάχη για «συνθήκες υγείας». Παρά την απουσία γηπέδου, κανείς στο σύλλογο δεν τα παράτησε, άρπαξαν το μέλλον της ομάδας στα χέρια τους και το καθόρισαν. Πώς; Άρχισαν να «τρέχουν» για το μπροστά. Το εγχείρημα των ακαδημιών («ΝΑΟΥΣΑ 2010») είναι πλέον το στέγαστρο του κοινού συμφέροντος, κάτω από το οποίο όλοι στον Νηρέα έσπευσαν να χωθούν. Ώσπου να βγάλουν νέες φουρνιές παικτών, δεν έχουν άλλη επιλογή απ’ το να μείνουν έτσι. Ενωμένοι!
Τέλος, ο Α.Ο.Πάρου φέτος (επ)έδειξε την εικόνα της συγκροτημένης ομάδας με τα άρρηκτα θεμέλιά της. Μια ομάδα που μπορείς να την πληγώσεις, να την κάνεις να αιμορραγήσει (βλέπε πορεία 1ου γύρου), όμως δεν μπορείς να την σκοτώσεις, εξ ου και η ανάκαμψη στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Οι υποδομές του ΑΟΠ έχουν τη λογική συνέχειας και συνέπειας, βρίσκονται σε ακατάπαυστη φάση σταθερής προόδου, έχουν ζωντάνια, υγεία, παλμό και δίψα για επιτυχίες. Αυτό το μαρτυρά η εξαιρετική τους παρουσία στα πρωταθλήματα Παίδων και Νέων.
Αντί επιλόγου μια επισήμανση. Αν οι φίλαθλοι της Πάρου πήγαιναν στο γήπεδο (να δουν τις ομάδες τους), μετά πιθανόν οι ομάδες μας (παρασυρόμενες από τον παλμό και την προσέλευση) να είχαν καλύτερη παρουσία. Αν οι ομάδες μας είχαν καλύτερη παρουσία, τότε πιθανόν στο γήπεδο να προσέρχονταν περισσότεροι φίλαθλοι. Εδώ, αρέσει ή όχι, το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο. 

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 26-27 Μαρτίου

ΜΙΚΡΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

Με έντονη αγωνιστική δράση πέρασε το τριήμερο για τα τμήματα ακαδημιών του Νηρέα "ΝΑΟΥΣΑ 2010" το οποίο κορυφώθηκε σήμερα με το φιλικό και την αδελφοποίηση με τις ακαδημίες του Νέου Α.Ο.Σύρου στο γήπεδο της Άνω Σύρου. Ήταν ένα πολύ ευχάριστο και εποικοδομητικό ταξίδι για το οποίο θα αναφερθούμε εκτενέστερα αύριο.

Την Παρασκευή το απόγευμα παιδιά από τα τμήματα Τζούνιορ και Παίδων -που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής σε προηγούμενα παιχνίδια- αντιμετώπισαν τον Αστέρα Μαρμάρων και ηττήθηκαν με (6-1). Ο Γκέτσι ήταν ο σκόρερ για την ομάδα της Νάουσας.

Το  βράδυ της ίδιας ημέρας στο Δημοτικό στάδιο Πάρου το τμήμα Παίδων αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα το αντίστοιχο του Α.Ο.Πάρου και μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλά τέρματα γνώρισε την ήττα με (6-3). Σκόρερ για την ομάδα του Νηρέα ήταν οι: Μετάι(2) και Ζενέλι.

Το πρωί του Σαββάτου τα τμήματα Μίνι και προ-Τζούνιορ αντιμετώπισαν την G.F.D.Πάρου στο γήπεδο 5Χ5 του Corner Cafe στην Νάουσα σε δύο πολύ συναρπαστικούς αγώνες που κρίθηκαν στο γκολ.
Στην κατηγορία των Μίνι ο Νηρέας επικράτησε (2-1)  χάρη σε τέρματα των Πιερτζοβάνη και Λόκα Γκ.
ενώ αγωνίστκαν ακόμα οι: Ρούσσος Αρ., Ρούσσος Γ., Λόκα Κρ., Σούκου Μ., Γιατράς Γ., Πετρόπουλος Γ., Μπάλιος Θ., Κορτιάνος Κ. και Σιμόπουλος Ν.

Στην κατηγορία των προ-Τζούνιορ νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Νάουσας (3-2) με τέρματα των Μπάλιου Β., Γκέτσι Γ. και Σπανόπουλου Γρ.. Με την ομάδα του Νηρέα αγωνίστηκαν ακόμα οι: Σιφναίος Μ., Αρκουλής Μ., Καραχάλιος Δ., Ζουμής Β., Ζουμής Θ., Μαλαματένιος Β., Κουτσαυτάκης Μ., Τόσκα Κρ., Σκούρτης Θ, Αλιπράντης Κ., Νίνος Ν., Χριστόφορος Π.και Δροσόπουλος Αντ.


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"ΝΑΟΥΣΑ 2010": ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ-ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ 23-27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τμήμα ΜΠΑΜΠΙΝΙ:
Σάββατο   26/3 10:00-11:00    Προπόνηση
Κυριακή   27/3 10:00-11:00    Προπόνηση

Τμήμα ΜΙΝΙ:
Πέμπτη   24/3  17:00-18:00    Προπόνηση
Σάββατο  26/3  11:00-12:00    Αγώνας με G.F.D.Πάρου στην Νάουσα
Κυριακή  27/3  11:00-12:00    Προπόνηση

Τμήμα προ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ:
Τετάρτη  23/3  17:00-18:00    Προπόνηση
Σάββατο  26/3  12:00-13:30    Αγώνας με G.F.D.Πάρου στην Νάουσα
Κυριακή  27/3  12:00-13:30    Προπόνηση

Τμήμα ΤΖΟΥΝΙΟΡ:
Τετάρτη  23/3  16:00-17:00    Προπόνηση
Παρ/ευή  25/3  17:00-18:30    Φιλικός αγώνας με Αστέρα στα Μάρμαρα
Σάββατο  26/3  18:00-20:00    Προπόνηση στην Παροικιά
Κυριακή  27/3  15:00-22:30    Ταξίδι στη Σύρο για αδελφοποίηση και φιλικό με τον Νέο Α.Ο.Σύρου

Τμήμα ΠΑΙΔΕΣ:
Τετάρτη  23/3  18:00-20:00    Προπόνηση στην Παροικιά
Παρ/ευή  25/3  19:15-20:30    Φιλικός αγώνας με Α.Ο.Πάρου
Σάββατο  26/3  16:30-18:00    Προπόνηση στην Νάουσα

ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ


ΤΑ ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΡΚΟΥΛΗΣ, ετών 11, τμήμα ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Θέση που αγωνίζεται: Κεντρικός Μέσος
Αγαπημένη του ομάδα: Παναθηναϊκός

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ SPORT CYCLADES!


Ο εθισμός, η έλλειψη οράματος και το Μαρακανά της Νάουσας...

Το (Παριανό) ποδόσφαιρο, διαχρονικό «μαζικό κίνημα», καθώς στ’ αλήθεια είναι, μοιάζει περίπου αναπόφευκτο να κουβαλάει όλη την παθολογία της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που υπάρχει στην κοινωνία. Να υφίσταται τον «αρπακολλισμό», την έλλειψη οράματος και προοπτικής, τα αδιέξοδα που δημιουργούν στους νέους οι εκάστοτε τοπικές αρχές του νησιού μας.
Ένα από αυτά τα αδιέξοδα είναι η απουσία χώρων άθλησης στην Νάουσα η οποία έχει ήδη μπει στον έβδομο χρόνο δίχως γήπεδο ποδοσφαίρου. Η νυν δημοτική αρχή δεν τολμά να καλέσει τους κατοίκους της σε μια ανοιχτή συζήτηση στο χωριό για να τους ενημερώσει αναλυτικά για το μεγάλο αυτό θέμα και να αφουγκραστεί τα προβλήματα των 110 αθλητών του Νηρέα (μικρών και μεγάλων), των μελών του συλλόγου, καθώς και τα παράπονα των γονέων.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν και αποφασίζουν για τα της Πάρου, μόλις είδαν ότι οι Ναουσαίοι εθίζονται, «βολεύονται» και συνηθίζουν την απουσία γηπέδου έσπευσαν να ενισχύσουν τη βολική γι’ αυτούς κατάσταση με ψιμύθια, μεγαληγορίες, παραμύθια και μισές αλήθειες. Για το θέμα του γηπέδου ο ένας λειτουργούσε ερήμην του άλλου χωρίς καμία συζήτηση, καμία προεργασία, καμία διαβούλευση, κανένα σχέδιο και -κυρίως- κανένα προγραμματισμό. Άνθρωποι ανέπνευστοι και ολίγιστοι -σε θέματα αθλητισμού - με χειρισμούς αστόχαστους φλυαρούν και αναγγέλλουν μελέτες, παρακολουθώντας από μακριά την νεολαία της Νάουσας να βυθίζεται στη μοίρα της. Αλλά αυτά, δυστυχώς, είναι τα αποτελέσματα ενός φρενήρη προεκλογικού λαϊκισμού.
Ένας εκ των αντιδημάρχων, σε συνέντευξή του στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, μιλώντας για το…γηπεδικό απέφυγε να αναφερθεί στη μία και μόνη αλήθεια: Λεφτά δεν υπάρχουν! Άμα δεν ρέει το χρήμα, όποια κι αν είναι η συγκυρία, βλέπεις και ξαναβλέπεις εκείνες τις αραχνιασμένες, πια, μακέτες και παρακαλάς να βγει κάποιο πρόγραμμα για να ενταχθείς κι εσύ στο κόλπο του γηπέδου.
Και τώρα τι; Θα περιμένουν οι νέοι της Νάουσας πότε θα…βρεθούν ΤΑ χρήματα ώστε να αθληθούν και αυτοί; Θα αφεθούν οι Ναουσαίοι στις «καλές και άγιες» (πλην ανέξοδες και εύκολες να εξαγγέλλονται) προτάσεις μακράς πνοής; Λύσεις για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου πάντα βρίσκονται αρκεί να τις αναλαμβάνουν τα φρέσκα (και καλοπροαίρετα) μυαλά. Άνθρωποι που αφήνουν τ’ αστεία κατά μέρος, σηκώνουν τα μανίκια και δουλεύουν για να φέρουν εις πέρας οτιδήποτε αναλάβουν. Άνθρωποι που θα χρησιμοποιήσουν για εργαλείο της δουλειάς τους την δίψα των Ναουσαίων για ένα γήπεδο που θα διαθέτει τα στοιχειώδη και όχι ανθρώπους που μας τάζουν το… Μαρακανά (σ.σ. το μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου) των Κυκλάδων. 
Ως κάτοικος της Νάουσας βρίσκω εξοργιστική την ευθεία προσβολή της νοημοσύνης μας. Την ευθεία προσβολή της στοιχειώδους σοβαρότητας και της αξιοπιστίας των Ναουσαίων.
Ως κάτοικος της Νάουσας νιώθω εκτοπισμένος από τον τόπο μου, τον τόπο των δεδομένων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
Ως κάτοικος της Νάουσας ζητάω γήπεδο όχι με μαγκιές, αλλά ούτε και ως επαίτης που ζητά ελεημοσύνη.
Το πρόβλημα του γηπέδου παραμένει και είναι μεγάλο και επ’ αυτού, απαιτούνται καθαρές απαντήσεις και όχι υποκριτικές υπεκφυγές!
Υ.Γ. Μακάρι οι εξελίξεις -σαν από κάποιο θαύμα- να ανατρέψουν πανηγυρικά το κείμενο τούτο. Μα, η καλλιέργεια τεχνητής αισιοδοξίας (ανέξοδης, αβάσιμης και, εν τέλει, ανώφελης) δεν ανήκει στις… υποχρεώσεις της στήλης. Ευτυχώς!

Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ" 19-20 Μαρτίου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ: ΝΗΡΕΑΣ-ΑΟ ΠΑΡΟΥ 0-3

Αρκετά καλές εντυπώσεις άφησαν οι πιτσιρικάδες του Νηρέα και του ΑΟ Πάρου στο παιχνίδι πρωταθλήματος προπαίδων του 2ου ομίλου για την 1η αγωνιστική. 
 
Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο με την ομάδα του Νηρέα να υπερτερεί του αντιπάλου χωρίς όμως να είναι ουσιαστική. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το γρήγορο γκολ του Γιώργου Φραντζεσκάκη άλλαξε τις ισορροπίες, ο Νηρέας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΑΟ Πάρου είχε άλλες δύο πολύ καλές προσπάθειες τις οποίες τις μετέτρεψε σε γκολ. Τελικό σκορ 0-3 υπέρ του τυπικά φιλοξενούμενου ΑΟ Πάρου.
foto by Robert van der Most
πηγή: http://www.sportcyclades.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1757&Itemid=154

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ!

Το Σάββατο στις 13:00 στο δημοτικό στάδιο Πάρου το τμήμα προπαίδων του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα θα δώσει τον πρώτο του αγώνα με το αντίστοιχο τμήμα του Α.Ο.Πάρου για τον 2ο όμιλο στα πλαίσια του πρωταθλήματος Προπαίδων που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Ε.Π.Σ.Κυκλάδων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες 1998-99-00. Στον όμιλο συμμετέχουν, επίσης, ο Πανναξιακός και η Αναγέννηση Νάξου.

ΤΑ ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ, ετών 12, τμήμα ΠΑΙΔΕΣ
Θέση που αγωνίζεται: Κεντρικός αμυντικός
Αγαπημένη του ομάδα: Ολυμπιακός

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κάποτε, σύμφωνα με τον μύθο, ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηγέτες του νησιού Πάροδος συναντήθηκε με έναν επιφανή άνδρα που εκείνη την εποχή διατελούσε πρόεδρος του χωριού Άγουσα.
Ο ηγέτης συνάντησε τον άνδρα στην Άκοστα, έναν τόπο που λάτρευε και συνήθιζε να περνά τα καλοκαίρια του. Οι δύο άνδρες κουβέντιαζαν για όλα με θέα το Βρόντα ποταμό, τα λιόδενδρα και ένα ημιτελές πλοίο. Τη στιγμή που άρχιζαν να καταλαγιάζουν όλοι οι θόρυβοι της μέρας ο ηγέτης σηκώθηκε και είπε στον πρόεδρο: «Τώρα, ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο». Το πρόσωπο του προέδρου έλαμψε με μιας και θαρρείς πως σκεπάστηκε από ένα τεράστιο χαμόγελο. «Τι να πρωτοθυμηθώ…», ο πρόεδρος είπε πολλά και θυμήθηκε περισσότερα.
Από τις πρώτες αυτοσχέδιες εμφανίσεις της ομάδας του χωριού, το μικρό γήπεδο σ’ ένα χωράφι εν τη θέσει Κήπου, τις επισκέψεις μεγάλων ποδοσφαιριστών, τους θρυλικούς αγώνες με την ομάδα της Χώρας Παρτσά, μέχρι την κατασκευή του κανονικού πια, γηπέδου της ομάδας λίγο έξω από το χωριό. Ο ηγέτης τον άκουσε με μεγάλη προσοχή και αναρωτήθηκε ποιά είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν το ποδόσφαιρο τόσο αγαπητό στις μάζες και ιδιαίτερα στα παιδιά. «Ξέρετε», απάντησε ο πρόεδρος, «στην Άγουσα τόσα χρόνια έχουν απαγορευτεί σχεδόν τα πάντα. Νιώθουμε αποκομμένοι απ’ όλες τις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν την Πάροδο. Στο μόνο πράγμα που νιώθουμε ισότιμοι με τους κατοίκους της Παρόδου είναι το ποδόσφαιρο. Παίζοντας ποδόσφαιρο νιώθαμε ευτυχισμένοι και προσαρμοζόμασταν με τους εκάστοτε ηγέτες του νησιού αν και μέναμε έξω από πολλές και σημαντικές αποφάσεις που έφεραν την Άγουσα σε υποδεέστερη θέση από την Χώρα της Παρόδου».
Πράγματι, η Άγουσα δεν είχε καλά σχολεία, δρόμους και λιμάνι, είχε ιατρείο δίχως γιατρούς, ένα παλιό γεφύρι, ένα γραφικό λιμανάκι και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ο ηγέτης συγκινήθηκε με όσα άκουσε και σουφρώνοντας τα φρύδια του ανήγγειλε στον πρόεδρο: «Ξέρεις, με εμένα ηγέτη δεν απαγορεύεται πλέον τίποτα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας δώσω όσα στερηθήκατε τόσα χρόνια! Με ένα αντάλλαγμα, όμως. Θα απαρνηθείτε για λίγο το γήπεδό σας και το αγαπημένο σας παιχνίδι για να προχωρήσουμε άμεσα τα έργα». Ο πρόεδρος με βαριά καρδιά αποδέχτηκε αυτή την ανταλλαγή ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για το χωριό του.
Ο ηγέτης αποδείχτηκε συνεπής στις αναγγελίες του και έφτιαξε στο χωριό πλατεία, δρόμους, λιμάνι, παιδική χαρά και ένα ολοκαίνουριο σχολείο! Παρ’ όλα αυτά τα παιδιά της Άγουσας έπεσαν σε βαθιά μελαγχολία. Ο ηγέτης θύμισε στους γονείς σε πόσες όμορφες  δραστηριότητες θα επιδίδονται τώρα πια τα παιδιά τους παρά την απουσία γηπέδου. «Τα παιδιά σας θα κάνουν κούνιες, θα έχουν ελεύθερο internet για να περνάνε ώρες ατελείωτες μπροστά στο κουτί του υπολογιστή τους κλπ». «Μα τους απαγορεύσατε να παίζουν ποδόσφαιρο στον τόπο τους», απάντησαν οι γονείς. Μετανιωμένος ο ηγέτης του νησιού με όλη αυτή τη δυσφορία αποκρίθηκε σους αυλικούς του: «Τί αχαριστία, Θεέ μου! Θα τους κάνω εγώ να ξεχάσουν τι θα πει ποδόσφαιρο».
Όταν έφτασε η ώρα του να εγκαταλείψει την Πάροδο γύρισε στον διάδοχό του και είπε: «Οι κάτοικοι της Άγουσας είναι αχάριστοι, μην το ξεχνάς. Γήπεδα να φυτρώσουν σε όλη την Πάροδο αλλά στην  Άγουσα ποτέ». «Σιγά το πρόβλημα», του απάντησε εκείνος. «Θα τους κάνω εγώ να ξεχάσουν το γρασίδι!».
Δεν γνώριζε όμως ούτε εκείνος ότι τη ζωή και το ποδόσφαιρο, ούτε τα απαγορεύεις ούτε τα ερμηνεύεις. Τα ζεις, αγωνιζόμενος για να τα κάνεις καλύτερα. Αρκεί να έχεις ψυχή. Ψυχή, που ένα μικρό κομμάτι της ίσως να είναι από γρασίδι…

Υ.Γ. Παραμύθια μας δώκατε; Παραμύθια θα λάβετε!
(Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι προϊόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα...).

 «Στα 3 corner πέναλτι»  
Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ"

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Παίδες: ΑΟ Πάρου-Νηρέας 2-0

Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς παρακολουθήσαμε από τις ακαδημίες παίδων του ΑΟ Πάρου και του ΑΜΕΣ Νηρέας.Οι Παροικιώτες με τον γυμναστή κύριο Αλέξανδρο Κουτσάκη στον πάγκο, ήταν καλύτεροι των Ναουσαίων και δίκαια πήραν την νίκη με σκορ 2-0.Η ομάδα του Α.Ο.Πάρου ήταν αρκετά δεμένη στο κέντρο και μπροστά. Ο προπονητής του ΑΟΠ με συνεχείς συμβουλές προσπαθούσε από τον πάγκο να καθοδηγήσει αλλά και να μάθει στους μικρούς του τα μυστικά της μπάλας. Η ομάδα του Νηρέα δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς και η καλή δουλειά που γίνεται δείχνει να αποδίδει καρπούς.Θετική εντύπωση μας προκάλεσαν για άλλο ένα ματς, οι γκολκίπερ των δύο ομάδων.
πηγή: http://www.sportcyclades.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1643&Itemid=154

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΗΧΗΡΟΣ...ΚΟΛΑΦΟΣ


Μαρπησσαϊκός, Νηρέας, Α.Ο. Πάρου, Αστέρας Μαρμάρων. Τέσσερις αθλητικοί σύλλογοι του νησιού μας και…κάτι παραπάνω από απλές ομάδες. Ενίοτε κοιτίδες πολιτισμού και αθλητικού ήθους.Κατά πόσο, όμως, φιλοδοξούν οι τέσσερις αυτοί σύλλογοι να διανοίξουν τις προοπτικές τους με στόχο να εξελιχθούν, ως ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, σε υπόθεση Παριανού βεληνεκούς με περαιτέρω βλέψεις; Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, με τις ταπεινές απόψεις μας από τούτη εδώ τη στήλη, να βάλουμε τα πράγματα στην αληθινή διάστασή τους.
Σ’ αυτή τη μικρο-κοινωνία του Παριανού ποδοσφαίρου, που είναι και καθρέφτης της κοινωνίας του νησιού μας, κανείς δεν εμπιστεύεται τον άλλον. Και, χαριτολογώντας, όταν ανταλλάσσουν χειραψίες – με τη λήξη των μεταξύ τους αγώνων - ύστερα μετρούν τα δάχτυλά τους. Οι ομάδες μας κατά καιρούς είτε καθυστερούσαν κατά ένα χρόνο τη μοίρα τους, και πανηγύριζαν ανακουφισμένες γι’ αυτό, είτε επίσπευδαν με τεχνητά μέσα την πρόοδο η οποία, όμως, δεν είχε πραγματικό αντίκρισμα (βλέπε Νηρέας Δ’ Έθνική). Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μια αλυσίδα με κρίκους τις επιτυχίες και τις αποτυχίες... Εκεί που εξακολουθούμε πεισματικά να μη βάζουμε μυαλό με τίποτα είναι η νοοτροπία στους μεταξύ μας αγώνες. Εκεί έχουμε μείνει, χρόνια τώρα, στην ίδια τάξη. Κατανοητά και αποδεκτά τα παραπάνω, εφόσον οι ομάδες μας έχουν μάθει και τρόπον τινά συμβιβάζονται με την ιδέα του πεπερασμένου, του μικρού και στενού, ποδοσφαιρικού μας ορίζοντα.
Η πραγματική απόσταση ανάμεσα στις (φιλολογικές) «συζητήσεις» και στις «προτάσεις», για τη δημιουργία ΜΙΑΣ ισχυρής ΟΜΑΔΑΣ ποδοσφαίρου στην Πάρο, είναι όση κι ανάμεσα στις «προτάσεις» και στην «υλοποίηση». Καμιά φορά τεράστια, έως και αγεφύρωτη στην πράξη. Αν προσδιορίσουν, οι πρόεδροι και των 4 ομάδων του νησιού με ρεαλιστική ακρίβεια τις συντεταγμένες τους στο ποδόσφαιρο των Κυκλάδων – δημιουργώντας ΜΙΑ ισχυρή, σε όλα τα επίπεδα, ΟΜΑΔΑ - τότε μπορεί και να βάλουν μπρος την κοινή και μακρόπνοη προσπάθεια για τη βελτίωση, την άνοδο και την επιστροφή του Παριανού ποδοσφαίρου στην Δ’ Εθνική. Αντιθέτως, όσοι επιλέξουν να αυταπατώνται και να αυτο-υπερεκτιμούνται, τότε θα βαλτώσουν στη στασιμότητα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που βολεύονται στη στασιμότητα και στη μιζέρια, είναι κατανοητό το γιατί βλέπουν με μισό μάτι τη δημιουργία ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ στην Πάρο.
Κανείς στο παρελθόν δεν βρέθηκε για να αρπάξει και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για συνένωση. Να σηκώσουν – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ - τα μανίκια, να βάλουν τα κεφάλια κάτω και να δουλέψουν για τη δημιουργία ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ στο νησί. Όλοι μαζί! Δίχως διαχωρισμούς (περιχαρακώσεις και παραφωνίες) για το ποιος θα απολαμβάνει τη δόξα, ποιος θα διοικεί ή ποιος θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Και μόνο η σκέψη (πέρα από μια άτυπη συνάντηση που έχει προηγηθεί) δείχνει ξεκάθαρα την τάση, αν θέλετε την κατεύθυνση, στην οποία οι σημερινοί πρόεδροι των συλλόγων μας επιθυμούν να οδηγήσουν το ποδόσφαιρο του μέλλοντός μας. Και επειδή παντού στον κόσμο (και της μπάλας) τα…διοικητήρια είναι που αποφασίζουν για όλα, μήπως στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν καλή ιδέα οι ομάδες μας να απευθυνθούν και στους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ζητώντας την άποψή τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Ας αφήσουμε, πια, την περιχαράκωση και την προσήλωση στον απελπιστικό μας μικρόκοσμο. Αν μάλιστα ισχύει (που ισχύει και…παραϊσχύει!) ότι βασική αιτία για την μη ύπαρξη της ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ είναι οι τοπικές μας «αντιπαραθέσεις», δεν έχουμε χρείας άλλου… κόλαφου. O πιο ηχηρός είναι αυτός.
«Στα 3 corner πέναλτι»  
Το παραπάνω άρθρο μας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ"