Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ: Γιατί εδώ αντιπαραθέτουμε προτάσεις!

Το περιβόητο γήπεδο της Νάουσας μάθαμε ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΓΝΑΤΙΑ και λίαν συντόμως θα είναι έτοιμο όπως μας ενημερώνει στις προεκλογικές του εξαγγελίες ο Δήμαρχος Παρίων! Το όνομα του προγράμματος μας παραπέμπει στην Εγνατία οδό, εξ'ου και η...
Πρόταση 3

Γήπεδο σε μια πλαγιά του δρόμου Νάουσας-Ξιφάρας ή Νάουσας-Σαρακίνικου ή ακόμα και Νάουσας- Κουκουναριές. Το γήπεδο να κατασκευαστεί έτσι ώστε να γέρνει πάντα υπέρ των γηπεδούχων και με ένα τέτοιο έργο ο Νηρέας θα βρει σίγουρα τον...δρόμο του!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΠΑΛΑ!

Έτρεξαν, έπαιξαν, σκόραραν, κέρδισαν, ηττήθηκαν μα...πάνω απ'όλα το διασκέδασαν όλοι οι αθλητές της ακαδημίας "ΝΑΟΥΣΑ 2010" του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε! Με εξαίρεση το τμήμα των Μπαμπίνι(γεννηθέντες 2005-06), όλα τα υπόλοιπα τμήματα αγωνίστηκαν σε φιλικούς αγώνες με τους παίδες του Αστέρα Μαρμάρων και την G.F.D.Πάρου.
Ας ξεκινήσουμε από το Σάββατο:
Το απόγευμα του Σαββάτου το τμήμα ΤΖΟΥΝΙΟΡ και η ομάδα των ΠΑΙΔΩΝ του Νηρέα αγωνίστηκαν στο ανακαινισμένο γήπεδο των Μαρμάρων με την παιδική ομάδα του Αστέρα σε δύο ημίχρονα των 40΄. Στο 1ο ημίχρονο η ομάδα των Τζούνιορ αγωνιζόμενη για πρώτη φορά σε γήπεδο διαστάσεων 11Χ11 ηττήθηκε με (4-0), ενώ στο 2ο ημίχρονο η ομάδα των παίδων κέρδισε με (5-1) αποδίδοντας εξαιρετικά κατά διαστήματα. Για την ομάδα του Νηρέα σκόραραν οι: Ραυτόπουλος(2), Μετάι, Τσορέι και Ζενέλι. Συνολικό σκορ, λοιπόν, (5-5) σε ένα χορταστικό παιχνίδι με μια άψογη φιλοξενία από πλευράς Αστέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτά τμήματα προπονήθηκαν στο ίδιο γήπεδο το απόγευμα της Κυριακής αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της μεγάλης ομάδας.

Την Κυριακή πήραν σειρά τα μικρότερα τμήματα:
Η πράσινη ακαδημία του νησιού μας (G.F.D.) ήρθε στο γήπεδο 5Χ5 του CornerSportCafe και αντιμετώπισε τον Νηρέα σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Στην πρώτη ηλικιακή κατηγορία το τμήμα ΜΙΝΙ του Νηρέα ηττήθηκε με (8-1) μετά από ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα και χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν πανηγύριζαν όλα μαζί μετά το τέλος του αγώνα καταχειροκροτούμενα από τους γονείς τους! Σκόρερ για την ομάδα του Νηρέα ήταν ο Σιμόπουλος. Το τμήμα των ΜΙΝΙ αγωνίστηκε με τους: Ζουμή Θ., Λόκα Κρ., Λόκα Γκ., Κορτιάνο Κ., Μπάλιο Θ., Σιμόπουλο Ν. και Καρποδίνη Γ.

Τη σκυτάλη πήραν οι μεγαλύτεροι-και σαφώς πιο έτοιμοι-του τμήματος ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ όπου μετά από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησαν της G.F.D. με (5-3) σε ένα χορταστικό παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις. Σκόραραν για την ομάδα του Νηρέα οι: Γκέτσι(2), Καραχάλιος, Σπανόπουλος και Μαλαματένιος. Με το τμήμα προτζούνιορ του "ΝΑΟΥΣΑ 2010" αγωνίστηκαν οι: Ζουμής Β., Ζουμής Θ., Τριπολιτσιώτης Δ., Γιατράς Γ., Νίνος Ν., Μαλαματένιος Β., Μπάλιος Β., Γκέτσι Γ., Καραχάλιος Δ., Σπανόπουλος Γρ., Πιερτζοβάνης Αλ., Αρκουλής Μ., Κουτσαυτάκης Μ., Τόσκα Κρ., Σκούρτης Θ. και Αλιπράντης Κ.


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

"ΝΑΟΥΣΑ 2010": Οι πρώτοι φιλικοί αγώνες

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι πρώτες φιλικές αναμετρήσεις των ακαδημιών του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα με αντίπαλο την ακαδημία της G.F.D.Πάρου στο μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου του CornerSportCafe στην Νάουσα. Στις 11:00 θα αγωνιστεί το τμήμα των ΜΙΝΙ(2003-04), ενώ στις 12:00 το ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ (2001-02). Μια μέρα νωρίτερα το ΠΑΙΔΙΚΟ τμήμα του Νηρέα μαζί με το ΤΖΟΥΝΙΟΡ θα δώσουν φιλικό αγώνα στο γήπεδο των Μαρμάρων στις 19:30 με την ομάδα του Αστέρα. Καλή αρχή χωρίς τραυματισμούς και να είναι μια χρονιά γεμάτη δραστηριότητες!

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ...ΝΑΟΥΣΑΚΙΑ!

Σε μια κατάμεστη, από παιδιά και γονείς, αίθουσα οι εκκολαπτόμενοι άσοι του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα παρέλαβαν το νέο τους αθλητικό υλικό το απόγευμα της Δευτέρας και αγωνιούν να το προβάρουν στις πρώτες τους φιλικές αναμετρήσεις που ξεκινάνε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το σετ για τον κάθε αθλητή περιλαμβάνει: τσάντα, αγωνιστική εμφάνιση, δύο σετ προπόνησης(καλοκαιρινό και χειμερινό), φόρμα αποστολής και μπουφάν. Τα ρούχα επιλέχθηκαν από την αθλητική εταιρεία PUMA και κάτω από το σήμα της ομάδας αναγράφεται το "ΝΑΟΥΣΑ 2010" για να μείνει "χαραγμένο" το φετινό επίτευγμα του συλλόγου στον τομέα των ακαδημιών. Άξιοι συμπαραστάτες στην προσπάθεια του συλλόγου στάθηκαν οι: ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ Α.Ε., ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ ΑΝΤ., AMELIE CAFE και η ERGOSYSTEM του Μπάμπη Σαρρή οι οποίοι συνείσφεραν οικονομικά για να καλύψουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσό του υλικού των παιδιών. Τέλος , ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Πέτρος Βεντουρής-απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής-εντάσσεται στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών του Νηρέα.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

"ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ" ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ!


Αύριο στις 19:00 στην αίθουσα του Νηρέα σε μια άτυπη εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι νέες εμφανίσεις των ακαδημιών του Νηρέα παρουσία παιδιών, γονέων και συμπαραστατών στα πλαίσια του νέου εγχειρήματος του συλλόγου ¨ΝΑΟΥΣΑ 2010". Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες των διοικούντων του συλλόγου μιας και η νέα αυτή προσπάθεια έχει προσελκύσει περισσότερους από 80 αθλητές 5-14 ετών. Οι αθλητές χωρίστηκαν σε 5 ηλικιακά group: το Μπαμπίνι, το Μίνι, το Προτζούνιορ, το Τζούνιορ και το Παιδικό και οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη στο γήπεδο 5Χ5 του CornerSportCafe και στο Δημοτικό Στάδιο Πάρου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Ε.Π.Σ.Κ.: ΝΗΡΕΑΣ-Α.Ο.Π.

Σε αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων ο Α.Ο.Πάρου ήταν σαφώς ανώτερος και επικράτησε εύκολα του Νηρέα (0-3) με δύο γκολ του Δεκαβάλλα και ένα του MVP Κρώνη-ο οποίος είχε και ένα εκπληκτικό σουτ στο δοκάρι. Η ομάδα του Νηρέα παρουσιάστηκε ανέτοιμη και με μοναδική ευκαιρία ένα κοντινό σουτ του Μενέγου δεν μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από το παιχνίδι. Οι παίδες που αγωνίστηκαν με τον Νηρέα ήταν: ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ, Βιτζηλαίος, Παγώνης, Σκιαδάς, Μαθιέλλης, Αλιπράντης, Μπαρμπαρίγος, Τριπολιτσιώτης Γ., Τριπολιτσιώτης Μ., Μπαρμπαρίγος, Ραυτόπουλος, Μενέγος. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Σκουλάξινος, Οικονόμου, Βελέντζας.

ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ


Ο ιστορικός Απόλλων Σμύρνης τίμησε τον Χρηστάρα






πηγή: http://fileleutheros.pblogs.gr/2010/10/o-istorikos-apollwn-smyrnhs-timhse-ton-hrhstara.html

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

΄΄Α .Μ .Ε .Σ  ΝΗΡΕΑΣ΄΄

Έτος ιδρύσεως 1959 Νάουσα Πάρου

                                                                                                          

                                                                                              Νάουσα  Πάρου      11/10/2010
                                                                                                  Αριθ. Πρωτ:                    122


Προς:  ΕΠΣ Κυκλάδων , Δήμο Νάξου , Διοίκηση ΔΑΚ Νάξου , ΑΟ Πανναξιακό
Κοιν.: Μ.Μ.Ε.
Θέμα : Καταγγελία κλοπής στον αγώνα παιδικού πρωταθλήματος ΑΟ                 Πανναξιακός- ΑΜΕΣ Νηρέας

Κύριοι,
         Το Δ.Σ. του Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέα καταγγέλλει και εκφράζει την αγανάκτηση του για την κλοπή εις βάρος της παιδικής ομάδας του ΑΜΕΣ Νηρέα που τελέστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τον ΑΟ Πανναξιακό στο ΔΑΚ Νάξου το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010.
        10 μέρες μετά το γεγονός και κανείς από τους υπεύθυνους δεν είχε την ευθυξία να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγνώμη από τα παιδιά για το περιστατικό. Απεναντίας η διοίκηση του Σταδίου καταλογίζει ευθύνες στις δύο ομάδες.
       Για την πλήρη ενημέρωση σας , σας παραθέτουμε τα γεγονότα :
       Κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας μας στο ΔΑΚ Νάξου ο συνοδός της ομάδας μας και υπεύθυνος της αποστολής κ. Σαραντινός Γιάννης απευθύνθηκε στον προπονητή της ομάδας ΑΟ Πανναξιακού κ. Μαράκη και τον εκπρόσωπο κ. Βουτσίνο όπως του παραδώσουν το κλειδί των αποδυτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας. Η απάντηση τους ήταν ότι δεν υπάρχει κλειδί να μας δώσουν διότι ο υπεύθυνος του Σταδίου απουσίαζε και αυτό θα γινόταν με την άφιξη του. Παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί η ομάδα μας προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να αγωνιστεί.
        Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και καθώς οι παίκτες μας πήγαν στο χώρο των αποδυτηρίων , διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν εισέλθει στα αποδυτήρια και είχαν αφαιρέσει από τις τσάντες τους τα ακόλουθα αντικείμενα:
1.       2 κινητά τηλέφωνα
2.      Έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο υπολογιστή
3.      Το χρηματικό ποσό των 65 Ευρώ.
4.       Μια μπαταρία από ακουστικό βαρηκοΐας καθώς και την δερμάτινη θήκη της.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα και τα παιδιά αρνήθηκαν να αγωνιστούν για το υπόλοιπο του αγώνα.
      


        Οι υπεύθυνοι της ομάδας μας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του ΑΟ Πανναξιακού κάλεσαν την Αστυνομία και κινητοποιήθηκαν άμεσα.
         Με αυτή την επιστολή μας δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αποδώσουμε ευθύνες στην διοίκηση του ΑΟ Πανναξιακού καθώς από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας και καταδίκασαν το γεγονός. Ευχαριστούμε προσωπικά τόσο τον προπονητή της ομάδας κ. Μαράκη όσο και τον πρόεδρο κ. Φλεριανό για την αμέριστη συμπαράσταση τους και τις ενέργειες τους, Μάλιστα κατά δήλωση του κ.Φλεριανού η οποία γράφτηκε και στο φύλλο αγώνος προτίθεται να αποζημιώσει τους ποδοσφαιριστές μας για όλες τις απώλειες.
          Θέλοντας να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αλλά και όλων των υπολοίπων ομάδων από παρόμοια γεγονότα σας γνωστοποιούμε ότι :
1.       Ο Σύλλογος μας θα προβεί στην υποβολή μηνύσεως κατά παντός υπευθύνου.
2.      Απαιτούμε όλοι οι αγώνες Παίδων και Νέων να γίνονται υπό συνθήκες όμοιες με τα πρωταθλήματα ανδρών ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών σε όλους τους τομείς.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.
Με  τιμή  για  το  Δ.Σ

                Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




          ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       Π.ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΔΕΥΤΕΡΙΓΟΣ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Ευλογία ή κατάρα;

  
(Ένα ενδιαφέρον άρθρο που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο)
Εκείνοι που θα γίνουν τερματοφύλακες αρχίζουν να φαίνονται απ΄ τήν πρώτη παιδική ηλικία. Είναι τα παιδιά που αντιδρούν γρήγορα στα ερεθίσματα, δεν φοβούνται να κάνουν βουτιές στη θάλασσα και το σώμα τους έχει καλή σχέση με τη γη, πέφτουν κάτω χαρούμενα και κυλιούνται στο χώμα. Στα πρώτα τους ομαδικά παιχνίδια με μπάλα, που είναι περισσότερο μίμηση του ποδοσφαίρου παρά κανονικό ποδόσφαιρο, κατευθύνονται μόνα τους στο τέρμα προσπαθώντας να αντιγράψουν τις κινήσεις του τερματοφύλακα που είδαν στην τηλεόραση ή στο γήπεδο.
Είναι σημαντικό σε αυτή την ηλικία να μην περιορίζεται η ελεύθερη σωματική έκφραση και να παραμένει ανεμπόδιστη η υψηλή (έτσι κι αλλιώς λόγω ηλικίας) κινητικότητα του παιδιού φορούν γυαλιά θα πρέπει να μην αποτελούν εμπόδιο στην κίνησή τους, στα παιχνίδια τους, γι αυτό καλό θα είναι να έχουν - σε περίπτωση που τους είναι διαρκώς απαραίτητα- ένα τουλάχιστον ζευγάρι με πλαστικό σκελετό και φακούς, ειδικό για χρήση με τα σπορ. Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει οι πιθανότητες να τραυματιστούν σοβαρά εξ αιτίας των γυαλιών είναι απείρως λιγότερες από την ψυχοσωματική επιβάρυνση που θα έχει ο περιορισμός των κινητικών τους δραστηριοτήτων.
Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα και για τα παπούτσια και για οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να εμποδίσει την φυσική τους κίνηση. Μπορώ με βεβαιότητα να υποθέσω πως η μητέρα του Gianluigi Buffon παραπονιόταν που ο γιος της γύριζε σπίτι κάθε μέρα με λερωμένα ρούχα και που εξ αυτού του γεγονότος η ίδια περνούσε ατελείωτες ώρες πάνω από το πλυντήριο. Όπως επίσης θεωρώ εξ ίσου βέβαιο πως οι γονείς κάθε πιτσιρικά που βουτάει στη γωνία του για να αποκρούσει ένα πέναλντυ ανησυχούν μήπως χτυπήσει. Αλλά τους διαβεβαιώνω πως το "πλονζόν" του τερματοφύλακα και το τελεφερίκ είναι τα ασφαλέστερα μεταφορικά μέσα...
Στην αρχή της εφηβικής ηλικίας η έντονη σωματική ανάπτυξη και διαφοροποίηση προκαλεί σωματικές δυσαρμονίες που συχνά παράγουν κινήσεις ασυντόνιστες και κωμικές. Κοντά σ' αυτό οι πρώτες εφηβικές ματαιώσεις επιτείνουν τα άγχη και ο έφηβος χάνει την σιγουριά που είχε σαν παιδί. Τώρα είναι δουλειά του προπονητή να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του του νέου τερματοφύλακα και να του τονίσει την θετική του ταυτότητα (όχι μόνο την ποδοσφαιρική).
Γύρω στα 14 με 15 ο νέος ποδοσφαιριστής επανέρχεται σε μια κατάσταση σχετικής ψυχολογικής ισορροπίας. Είναι πιο προσεκτικός και συγκεντρωμένος, πιο συνεπής στην προπόνηση και στις ειδικές ασκήσεις ή καθήκοντα στην διάρκεια του παιχνιδιού, έχει (το σπουδαιότερο) διάθεση να βελτιωθεί και ο προπονητής πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτά τα νέα δεδομένα και να τα τονίσει.
Ένας νέος κύκλος αρνητικότητας ανοίγει συχνά στην περίοδο της ύστερης εφηβείας. Ο έφηβος γίνεται επιθετικός, αισθάνεται ανικανοποίητος γιατί βλέπει πως απέχει από αυτό που θεωρούσε ιδανικό και κάτι τέτοιο συμβαίνει διότι σε αυτή την ηλικία τείνει να πηγαίνει στα άκρα την αξιολόγηση (συνηθέστερα αρνητική) του εαυτού του. Είναι η περίοδος που ο προπονητής προσπαθεί να διοχετεύσει θετικά τα συναισθήματα θυμού που παράγει ο τερματοφύλακας, την δύναμή του και την τόλμη του ( τα "κουράγια" του απλούστερα) που βρίσκονται σε έξαρση. Τώρα μαθαίνει να ελέγχει όλη τη μεγάλη περιοχή, να πραγματοποιεί εξόδους, να επεμβαίνει ανάμεσα σε πολλά πόδια συμπαικτών και αντιπάλων κ.λ.π.
Θεωρητικώς εκεί γύρω στα είκοσι ο τερματοφύλακας θα πρέπει να έχει κατακτήσει μια συναισθηματική ισορροπία και ένα καλό επίπεδο συγκινησιακού αυτοελέγχου. Να αισθάνεται πως έχει φτάσει σε θεμελιώδη πραγμάτωση ως προς τον ρόλο του τερματοφύλακα , να έχει αποκτήσει την ευφυία που χρειάζεται η θέση. Πρέπει πια να επεκτείνει τα όρια της δράσης του και πέρα από αυτά της περιοχής του, να βάζει σημάδια για να ελέγχει το χώρο, να τοποθετείται στην σωστή θέση αναλόγως με την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει, να αρχίσει να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, να παίζει με τα πόδια.Θα έχει γίνει πλέον ένας ολοκληρωμένος τερματοφύλακας. Καλός ή κακός ίσως δεν έχει και τόση σημασία. Το σημαντικό είναι πως θα έχει γίνει καλύτερος άνθρωπος.
 *Αφορμή για την ανάρτηση του άρθρου στάθηκε η χθεσινή παρουσία του Γιάννη Βιτζηλαίου στον αγώνα Α.Ο.Π.-Μαρπησσαϊκός. Ένας τερματοφύλακας που αγαπάει το ποδόσφαιρο και μας διδάσκει ότι η θέση αυτή δεν νοιάζεται ούτε για την ηλικία ούτε για τίποτα!

ΣΣΣ...ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ!

Ο Αρτέμης Μαργαρίτης, πρόεδρος του Δ.Α.Κ.Νάξου, μιλώντας στην εφημερίδα "ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ" σχετικά με την κλοπή στα αποδυτήρια του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα δήλωσε:  "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για ατυχές συμβάν που δυστυχώς δεν έπρεπε να συμβεί. Η ευθύνη βαρύνει τους αρχηγούς των ομάδων και μόνο, κάτι που αποτελεί και πάγια τακτική όλων στα παιχνίδια ποδοσφαίρου. Απ΄ ότι έχω πληροφορηθεί με δεδομένο ότι ακόμη διεξάγεται έρευνα δεν υπήρξε παραβίαση και όφειλε ο αρχηγός αποστολής του Νηρέα να κλειδώσει τα αποδυτήρια όταν η ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να αγωνιστεί με τον Πανναξιακό. Εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ουσιαστικά είναι έξω από την δικαιοδοσία μας."  
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ.Σαραντινός και αυτόν κατηγορεί ως υπαίτιο ο Μαργαρίτης. Ξέχασε να μας πει όμως πώς θα κλείδωναν τα αποδυτήρια χωρίς κλειδί ή μήπως θεωρούσε δεδομένο ότι μετά από τόσες επισκέψεις του συλλόγου της Νάουσας σε αυτό το γήπεδο θα έπρεπε να έχει ο Νηρέας ένα...δεύτερο κλειδί βρε αδερφέ;
Αλλά όσο εύκολα ανοίγει το στόμα του ο Μαργαρίτης, έτσι εύκολα ανοίγουν και ξαφρίζουν και τα αποδυτήρια του γηπέδου που διευθύνει. Στο ότι δεν υπήρξε παραβίαση βασίζεται και αποποιείται των ευθυνών του ο κύριος Ανεύθυνος. Κύριε Μαργαρίτη η δήλωση σας ήταν ατυ-χέστατη και καλά θα κάνετε να ανακαλέτε και να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν.
http://kykladiki.blogspot.com/2010/10/blog-post_5338.html

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

"ΛΥΠΑΜΑΙ, ΧΑΣΑΤΕ!"
Συγγραφέας: Κώστας Μπλιάτκας
Εκδόσεις: TΟΠΟΣ
Έτος έκδοσης: 2010
Σελίδες: 264

Τι λένε άραγε οι νεότεροι, έχασαν ή δεν έχασαν που δεν πρόλαβαν τον Κούδα, τον Σιδέρη και τον Δομάζο, τον Παπαϊωάννου, τον Χρηστίδη και τον Χατζηπαναγή να σπέρνουν δέος και συγκίνηση στα γήπεδα;
Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Δ. Μπλιάτκας περιγράφει πρόσωπα και πράγματα που καθόρισαν την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με έμφαση στη δεκαετία του εξήντα και εβδομήντα. Λέξεις και εικόνες οικείες. Η Λεωφόρος, το Καραϊσκάκη, η Τούμπα και η Φιλαδέλφεια, τα μαξιλαράκια και η τσιμεντένια κερκίδα, τα σουξέ των 45 στροφών στα μεγάφωνα, ο Καζαντζίδης, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Σαββόπουλος. Δίπλα σ’ όλα αυτά, άλλες εικόνες και μουσικές, σαν από κάποιο μακρινό πλανήτη, οι Μπιτλς, ο Μπόμπι Μουρ και ο Μπεστ, το πετινάρι της Τότεναμ και η Σάντος του Πελέ…
Το βιβλίο περιέχει πάνω από πενήντα ιστορίες που αναφέρονται σε σημαντικά γεγονότα της κοινωνικής και πολιτικής ακόμα ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σοβαρά και σπαρταριστά επεισόδια από μια εποχή αθωότητας αλλά και συγκρότησης της φυσιογνωμίας του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως το ξέρουμε σήμερα.
Τα κείμενα κοσμούν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες της εποχής από γνωστούς φωτογράφους όπως ο Ανδρέας Καλογερόπουλος και ο Μιχάλης Παππούς.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟ Πανναξιακού, εκφράζει την αποδοκιμασία του για το απαράδεκτο συμβάν που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΠΣ Κυκλάδων μεταξύ των ομάδων Πανναξιακού - Νηρέα, και το καταδικάζει με βδελυγμία. Τέτοια περιστατικά είναι εντελώς ξένα και ουδεμία σχέση έχουν με την οικογένεια του Πανναξιακού, την φιλοσοφία, το ήθος, τις αρχές και τη μεγάλη ιστορία της ομάδας μας. Ο ΑΟ Πανναξιακός, θα ζητήσει από την διοίκηση του ΔΑΚ Νάξου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ: Μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να ασχολούνται οι μεγάλοι...

Σε μία ακόμα παρωδία αναμένεται να εξελιχθεί και φέτος το πρωτάθλημα Παίδων που διοργανώνει η Ε.Π.Σ.Κυκλάδων αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο και δεν αναμένεται να συμβεί κάτι συνταρακτικό για να βελτιωθεί η πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση. Όσοι απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Κ. δεν ασχολούνται με τα παιδιά των Κυκλάδων και αδιαφορούν για το πρωτάθλημά τους απαιτώντας να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους για να μην αντιμετωπίσει συνέπειες η αντίστοιχη ομάδα των ανδρών. Κάποια από τα παιδιά προχθές έπεσαν θύματα ληστείας σε μία άτυχη στιγμή για τον Πανναξιακό και τη διοίκηση του σταδίου και άμεσα τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών όσο κι αν αυτό ακούγεται γελοίο για κάποιους εκεί στη Σύρο. Σε άλλα παιχνίδια στο πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο και κανένας δεν αντιδρούσε, κανένας δεν αποφάσιζε να μην αγωνιστούν τα παιδιά και ο λόγος ήταν καθαρά οικονομικός. "Που να φεύγετε τώρα και να ξανάρχεστε; Δεν σκέφτεστε τα έξοδα, τις ώρες των παιδιών;"-συνήθης ερώτηση. "Δίκιο έχεις, ας το παίξουμε να τελειώνουμε, αλλά να πούμε στα παιδιά να προσέχουν."-συνήθης απάντηση! Διάλογοι που έχουν συμβεί και δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας Όσο δεν ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι για το πρωτάθλημα των Παίδων και την άρτια διοργάνωσή του παρόμοια περιστατικά θα συμβούν ξανά και το κακό είναι ότι δεν μας προκαλούν εντύπωση πλέον. Στον τομέα της διαιτησίας, η Ε.Π.Σ.Κ. μεριμνεί να στείλει με φαξ το φύλλο αγώνος στη γηπεδούχο ομάδα και δεν μεριμνεί τίποτα για διαιτητή. 'Οχι για διαιτητική τριάδα, ούτε καν για έναν διαιτητή. Και ποιά είναι η θέση της; "Ε,βρες κάποιον εσύ από'κει, παιδιά είναι, σιγά μωρέ!" Και αυτός ο κάποιος είναι συνήθως ή ένας παίκτης της ανδρικής ομάδας, ή ένας πιτσιρικάς της εφηβικής ομάδας, ή ακόμα και κάποιος φίλαθλος ή γονέας που πήγε στο γήπεδο να δει το ματς και τον παρακάλεσαν να σφυρίξει! Ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2010...

Επιμύθιο
Κύριοι της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων, βγείτε από τα γραφεία σας και προπαντώς από το νησί σας και πηγαίνετε μια κυριακάτικη βόλτα σε κάποιο από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων για να δείτε τα παράδοξα και αλόγιστα των αποφάσεών σας. Αν δεν γνωρίζετε οφείλω να σας ενημερώσω πώς το πρωτάθλημα Πάιδων ως διοργάνωση είναι πολύ πιο σημαντική από την αντίστοιχη των ανδρών και πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια γιατί έτσι πρέπει να μυούνται τα παιδιά από τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανακαλέσετε την προκύρηξη του πρωταθλήματος και να την επαναφέρετε άρτια ώστε να καλύπτει όλα τα σωματεία που παίρνουν μέρος και να δώσετε μεγάλη προσοχή σε όλα τα παιδιά των Κυκλάδων. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μεριμνείτε και εσείς για την ασφάλεια των παιδιών. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να υπάρχει πάντα γιατρός στα γήπεδα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να στέλνετε κανονική διαιτητική τριάδα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα στοιχειώδη για τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Μήπως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πολλά; Και μην απαντήσετε πάλι: "Έλα μωρέ, παιδιά είναι!"

FAIR PLAY

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΦΩΤΟ, ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

http://www.bateskyloialleste.gr

Αναδημοσιεύουμε από το SportCyclades

Γονείς;! ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Με αφορμή τον αγώνα παίδων Μαρπησσαίκος- Αναγέννηση Νάξου θα θέλαμε να επισημάνουμε ένα πρόβλημα σχεδόν αόρατο, ίσως και ανούσιο για τους περισσότερους. Δυστυχώς, στους αγώνες αυτούς, κατηγορίας νέων και παίδων, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Σχεδόν κανένας γονέας δεν τους παρακολουθεί! Στον παραπάνω αγώνα δεν πήγε ούτε ένας γονιός! Σαφώς και οι κατηγορίες αυτές δεν παρουσιάζουν μεγάλο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, συνεπώς κανείς δεν περιμένει να δει μπάλα. Όμως οι γονείς των παιδιών αυτών δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί; Όλοι βεβαίως κατανοούμε τον απαιτητικούς ρυθμούς της σημερινής ζωής, αλλά οι αγώνες παίδων παίζονται συνήθως Κυριακή. Όσον αφορά στον αγώνα με 22 παιδιά που συμμετείχαν συν τους αναπληρωματικούς, έχουμε 44 και πλέον, γονείς. Κανείς δεν μπορούσε κυριακάτικα να «κλέψει» μια ώρα, για να πάει να δει το παιδί του να παίζει; Όλα τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες έχουν ανάγκη την επιβεβαίωση χρειάζονται ένα μπράβο, ένα χειροκρότημα στο γήπεδο ακόμα και αν εμείς το θεωρούμε ασήμαντο. Για εκείνα σημαίνει πολλά. Την επόμενη φορά ας αλλάξουμε αυτή την τακτική.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΛΑ...

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ NAXOSFAN

ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΟΓΩ...ΛΗΣΤΕΙΑΣ!

Θύμα κλοπής έπεσε η ομάδα των παίδων του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα στο Δ.Α.Κ.Νάξου όπου φιλοξενήθηκε σήμερα για τον αγώνα με τον Πανναξιακό. Η αίθουσα των αποδυτηρίων της ομάδας δεν είχε κλειδί και άνθρωποι του Πανναξιακού διαβεβαίωσαν τους Ναουσαίους ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλείας. Με τη λήξη του ημιχρόνου και την είσοδό τους στα αποδυτήρια, οι παίκτες αντίκρυσαν ανοικτές τσάντες και διαπίστωσαν ότι κλάπηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα χρήσιμα προσωπικά αντικείμενα. Η διοίκηση του συλλόγου κάλεσε άμεσα την αστυνομία στο γήπεδο και ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ότι δεν θα αγωνιστεί η ομάδα στο 2ο ημίχρονο. Τα γεγονότα καταγράφησαν στο φύλλο αγώνα και επί του θέματος πλέον θα επιληφθεί η Ε.Π.Σ.Κυκλάδων και η αστυνομία. Οι άνθρωποι του Πανναξιακού βρέθηκαν άμεσα κοντά στην ομάδα του Νηρέα και με επικεφαλή τον πρόεδρό τους-φανερά στεναχωρημένο και ενοχλημένο από το γεγονός-καταδίκασαν το γεγονός και ήδη έχουν κινητοποιηθεί ώστε να βρεθούν οι δράστες και τα κλοπιμαία.
Σίγουρα αυτό το περιστατικό θεωρείται μεμονωμένο μιας και δεν έχει συμβεί στο παρελθον κάτι παρόμοιο στο γήπεδο της Νάξου, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ότι όποιος θέλει και ότι ώρα θέλει μπορεί ελεύθερα να κατέβει τα σκαλιά που οδηγούν στα αποδυτήρια του γηπέδου χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν από τη διοίκηση του σταδίου.
Γεγονότα σαν κι αυτά αμαυρώνουν το ταλαιπωρημένο και ανοργάνωτο παιδικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Η διοίκηση του Νηρέα αναμένεται να προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου με σκοπό την ηθική δικαίωση των αθλητών του συλλόγου.

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ: Γιατί εδώ αντιπαραθέτουμε προτάσεις!

Μπορούν κάποια στιγμή οι της τοπικής αυτοδιοίκησης να κινηθούν οργανωμένα και με συντονισμένες κινήσεις να κάνουν πράγματα στο νησί; Η απάντηση είναι βεβαίως και μπορούν, αρκεί να υπάρχει θέληση, όραμα, φιλοδοξία και πάνω απ'όλα φαντασία. Ο αναγνώστης  μας Α.Κ.  έστειλε μία φωτό θέλοντας να τονίσει ότι και γήπεδο στην Νάουσα μπορεί να γίνει αλλά και ταυτόχρονα να λυθεί το τεράστιο θέμα του αεροδρομίου στην Πάρο.
Πρόταση 2

Η πρόταση δεν μας βρίσκει αντίθετους αφού κάτι τέτοιο θα "απογειώσει" την ομάδα της Νάουσας θα προσελκύσει καινούριους φίλους, θα "αναπτερώσει" το ηθικό των παικτών, θα "προσγειώσει" τις αντίπαλες ομάδες, θα "τροχιοδρομηθεί" ένα λαμπρό μέλλον για το χωριό και τότε είναι που ο Νηρέας θα..."πετάει"!!!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑ


Από την Νάξο ξεκινάνε αύριο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων για το παιδικό τμήμα του Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα που φέτος εντάσσεται στο πρόγραμμα "ΝΑΟΥΣΑ 2010". Αντίπαλος είναι ο Πανναξιακός του Πέτρου Μαράκη, ο οποίος διαθέτει από πέρυσι ένα πολύ αξιόλογο σύνολο. Στόχος για την ομάδα της Νάουσας είναι να έχει θετική παρουσία καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν εντός και εκτός γηπέδων, να δώσει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά να αγωνιστούν και να αποκομίσουν εμπειρίες χρήσιμες για το μέλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
Α.Ο.Πάρου-Α.Μ.Σ.Φιλώτι   13:00   Δημ.Στάδιο Πάρου
Πανναξιακός-Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας   15:30   Δ.Α.Κ.Νάξου
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ
Μαρπησσαϊκός-Ο.Φ.Ανδριακός   16:30   Δημ.Στάδιο Πάρου
Κυριακή 3 Οκτωβρίου
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
Αστέρας Μαρμάρων-ΑΠ.Α.Σ.Φανάρια   09:30 
Μαρπησσαϊκός-Αναγέννηση Νάξου   17:30
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ
Πανθηραϊκός-Α.Ο.Πάρου   11:45
Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας-Α.Σ.Ίου   13:30   Δημ.Στάδιο Πάρου
Α.Ο.Καρτεράδος-Αστέρας Μαρμάρων   14:00