Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΠΑΛΑ!

Μετά από ένα χορταστικό-από μπάλα-διήμερο,οι πιτσιρικάδες της Σχολής Ολυμπιακού Πάρου επέστρεψαν από τη Σαντορίνη σήμερα το βράδυ.Η φιλοξενία από την ακαδημία του Άκη Ξαγοράρη ήταν άψογη και η Σχολή μας περιμένει τα παιδιά του "Playland" στην Πάρο για να ανταποδώσει.Στην ηλικιακή κατηγορία των under 9 η ομάδα μας γνώρισε δύο ήττες με (9-5) και (4-2),ενώ στην ηλικιακή κατηγορία των under 11 η ομάδα μας γνώρισε ακόμα δύο ήττες  με (10-7) και (7-4).Μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθεί αναλυτικό ρεπορτάζ και πολλές φωτογραφίες !

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΟΥ,ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Συγγραφέας:Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν
Μετάφραση:Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Εκδόσεις:ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Χρονολογία Εκδοσης: 2006,Σελίδες: 312

Τι συμβαίνει με το ποδόσφαιρο, τις ομάδες, τους οπαδούς;
Γιατί το δημοφιλές αυτό σπορ αποτελεί πλέον το υπέρτατο θέαμα;
Είναι τα αστέρια της μπάλας μετενσαρκώσεις των αρχαίων θεών του Ολύμπου;
Είναι το ποδόσφαιρο η νέα θρησκεία του 21ου αιώνα;
Ο Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν, ορκισμένος οπαδός ο ίδιος της Μπαρτσελόνα, αναλαμβάνει να μας εξηγήσει με τη γνωστή ειρωνεία του πώς τα γήπεδα έγιναν καθεδρικοί ναοί, όπου οι οπαδοί «λατρεύουν» τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας, πώς οι ομάδες έχουν καταλήξει να αντιπροσωπεύουν τα πατριωτικά μας αποθέματα, σε έναν κόσμο όπου οι πατρίδες και οι σημαίες έχουν όλο και μικρότερη σημασία, και γιατί οι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου αθλήματος περιφέρονται ως είδωλα θεοποιημένα από τα ΜΜΕ και ως φορείς διαφημιστικών μηνυμάτων.
Ένα σημαντικό βιβλίο για την ιστορία του ποδοσφαίρου, τις προεκτάσεις του στην κοινωνία και την οικονομία, τους κινδύνους που το απειλούν και το μέλλον του, γραμμένο με ιδιοφυή τρόπο από το δημιουργό του ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο, ένα λάτρη της στρογγυλής θεάς.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

"Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ Νο9"

Ελλάδα, 1988
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης Σενάριο: Βαγγέλης Ραυτόπολος, Μένης Κουμανταρέας,
Ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα, Στράτος Τζώρτζογλου, Θανάσης Μυλωνάς, Γιάννης Χατζηγιάννης, Παραγωγή: ΕΡΤ, ΕΚΚ, Έγχρωμο, 117’

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα, η ταινία αφηγείται τη ζωή και τα έργα του Βασίλη Σερέτη, νέου, άγνωστου, φτωχού, αλλά ταλαντούχου και φιλόδοξου ποδοσφαιριστή, που ονειρεύεται να κατακτήσει τα γήπεδα. Ο ήρωας, είναι διατεθειμένος να τα δώσει όλα και να υποστεί ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να κατακτήσει το ποδοσφαιρικό στερέωμα. Έχοντας ως μόνο όπλο το ταλέντο του, προσπαθεί να ορίσει τη μοίρα του, σε μια διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και από εκεί στην Αθήνα. Μαζί του, γευόμαστε τη λάσπη των γηπέδων, τη μοναξιά της επαρχίας, τους "πουλημένους" αγώνες, αλλά και την εφήμερη λάμψη της επιτυχίας.
Ο Παντελής Βούλγαρης υπογράφει μια ταινία που άφησε εποχή, καθώς, εκτός από την πρωτότυπη σκηνοθετική οπτική της, σκιαγραφεί με ποιητικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό τρόπο το φαινόμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελληνική επαρχία, στημένοι αγώνες, όνειρα, φιλοδοξίες, προσδοκίες, αποτυχίες, συνθέτουν ένα μωσαϊκό συναισθημάτων και καταστάσεων, που χαρακτηρίζεται ως σύγχρονο, παρά το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε πριν από 22 χρόνια.

ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ 5Χ5

"ANEF"

ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το Σάββατο στις 11:45 θα αναχωρήσει τελικά η Σχολή Ολυμπιακού για την Σαντορίνη όπου θα αντιμετωπίσει την ακαδημία "Playland" σε διπλές φιλικές αναμετρήσεις το Σάββατο το απόγευμα και το πρωί της Κυριακής.Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΑ ΦΩΤΟ,ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ "PLAYLAND"

Στο καταγάλανο Αιγαίο πέλαγος, στο νησί της Σαντορίνης εκτός από εκατομμύρια τουρίστες που απολαμβάνουν τις ομορφιές του, υπάρχουν και άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες του. Στη Θήρα λοιπόν, η ομάδα της Playland δραστηριοποιείται εδώ και μια δεκαετία (έτος ιδρύσεως 2000). Αυτή την περίοδο έχει υπό τη σκέπη της 180 παιδιά, 6 έως 15 ετών. Είναι διαχωρισμένα σε κατηγορίες όπως projunior, junior, παμπαιδικό, παιδικό, εφηβικό. Οι τρεις προπονητές του συλλόγου δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς επιδόξους ποδοσφαιριστές να εξοικειωθούν με το σπορ και προσπαθούν να τους κάνουν να το αγαπήσουν. Ο κoς Άκης Ξαγοράρης, υπεύθυνος των ακαδημιών, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν στο δύσκολο εγχείρημα της περιφερειακής ανάπτυξης του αθλήματος. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή της Μεσαριάς και περιλαμβάνουν ένα γήπεδο διαστάσεων 5x5. Λαμβάνουν μέρος κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε αρκετά τουρνουά σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή στο τοπικό τουρνουά των Αιγαίων νήσων είναι δύσκολη λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τη μετακίνηση, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τους χειμερινούς μήνες του έτους.

πηγή: http://www.mfn.gr/

ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Την ακαδημία του Άκη Ξαγοράρη "Playland" στη Σαντορίνη θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο η Σχολή Ολυμπιακού Πάρου για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων στις ηλικιακές κατηγορίες under 9 και under 11.Η Σχολή μας θα αναχωρήσει την Παρασκευή στις 22:00 και θα επιστρέψει την Κυριακή στις 10:15.Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν πρωί και απόγευμα του Σαββάτου.Η εκδρομή αυτή έρχεται ως συνέχεια των επισκέψεων της Σχολής Ολυμπιακού Πάρου στα νησιά των Κυκλάδων μιας και έχει αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τις ακαδημίες του ΠΑΣ Νάξου, της Σύρου 2002 καθώς και με την Σχολή Ολυμπιακού Σύρου.Ευελπιστούμε και σε ακόμα μία καλή συνεργασία με την ακαδημία του Άκη Ξαγοράρη!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ 5Χ5

"ΔΟΞΑ ΠΑΡΟΥ"

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σωστή ιατρική εξέταση ενός μελλοντικού παιδιού αθλητή;

*Λεπτομερές ιστορικό (εάν έχει παρουσιάσει σπασμούς, εάν έχει κάνει κάποια εγχείρηση, εάν παίρνει φάρμακα, εάν παίρνει διεγερτικά, αναβολικά, εάν έχει διαβήτη, εάν είναι υπέρβαρος κλπ).
*Μέτρηση αρτηριακής πίεσης (υπόταση, υπέρταση).
*Εξέταση οφθαλμών (εάν φορά γυαλιά).
*Εξέταση από Ω.Ρ.Λ. (για ωτίτιδα, βαρηκοΐα κλπ).
*Εξέταση από παιδοκαρδιολόγο (αρρυθμίες, φυσήματα, μελάνιασμα κλπ).
*Εξέταση από παιδίατρο (δυσμορφίες θώρακος, άσμα, μεγαλοσπληνία).
*Εξέταση από παιδοχειρουργό (γεννητικά όργανα, κρυψορχία, υδροκήλη).
*Εξέταση από παιδορθοπεδικό (σκολίωση, αρθρώσεις, ατροφία μυών).
*Εξέταση από παιδονεφρολόγο (επιληπτικές κρίσεις, κακώσεις εγκεφάλου).
*Εξέταση από παιδοδερματολόγο (μυκητιάσεις, δερματίτιδες, εξανθήματα).
*Εξέταση από μικροβιολόγο (γεν. αίματος, αναιμία, γεν. ούρων, κλπ).

Αλλά και ποιές είναι οι παθήσεις που επιβάλλουν τον αποκλεισμό του παιδιού ή του εφήβου από τις ασκήσεις και ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο;
Οξείες φλεγμονές (αμυγδαλίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη).
Απώλεια οργάνου (όρχεις, νεφρού, οφθαλμού).
Καρδιοπάθειες (περικαρδίτιδα, μυοκαρδιοπάθεια, αρρυθμίες, κλπ).
Σπασμοί-επιληψία (απαγορεύονται το κολύμπι, η πυγμαχία, η πάλη).
Αιμορροφιλία (απαγορεύονται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κλπ).
Κακώσεις μηνίσκων ή σπονδυλικής στήλης

ΠΑΡΙΑΝΑ ΜΠΑΛΑΔΟΡΑΚΙΑ

Τσορέι Μάριος ,Σχολή Ολυμπιακού Πάρος ,ετών 12

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΙΑΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!!

Από σήμερα ξεκίνησε μια νέα ψηφοφορία για τον Παριανό αθλητισμό που έχει ως βάση του το ποδόσφαιρο...Με μπουσουλά μας τα τελευταία 7-8 χρόνια καλείστε να επιλέξετε για τον καλύτερο προπονητή ποδοσφαίρου,τον καλύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή,το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό γεγονός,τον αθλητικό σύλλογο/όμιλο/σωματείο με την μεγαλύτερη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας,το καλύτερο τουρνουα που διοργανώθηκε στο νησί μας,πιο αθλητικό έργο κρίνετε εσείς ότι χρειάζεται επιτακτικά η Πάρος και τέλος,πείτε μας κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι από τα "έργα και ημέρες" του Δ.Ο.Ν.Α. τα τελευταία χρόνια.Μέσα από αυτήν την διαδικτυακή ψηφοφορία ευελπιστούμε να αναδείξουμε θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές.Ανθρώπους και γεγονότα που πήγαν ένα βήμα μπροστά τον Παριανό αθλητισμό,καθώς και ανθρώπους και γεγονότα που τον έχουν παέι αρκετά βήματα πίσω.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

AMANDO A MARADONA(2005)

Σκηνοθεσία: Javier Vázquez
Σενάριο: Javier Vázquez, Nicolás Avruj
Παίζουν: Diego Armando Maradona

Πριν πολλά χρόνια είχε πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο με εκθέσεις (για διάφορα θέματα) παιδιών της Napoli κι εκεί ξεχώριζε μια σπαρακτική, για παππού που πέθανε πριν δει την ομάδα της πόλης να παίρνει πρωτάθλημα. Στις 3 Ιουλίου του 1990, η Ιταλία που φιλοξενούσε το Μουντιάλ έπαιζε στον ημιτελικό, όμως σχεδόν όλο το γήπεδο τραγούδαγε το όνομα ποδοσφαιριστή των αντιπάλων, αφού ο αγώνας γίνονταν στο San Paolo και αντίπαλος ήταν η Αργεντινή του Maradona. Τέτοιες στιγμές, από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες, απουσιάζουν σχεδόν εντελώς από το ντοκιμαντέρ του Javier Vázquez όταν αυτό φτάνει με τα πολλά στη μητρόπολη του ιταλικού Νότου, και να περιμένεις και καμιά ανάλυση των κοινωνικών διαφορών που κάναν εκεί τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα να λατρεύεται περισσότερο και από τη πατρίδα του, έχεις καταλάβει από πολύ νωρίτερα ότι είναι μάταιο. Η ματιά του Vázquez, αντιποδοσφαιρική και ειρωνικότατη σε αρκετά σημεία (σε βαθμό να επαναλαμβάνει πλάνα με το είδωλο εκατομμυρίων να χλαπακιάζει κατάχοντρο), είναι κατά κύριο λόγο αφελέστατα μουσικοτουριστική (κάνει στάση για τραγούδια μέχρι και στη Βαρκελώνη απ' όπου μόνο το εγκληματικό τάκλιν του Goikoetxea έχει να θυμάται ο Maradona) και όταν προσπαθεί να επεκταθεί (και στη γενικότερη στάση της FIFA, ας πούμε) γίνεται απλά αφελέστατη. Τελικά, όποιος αγαπάει τον Maradona δε πρόκειται να βρει και πολλά που να τον αντιπροσωπεύουν, όποιος ακόμα ψάχνει τις αιτίες της αγάπης μόνο δικαίωση που δε τις βρίσκει θα βρει.

ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ 5Χ5

"DRINK TEAM"

ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ(under 9)

Το μεσημέρι,κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και υπό το βλέμμα πενήντα περίπου θεατών, η Σχολή Ολυμπιακού Πάρου και ο Α.Μ.Ε.Σ.Μαρπησσαϊκός έδωσαν έναν συναρπαστικό και αμφίρροπο αγώνα με την ομάδα της Μάρπησσας να επικρατεί τελικά με 8-5.Σκόρερ της Σχολής Ολυμπιακού ήταν οι Γκέτσι και Μπάλιος από δύο τέρματα και Σπανόπουλος ένα.Με τη Σχολή μας αγωνίστηκαν οι:
Βλάχος Ν.,Πατέλης Ν.,Δροσόπουλος Αντ.,Τόσκα Κρ,Σκούρτης Θ.,Αρκουλής Μ.,Μπάλιος Β.,Γκέτσι Γ.,Σπανόπουλος Γρ.και Σιμόπουλος Ν.. Αξίζει να αναφερθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά ενός γονέα (δεν αναφέρουμε από ποια ακαδημία) για τον τρόπο που διάλεξε να ενθαρρύνει το γιο του και την ομάδα του φωνάζοντας για τη διαιτησία και τον διαιτητή.Τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες δεν συνάδουν με το κλίμα και το σκοπό που έχουν τα φιλικά παιχνίδια μεταξύ ακαδημιών και είναι κατακριτέες.

ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ(under 7)

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθει σήμερα το πρωί οι εκκολαπτόμενοι άσοι της Σχολής Ολυμπιακού Πάρου και του Α.Μ.Ε.Σ.Μαρπησσαϊκού έτρεξαν,σκόραραν,διασκέδασαν και μας πρόσφεραν ένα πολύ ευχάριστο ματς με πολλά γκολ και πολλά ευτράπελα.Η Σχολή Ολυμπιακού επικράτησε 5-3 με τον Σιμόπουλο να σημειώνει τρία τέρματα και τους Σπανόπουλο και Αρκουλή από ένα. Με τη Σχολή μας αγωνίστηκαν οι :Μπάλιος Θ.,Μπάλιος Β.,Αρκουλής Μ.,Γκέρτι Λ.,Γκέρτι Κρ.,Κορτιάνος Κ., Σιμόπουλος Ν.,Σπανόπουλος Γρ. και Πετρόπουλος Γ..Αξίζει να σημειωθεί η πολύ όμορφη παρουσία της ακαδημίας του Μαρπησσαϊκού από τα πολύ μικρά εώς και τα μεγαλύτερα τμήματα.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ 5Χ5

"ΔΡΑΚΟΙ"

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

"ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ"

Συγγραφέας : ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ
Εκδότης : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Σελίδες : 328
Έτος Έκδοσης : 1998

Στην αρχή του βιβλίου, αντί προλόγου, υπάρχει η «εξομολόγηση» του συγγραφέα, όπου μας λέει: «Οπως όλα τα παιδιά στην Ουρουγουάη, ήθελα κι εγώ να γίνω ποδοσφαιριστής. Επαιζα πολύ καλά, στην πραγματικότητα ήμουνα ο πρώτος, αλλά μονάχα τη νύχτα ενώ κοιμόμουνα. Την ημέρα ήμουν το χειρότερο ξύλινο ποδάρι που πάτησε ποτέ του γήπεδο σε τούτη τη χώρα».
Στους θαυμαστές του ποδοσφαίρου (ή του προγόνου του παιχνιδιού, έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα) συμπεριλαμβάνονται οι Λεονάρντο ντα Βίντσι, Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Νικολό Μακιαβέλι, Αλμπέρ Καμύ, Αντόνιο Γκράμσι, Αλμπερτ Αϊνστάιν, Πάμπλο Νερούδα, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Χουάν Ρούλφο, Ζαν Ζενέ, Χένρι Μουρ, Νέλσον Μαντέλα και άλλοι. Για τον Αλμπέρ Καμύ μαθαίνουμε ότι έπαιζε στη θέση του τερματοφύλακα από παιδί επειδή σε αυτή τη θέση δεν φθείρονται τα παπούτσια. Από φτωχή οικογένεια, ο Καμύ δεν μπορούσε να παίξει σε άλλη θέση και παίζοντας στην ποδοσφαιρική ομάδα του πανεπιστημίου του Αλγερίου έμαθε πολλά πράγματα: «Εμαθα ότι η μπάλα δεν έρχεται ποτέ εκεί που την περιμένεις. Αυτό με βοήθησε πολύ στη ζωή μου, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις όπου οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που λένε ότι είναι».
Το βιβλίο χωρίζεται σε 150 σύντομα δοκίμια - βινιέτες, με τίτλους όπως «Το είδωλο», «Ο οπαδός», «Ο φανατικός», «Ο μάνατζερ», «Το γκολ», «Το θέατρο», «Η δεύτερη ανακάλυψη της Αμερικής» και «Τέλος του παιχνιδιού», ενώ στην προμετωπίδα του βιβλίου ο Μπιλ Σάνκλι, μάνατζερ της Λίβερπουλ, φέρεται να έχει πει: «Μερικοί λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου... αλλά είναι κάτι πολύ σημαντικότερο απ' αυτό». Και ο Γκαλεάνο στο βιβλίο του κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει ότι ο Σάνκλι έχει δίκιο...

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

BOLEIROS - ERA UMA VEZ O FUTEBOL...
Βραζιλία 1998, 93’
του Urgo Giorgetti

Η ταινία αποτελείται από έξι επεισόδια που παρά τις κωμικές στιγμές τους συνθέτουν μια μελαγχολική ποδοσφαιρική ταινία. Σ' αυτό συμβάλλουν και οι έξι ηλικιωμένοι κύριοι που πλαισιώνουν τη δράση. Συναντιούνται σ' ένα μαγαζί στο Sao Paolo, μιλούν για τα περασμένα και γίνονται έτσι οι ουσιαστικοί αφηγητές της ταινίας. Λένε για παράδειγμα για τον ξεπεσμένο διαιτητή Virgilio Paiva, με το κοροϊδευτικό ψευδώνυμο «Πέναλτι» και τα πολλά του χρέη εξαιτίας των οποίων σφύριξε ένα άδικο πέναλτι υπέρ της ομάδας που υποστήριζε.
Χαρακτηριστικά βραζιλιάνικη η ταινία κι όμως οι ιστορίες της θα μπορούσαν λίγο πολύ να έχουν διαδραματιστεί και σ' άλλες χώρες του κόσμου. Τα σκάνδαλα με τους διαιτητές και τα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο είναι μια παγκόσμια πραγματικότητα - όπως κι η πικρή ιστορία του προπονητή Otavio που ανακάλυψε έναν χαρισματικό πιτσιρικά, αλλά μια συμμορία νεαρών δεν του επέτρεψε να τον προπονήσει, όπως και η τύχη του Paulinho, του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Magic Paulinho που έπαιζε κάποτε με τον Pele, τον Tostao και τον Edu και ξεπεσμένος τώρα πια πουλάει ακόμα και τα τρόπαιά του για να ζήσει, όπως και το επεισόδιο με τον νεαρό σταρ «Blue» που δεν τα βγάζει πέρα με τη δόξα και τη δημοσιότητα, αλλά ούτε και με την προσωπική του ζωή, όπως και η συμπεριφορά του Fabindo Guerra που νιώθει σούπερ σταρ και πετάει τον συμπαίκτη του έξω από το κοινό δωμάτιο του ξενοδοχείου για να γλεντήσει με μια γυναίκα, όπως και η περίπτωση του τραυματισμένου γόνατου του Caco, σταρ των «Corinthians» που δεν γιατρεύεται μέχρι που αναλαμβάνει ένας πρακτικός γιατρός, τονίζοντας ότι για να θεραπευτείς χρειάζεται και να πιστεύεις στη θεραπεία.
Το ίδιο συμβαίνει και με την αυτοπεποίθηση και την πίστη στη νίκη, χωρίς αυτήν δεν κερδίζονται αγώνες.
Αυτήν την αυτοπεποίθηση έχουν χάσει οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που μαζεύονται στο καφενείο και τα λένε. Οι παλιές φωτογραφίες στους τοίχους δεν τους θυμίζουν μόνον τις παλιές επιτυχίες, αλλά και ότι εκείνος ο καιρός έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ένας απ' αυτούς ανάμεσά τους ντρέπεται όταν τον αναγνωρίζουν. Ευτυχώς που υπάρχουν οι φίλοι του και του στέκονται. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι ακόμα κι όταν οι παίκτες έχουν εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις ποδοσφαιρικές στιγμές και τους πρωταγωνιστές της δεκαετίας που πέρασε.Τα τελικά αποτελέσμα διαμορφώθηκαν ως εξής :
             Καλύτερος σύλλογος...ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Καλύτερη Εθνκή ομάδα...ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Καλύτερος ποδοσφαιριστής...ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
Καλύτερος προπονητής...ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ
Καλύτερος αγώνας...ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΙΛΑΝ(Τελικός Champions League)
Καλύτερη ποδοσφαιρική στιγμή...ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΣΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΕΤΑΦΕ

Ποδοσφαιρικό γεγονός της δεκαετίας...ΕΛλΑΔΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ EURO 2004
Σύντομα κοντά σας νέα ψηφοφορία με Παριανό ενδιαφέρον!!!

ΦΙΛΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΥ...

Στην φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μεταξύ της Σχολής Ολυμπιακού και της ακαδημίας του Αστέρα Μαρμάρων οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο.Διεξήχθησαν δύο ημίχρονα διάρκειας 35 λεπτών και στο πρώτο οι μικροί της Σχολής μας(under 9) δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 5-0 μετά από άσχημη εμφάνιση.Στο δεύτερο μισό η τάξη αποκαταστάθηκε και με τους under 11 στο γήπεδο η Σχολή Ολυμπιακού αποδίδοντας όμορφα κατά διαστήματα επικράτησε με 6-2. Συνολικό σκορ λοιπόν,6-7 για την ακαδημία του Αστέρα που ευελπιστεί μετά την παράδοση του γηπέδου των Μαρμάρων και με την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα να μαζέψει όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής και να τα στρέψει στον αθλητισμό,μιας και το μεγάλο στοίχημα του Δ.Σ.της ομάδας είναι να κρατήσουν μακριά τα παιδιά από τον εθισμό του internet,της τηλεόρασης και των videogames και να τα βγάλουν από το σπίτι!


Υ.Γ.Ευχαριστούμε την Μαρία για τις φωτογραφίες.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Εθνική Παίδων: Η αποστολή για τα φιλικά με Γερμανία

Ανακοινώθηκαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Λεωνίδα Βόκολο και Θοδωρή Παχατουρίδη, τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Παίδων για τους δύο εντός έδρας φιλικούς αγώνες με τη Γερμανία (12 & 14/02/2010).

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12/02/2010 και ώρα 15:00 στο Δημ. Στ. Κερατέας και η δεύτερη την Κυριακή 14/02/2010 και ώρα 11:00 στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά.
Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Καπίνος Στέφανος (Παναθηναϊκός), Πάντος Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός), Λυκογιάννης Χαράλαμπος (Ολυμπιακός), Ρουγκάλας Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός), Μαρινάκης Νικόλαος (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης Βασίλειος (Ατρόμητος), Πολυχρονάκης Ιωάννης (Ολυμπιακός), Λιμνιός Επαμεινώνδας (Τβέντε), Φουρλάνος Σπυρίδων (Παναθηναϊκός), Κατίδης Γεώργιος (Αρης), ΑΡΙΑΝΟΥΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ολυμπιακός), Κουσίδης Νικόλαος (Παναθηναϊκός), Διαμαντάκος Δημήτριος (Ολυμπιακός), Προβατίδης Χρήστος (ΠΑΟΚ), Γιαννιώτας Ιωάννης (Αρης), Μαυριάς Χαράλαμπος (Παναθηναϊκός), Μπουγαΐδης Μαυρουδής (Αρης), Τσιλιανίδης Κοσμάς (Ηρακλής).

πηγή : http://www.epo.gr/

ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Το Σάββατο στις 17:00 στο γήπεδο του Corner Sport Cafe η Σχολή Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει την ακαδημία του Αστέρα Μαρμάρων στην ηλικιακή κατηγορία under 11.Επίσης,είναι πολύ πιθανό την Κυριακή στις 9:00 το πρωί να πραγματοποιηθούν φιλικοί αγώνες με την ακαδημία του Α.Μ.Ε.Σ.Μαρπησσαϊκόύ στις ηλικιακές κατηγορίες under 7 και under 9,αλλά αυτό αναμένεται να  οριστικοποιηθεί αύριο.Με τα συνεχή φιλικά παιχνίδια στοχεύουμε να φέρουμε τα παιδιά σε ανοδικά επίπεδα ανάπτυξης τους,γι'αυτό κρίνουμε ότι πρέπει να παίζουν 6 εναντίον 6 δίχως την πίεση του χρόνου,του χώρου και του αποτελέσματος και επιλέγουμε τα γήπεδα του μίνι ποδοσφαίρου για να έρχεται το παιδί πολλές φορές σε επαφή με την μπάλα και τους αντιπάλους.Μέσα από αυτά τα φιλικά επιδιώκουμε να εφαρμόσουν τα παιδιά τους συνδυασμούς, τις τεχνικές δεξιότητες, την τακτική του αθλήματος και την αντίληψη των καταστάσεων που για όλα τα παραπάνω διδάσκονται στις προπονήσεις.