Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΑΣΗ !


Με τρεις φιλικούς αγώνες έκλεισε αγωνιστικά το 2009 για τη Σχολή Ολυμπιακού Πάρου.Η Σχολή μας αντιμετώπισε την ακαδημία του Μαρπησσαϊκού σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες.Στην κατηγορία under 7 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σε ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι με χατ-τρικ που σημείωσε ο Σιμόπουλος Ν..Η ομάδα μας παρατάχτηκε με τους Αρκουλή Μ.,Μπάλιο Θ.,Βλάχο Ν., Κορτιάνο Κ.,Σιμόπουλο Ν. και Φάμπιο .
Στην κατηγορία under 9 η ομάδα μας παρατάχτηκε με πολλές απουσίες,παρ'ολ'αυτά κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 παίζοντας πολύ όμορφα κατά διαστήματα.Κορυφαίος παίκτης και σκόρερ ήταν ο Μπάλιος Β. ενώ σκόραρε και ο Μαλαματένιος Β..Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι : Βλάχος Ν., Τόσκα Κρ.,Μπάλιος Β.,Μαλαματένιος Β.,Αρκουλής Μ.,Σκούρτης Θ.,Ζουμής Β.,Φαρούπος Αλ.και Σιμόπουλος Ν.
Τέλος,στην τρίτη ηλικιακή κατηγορία των under 12 η ομάδα μας παρατάχτηκε με 11χρονους και έναν 12χρονο απέναντι σε παιδιά 13 και 14 ετών μιας και ο Μαρπησσαϊκός δεν είχε παρά ελάχιστα παιδιά των 11 και 12 ετών.Κρατάμε το πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό πρώτο ημίχρονο όπου έληξε με 1-2 υπέρ της Μάρπησσας μιας και τα παιδιά του Ολυμπιακού έδειξαν πολύ ανταγωνιστικοί παρά τις ηλικιακές διαφορές .Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα προχώρησε σε πολλές αλλαγές και τελικά γνώρισε την ήττα με σκορ 2- 7.Σκόραραν από ένα τέρμα οι Τσορέι και Ζίμπερι .
Αγωνίστηκαν :Ζότος ,Ζουμής ,Ζενέλι ,Ζίμπερι ,Μπαρμπαρίγος ,Γιάννος ,Μπερζάκου ,Μαλαματένιος Γρ.,Τσορέϊ, Κορτιάνος Στ.,Δαβερώνας ,Βλάχος Σωτ. ενώ πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής και η Μαρία Θεοδωράκη .

Η Σχολή Ολυμπιακού Πάρου θα κάνει τρεις ή τέσσερις ακόμα προπονήσεις για το 2009 και θα ανανεώσει το ραντεβού της με τους αθλητές για τις 9 Ιανουαρίου του νέου έτους .

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΦΩΤΟ,ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ !



ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ,βραβείο Ήθους στο "Ευ Αγωνίζεσθαι 2008"                                                                         


ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ.ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ












Την Κυριακή στις 12:00 η Σχολή Ολυμπιακού θα φιλοξενήσει τις ακαδημίες του Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκού στις εγκαταστάσεις του Corner Sport Cafe για δύο φιλικές αναμετρήσεις στις ηλικιακές κατηγορίες under7 και under9.Οι λιλιπούτειοι άσοι της Μάρπησσας θα δώσουν το πρώτο τους φετινό παιχνίδι με τον νέο τους προπονητή κ.Νίκο Παπαδέα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ...


...ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ :
  • Αγαπήστε τα παιδιά σας και προστατέψτε τα από τους πειρασμούς φέρνοντάς τα στον αθλητισμό.Απλά και με την παρουσία τους σε ομαδικά αθλήματα μόνο κέρδος θα έχουν ως άνθρωποι.
  • Εμπιστευτείτε τους προπονητές και αποφύγετε την κριτική για πράγματα που δεν γνωρίζετε.
  • Η αξιοποίηση κάθε παιδιού είναι δουλειά του προπονητή και της ακαδημίας και όταν εσείς ανακατεύεστε μόνο κακό κάνετε.
...ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ :
  • Αγαπήστε το ποδόσφαιρο ως τρόπο άθλησης και δημιουργίας και όχι ως μέσο ανάδειξης και αυτοεπιβεβαίωσης.
  • Προσέξτε τη συμπεριφορά σας εντός και εκτός γηπέδου.
  • Το FAIR PLAY στο ποδόσφαιρο έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη συνέχεια και για την κοινωνία.
  • Διεκδικήστε την νίκη,αλλά δεχτείτε με αξιοπρέπεια μια πιθανή ήττα,αφού μόνο έτσι θα αποκτήσει αξία και η αυριανή σας νίκη.
...ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ :
  • Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είστε πρότυπο.Τεχνικός,παιδαγωγός αλλά και γιατρός.
  • Επιδιώξτε τις γνώσεις και μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας.
  • Παρακολουθήστε σεμινάρια και ανταλλάξτε απόψεις με καταξιωμένους συναδέλφους σας.Οι απαιτήσεις μεταβάλλονται συνεχώς και η επιμόρφωση είναι στις μέρες μας πάνω από όλα.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Στην διαδικασία προεπιλογής παικτών από όλη την Ελλάδα έχει περάσει η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου στην κατηγορία των εφήβων και κάλεσε μόλις δύο αθλητές από τις Κυκλάδες για δύο προπονήσεις στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.Ένας εκ των δύο είναι ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος ο οποίος αγωνίζεται στον Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέα .Είναι 17 ετών,αριστεροπόδαρος,με συμμετοχή στην περσινή πορεία της ομάδας στην ΔΈθνική και ιδιαίτερα ταλαντούχος .Η πρόσκληση αυτή έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειες που κάνει τόσα χρόνια ο Βαγγέλης συνδυάζοντας επιτυχώς το άθλημα που αγαπάει με τις εξαιρετικές μαθητικές του επιδόσεις .Μια πρόσκληση που τιμά τον σύλλογο της Νάουσας και γεμίζει με ικανοποίηση όλους τους ανθρώπους που είναι  καθημερινά κοντά στους ποδοσφαιριστές του Νηρέα.Αυτή η πρόσκληση θα είναι το εφαλτήριο για μια ακόμη πρόκληση που θα βρει μπροστά του ο Βαγγέλης και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το παν για να ξεχωρίσει και να τον κρατήσουν .

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

TΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ?


Λεπτομερές ιστορικό (εάν έχει παρουσιάσει σπασμούς, εάν έχει κάνει κάποια εγχείρηση, εάν παίρνει φάρμακα, εάν παίρνει διεγερτικά, αναβολικά, εάν έχει διαβήτη, εάν είναι υπέρβαρος κλπ).
Μέτρηση αρτηριακής πίεσης (υπόταση, υπέρταση).
Εξέταση οφθαλμών (εάν φορά γυαλιά).
Εξέταση από Ω.Ρ.Λ. (για ωτίτιδα, βαρηκοΐα κλπ).
Εξέταση από παιδοκαρδιολόγο (αρρυθμίες, φυσήματα, μελάνιασμα κλπ).
Εξέταση από παιδίατρο (δυσμορφίες θώρακος, άσμα, μεγαλοσπληνία).
Εξέταση από παιδοχειρουργό (γεννητικά όργανα, κρυψορχία, υδροκήλη).
Εξέταση από παιδορθοπεδικό (σκολίωση, αρθρώσεις, ατροφία μυών).
Εξέταση από παιδονεφρολόγο (επιληπτικές κρίσεις, κακώσεις εγκεφάλου).
Εξέταση από παιδοδερματολόγο (μυκητιάσεις, δερματίτιδες, εξανθήματα).
Εξέταση από μικροβιολόγο (γεν. αίματος, αναιμία, γεν. ούρων, κλπ).

Oι παθήσεις που επιβάλλουν τον αποκλεισμό του παιδιού ή του εφήβου από τις ασκήσεις και ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο είναι :
Οξείες φλεγμονές (αμυγδαλίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη).
Απώλεια οργάνου (όρχεις, νεφρού, οφθαλμού).
Καρδιοπάθειες (περικαρδίτιδα, μυοκαρδιοπάθεια, αρρυθμίες, κλπ).
Σπασμοί-επιληψία (απαγορεύονται το κολύμπι, η πυγμαχία, η πάλη).
Αιμορροφιλία (απαγορεύονται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κλπ).
Κακώσεις μηνίσκων ή σπονδυλικής στήλης.

Οι κακώσεις στους μυς και στα οστά μπορεί να συμβούν κατά την διάρκεια αγώνων ποδοσφαίρου στο 60% του συνόλου των κακώσεων που παρατηρούνται στο ποδόσφαιρο. Οι πιο συχνές κακώσεις είναι οι θλάσεις (ρήξεις μυϊκών ινών) των προσαγωγών και του τετρακέφαλου. Πιο σπάνια είναι τα κατάγματα και οι ρήξεις των μηνίσκων. Οι κακώσεις αυτές γίνονται συνήθως λόγω κακής προθέρμανσης και από βίαιη άσκηση βίας (κλωτσιά, προβολή) του συμπαίκτη.
Επίσης η υπερβολική έκταση μπορεί να προκαλέσει θλάση μυών ή κάταγμα υπό πίεση. Η ψυχική κατάσταση του παιδιού, το βάρος του, η ευλυγισία, η κινητικότητα των αρθρώσεων, το παίξιμο των συμπαικτών του, η φυσική του κατάσταση, η προθέρμανση, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην δημιουργία ή μη κάποιου ατυχήματος. Τα παχύσαρκα και αφηρημένα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε ατυχήματα. Το ποδόσφαιρο αλλά και άλλα αγωνίσματα με έντονη σωματική προσπάθεια (κολύμπι, μπάσκετ) συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.

Οι αιτίες αιφνίδιου θανάτου σε παιδιά αθλητές είναι:
Οι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς (στένωση στεφανιαίων, αορτής, πνευμονικής).
Η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.
Τα ανευρύσματα αορτής ή εγκεφαλικών αρτηριών (συνδ. Marfaus).
Η ιδιοπαθής υπερτροφία της αριστερής κοιλίας.
Η μυοκαρδίτιδα.
Η πρόπτωση μιτροειδούς.
Προμηνύματα αιφνίδιου θανάτου είναι οι αρρυθμίες. Ο αιφνίδιος θάνατος μπορεί να προληφθεί όταν υπάρχει η σωστή ιατρική παρακολούθηση που αναφέραμε.

Πάντως σ’ όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή τον πρωταθλητισμό θα πρέπει να γίνεται πλήρης ιατρικός έλεγχος (καρδιολογική, παιδιατρική εξέταση) τουλάχιστον 3 φορές (στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο πανεπιστήμιο) ή κάθε 4-5 χρόνια. Στα παιδιά ή εφήβους που παρουσιάζουν βρογχόσπασμο (κρίση άσθματος) κατά την διάρκεια της άσκησης συνίσταται ένα πρόγραμμα 30-40 λεπτών ήπιων ασκήσεων (τρέξιμο) πριν την έναρξη του κυρίου αθλήματος (π.χ. ποδόσφαιρου) για την σκόπιμη πρόκληση του βρογχόσπασμου. Γιατί ο προκληθείς βρογχόσπασμος ακολουθείται από μια αδρανή ανερέθιστη περίοδο που προστατεύει από νέα οξεία κρίση. Επίσης η χορηγία βαδρενεργικού παράγοντα με εισπνοές βοηθά το παιδί πριν την έναρξη κάποιου ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο υγιεινός τρόπος ζωής με την σωστή διατροφή και την σωστή άσκηση θα βοηθήσουν το παιδί και τον έφηβο τόσο στην πρόοδο του στα μαθήματα αλλά και θα του τονώσουν τον ψυχισμό του ούτως ώστε να αποφύγει τις κακές συνήθειες της ηλικίας του που είναι το κάπνισμα, το ποτό, τα ξενύχτια, τα ναρκωτικά κ.α.
Οι γονείς και οι καθηγητές θα πρέπει να μεταδώσουν στα παιδιά την αγάπη για την άθληση και για την φύση. Το παιδί που έχει ταλέντο και προσόντα γρήγορα θα ξεχωρίσει.

Από τον Δρ. Θεόδωρο Ντόλατζα, Ιατρό
Δ/ντη Παιδοχειρουργικής Νοσοκ. Παίδων «Αγία Σοφία».
Πηγή :www.exilnet.gr

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ.ΝΗΡΕΑΣ

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες στις ηλικιακές κατηγορίες under 10 και under 12 μεταξύ της Σχολής Ολυμπιακού και του Νηρέα στο γήπεδο 5Χ5 στο Corner Sport Cafe στην Νάουσα . Παρουσία,περίπου,50 θεατών-παρά το τσουχτερό κρύο-έγιναν δύο πολύ καλοί αγώνες με τη Σχολή Ολυμπιακού να επικρατεί άνετα στον πρώτο και δύσκολα στον δεύτερο μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι .
UNDER 10
Χωρίς να δυσκολευτεί και παίζοντας όμορφα κατά διαστήματα η Σχολή Ολυμπιακού επικράτησε με 6-1 του Νηρέα που έδωσε το πρώτο του φετινό παιχνίδι σε αυτήν την κατηγορία.Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Γκέτσι(4),Σπανόπουλος και Μπάλιος ενώ για τον Νηρέα σκόραρε ο Αλιπράντης .Με τη Σχολή Ολυμπιακού αγωνίστηκαν οι : Μαλαματένιος Β.,Πατέλλης Ν.,Σκούρτης Θ.,Ζουμής Β.,Γκετσι Γ.,Σιμόπουλος Ν.,Αρκουλής Μ.,Σπανόπουλος Γρ.,Τόσκα Κρ.,Βλάχος Ν.,Μπάλιος Β.


UNDER 12                                                                                                                                      
Με ένα συναρπαστικό παιχνίδι  που έληξε νικηφόρα υπέρ  του Ολυμπιακού με 8-5 έκλεισε η χθεσινή βραδιά .Η ομάδα του Ολυμπιακού είχε διαρκώς το προβάδισμα στο σκορ ενώ ο Νηρέας σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στον αγώνα με μοιραίο παίκτη τον Ραυτόπουλο .Χατ-τρικ για τον Ολυμπιακό σημείωσε ο Μπερζάκου,ο Ζενέλι πέτυχε δύο τέρματα ενώ οι Μπαρμπαρίγος,Τσορέι και Γιάννος από ένα .Για την ομάδα του Νηρέα σκόραραν οι Ραυτόπουλος(3) ,Τζάτζο και ένα           αυτογκόλ .Με τη Σχολή Ολυμπιακού αγωνίστηκαν οι :Ζότος Κ.,Κορτιάνος Στ.,Δαβερώνας Μ.,          Ζουμής Λ.,Τσορέι Μ.,Μπαρμπαρίγος Στ.,Μπερσάκου Α.,Βλάχος Σ.,Σιφναίος Μ.,Μαλαματένιος Γρ., Γιάννος Σπ.,Ζενέλι Ελ.,Ζίμπερι Υ.                                                                                                        



Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

...

ΜΑΝΑ ΔΕ ΣΟΥ΄ΔΩΚΑ ΧΑΡΑ
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ,
ΤΣΗ ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ
ΠΟΥ΄ΣΥΡΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ .