Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Κεντρική ιδέα της φιλοσοφίας μας είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο, συναρπαστικό και με έντονες συγκινήσεις παιχνίδι μέσα από το οποίο το παιδί μπορεί να αναπτύξει και να διαμορφώσει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται ότι η διδασκαλία του αθλήματος είναι ένα έργο πολύ υπεύθυνο, καθώς η αγάπη των παιδιών για το παιχνίδι, τους οδηγεί στο να επηρεάζονται έντονα από τα βιώματά τους γύρω από αυτό. Η απόλαυση όλης της διαδικασίας της προπόνησης και του παιχνιδιού, ανεξαρτήτου βέβαια αποτελέσματος, είναι το σημαντικότερο ίσως όφελος που πρέπει να αποκομίσει ένα παιδί συμμετέχοντας στη διαδικασία. Άλλωστε, η έλλειψη αυθεντικής ψυχαγωγίας, πέρα από εμπόδιο στη διδασκαλία της τεχνικής και τακτικής του παιχνιδιού, είναι στοιχείο που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην αποθάρρυνση του παιδιού και την απομάκρυνσή του από το άθλημα. Γονείς και προπονητές οφείλουν να συνεργάζονται έτσι ώστε το παιδί να επιζητεί ανυπόμονα τη στιγμή που θα βρεθεί στο γήπεδο και να παίξει με παιδιά με τα οποία τους ενώνει η κοινή αυτή αγάπη που λέγεται μπάλα.
Μία ολοκληρωτική προσέγγιση του θέματος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συστηματική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε ένα υγιές περιβάλλον μπορεί, δίχως υπερβολή, να διδάξει σε ένα παιδί όλα τα μαθήματα ζωής που οφείλει να πάρει ένας άνθρωπος πριν την ένταξή του στο στίβο της Ζωής. Αυτοπεποίθηση, επιμονή και υπομονή, πνεύμα συνεργασίας, ανάληψη ευθυνών, πειθαρχία, σεβασμός, αντιμετώπιση της επιτυχίας αλλά και της αποτυχίας είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν το ποδόσφαιρο να φαντάζει σαν μικρογραφία της ζωής του ανθρώπου.
Tο δίκτυο των Σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε το 2001. Παράλληλα, «γεννήθηκε» το τμήμα αθλητικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης στον Ερυθρόλευκο Σύλλογο. Διευθυντής του τμήματος υπήρξε εξ’ αρχής ο Δρ. Νίκος Γεωργιάδης ο οποίος και έδωσε σάρκα και οστά σ’ ένα σχέδιο το οποίο επιθυμούσε έντονα να δει να υλοποιήται ο σήμερα διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ κος Πέτρος Κόκκαλης. Τεχνικός σύμβουλος των 40 Σχολών που υπάρχουν πλέον πανελληνίως είναι ο παλαίμαχος και πολύ αγαπητός στους φιλάθλους της ομάδας, κος Γιώργος Αμανατίδης.
Σκοπός αυτού του πρωτοποριακού, για τα Ελληνικά δεδομένα, εγχειρήματος είναι η παιδαγωγική προσέγγιση του αθλήματος με βασικό στόχο την ψυχαγωγία οποιουδήποτε επιθυμεί να εγγραφεί σ’ ένα πρόγραμμα μαζικού και όχι αγωνιστικού αθλητισμού. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο επικεφαλής του τμήματος είναι εξειδικευμένος στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας. Πέρα όμως από αυτά ο Ολυμπιακός δίνει πλέον την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά από όλην τη χώρα να ανήκουν επίσημα στο δυναμικό του Συλλόγου και να φοράνε τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Δραστηριότητες όπως οι επισκέψεις για αγώνες στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, αλλά και η συνοδεία των ποδοσφαιριστών κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο αποτελούν μοναδικές εμπειρίες που οι μαθητές των Σχολών βιώνουν κατά διαστήματα. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί βέβαια το γεγονός ότι παιδιά που ονειρεύονται μία ποδοσφαιρική καριέρα και διαθέτουν τις ανάλογες ικανότητες περνάνε από σειρά δοκιμαστικών προπονήσεων με την προοπτική να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου.

ΠΑΡΙΑΝΑ ΜΠΑΛΑΔΟΡΑΚΙΑ(2)


Χανιώτης Νικήτας από την ακαδημία Κατηχητικών Παροικιάς,ετών 13

ΜΙΑ ΦΩΤΟ,ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


Α.ΜΕ.Σ.ΝΗΡΕΑΣ-ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ...Μπαράζ ανόδου 2006 στην Νάξο

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

"ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ 2008"


Παιδιά και από τις 7 ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Πάρου φωτογραφίζονται πριν αρχίσει και επίσημα το τουρνουά .

ΜΙΑ ΦΩΤΟ,ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


DRINK TEAM-Νικήτρια ομάδα στο 2ο PAROS M.S.C. 2005

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Αγαπητοί γονείς,
Παρακαλώ επευφημείτε το παιδί σας, αλλά απέχετε από το να του φωνάζετε. Κατά την διάρκεια των αγώνων, παρακαλώ συνειδητοποιήστε ότι τους καθοδηγεί ο προπονητής τους, γι΄ αυτό μην προσπαθήσετε να τους αποσπάσετε την προσοχή τους από αυτόν. Αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει σύγχυση, με αποτέλεσμα να πέσει η απόδοση τους. Παρακαλώ να ενθαρρύνετε και να χειροκροτείτε και τις δύο ομάδες, αλλά μην δίνετε «οδηγίες». Ενθαρρύνετε το παιδί σας, για να είναι παρόν σε όσο το δυνατόν περισσότερες προπονήσεις και να προσέρχεστε σε όσους περισσότερο αγώνες και προπονήσεις μπορείτε. Επιβεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν ότι, είτε χάσουν είτε κερδίσουν, εσείς τα αγαπάτε. Μη συγκρίνετε το παιδί σας με τους συναθλητές του. Αντίθετα, δώστε βάρος στην ατομική του επίδοση και στις προσπάθειες του να βελτιωθεί.

Η συνεισφορά των γονέων στην αθλητική ανάπτυξη είναι βασική γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι οι γονείς να αναλογιστούν, να προβληματιστούν και να ακολουθήσουν τις ακόλουθες συμβουλές.
1.Να σέβεστε τον προπονητή. Με αυτόν τον τρόπο διδάσκετε στα παιδιά σας τον σεβασμό.
2.Να δημιουργήσετε ένα κλίμα θετικής επικοινωνίας με το να επισκέπτεστε τακτικά την ακαδημία, με το να συμμετέχετε σε δραστηριότητες της ακαδημίας ή ακόμη με ένα τηλέφωνο.
3. Να μη μιλάτε κατά την διάρκεια της προπόνησης στο παιδί σας, διότι έτσι παρεμποδίζετε το έργο του προπονητή, ενώ παράλληλα δεν αναπτύσσεται η αυτονομία και η ανεξαρτησία των παιδιών.
4.Να δείξετε εμπιστοσύνη στον προπονητή και παράλληλα να του δώσετε τη δυνατότητα να παίρνει πρωτοβουλίες για την πορεία της απόδοσης των παιδιών σας.
5.Να συνεργαστείτε με τον προπονητή, στην περίπτωση που αυτός θελήσει να συλλέξει πληροφορίες για τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Είναι φυσικό, ότι η εντύπωση που σχηματίζει για τους αθλητές δεν θα είναι τόσο ακριβής, εάν στηριχθεί μόνο στην επαφή που έχει μαζί τους κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι και η αγάπη των παιδιών γι΄αυτό μπορεί να γίνει το κατάλληλο όχημα για να συνειδητοποιήσουν ότι αφορά και το πολύτιμο παιχνίδι της ζωής. Χρησιμοποιείστε το ποδόσφαιρο σαν μια ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο με το παιδί σας. Έτσι κι αλλιώς δεν έχετε την ευκαιρία να βρίσκεστε μέσα στην τάξη του σχολείου του, συνεπώς αυτή είναι η μοναδική σας – ίσως – ευκαιρία να δείτε πως το παιδί σας μαθαίνει και πως συνεργάζεται με τους άλλους.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ


Η συνέντευξη του Νίκου Μοστράτου-προπονητή του Νηρέα για την νέα περίοδο-στα Νέα της Πάρου ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.Αξίζει,λοιπόν να την αναλύσουμε και να σταθούμε σε κάποιες κουβέντες του που ξεχώρισαν και αφορούν ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία των Κυκλάδων .Ο Νίκος μίλησε για τη σεζόν που πέρασε και βρήκε τον Νηρέα στη ΔΈθνική καθώς και την νέα σεζον που ακολουθεί και απαιτεί μια ανασύνταξη δυνάμεων από όλους όσους εμπλέκονται με την ομάδα .Μέσα από τα λεγόμενα του προέκυψαν αισιοδοξία , χαμηλοί τόνοι ,ειλικρίνεια ,παράπονα ,ενστάσεις και πολύ συναίσθημα .
Με μια καλή ανάγνωση της συνέντευξης παρατηρούμε θετικά στοιχεία για τον Νίκο μιας και κάνοντας πολλές θυσίες από την προσωπική του ζωή θα προσπαθήσει- χωρίς φόβο ,αλλά με πολύ πάθος-να οδηγήσει τον Νηρέα από τον πάγκο σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο .Αισιοδοξεί και υπόσχεται μια αξιοπρεπή φετινή παρουσία του Νηρέα και σε καμία περίπτωση δεν βλέπει το σωματείο επαγγελματικά .Βγάζει το καπέλο στην ομάδα του Α.Ο.Πάρου που έφτασε να διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στη ΔΈθνική .Παραπονιέται για το ότι ένα μέρος σαν την Νάουσα δεν διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν σε ένα σύλλογο με ιστορία μισού αιώνα .Μιλάει για την περυσινή παρουσία της ομάδας στη ΔΈθνική και δεν διστάζει να αναφερθεί στα παιχνίδια που γίνονταν πίσω από την πλάτη του Νηρέα χωρίς όμως να μας πει κάτι συγκεκριμένο .Με γενικολογίες,όμως , δεν μπορείς να αναφέρεσαι σε τόσο σοβαρά θέματα .Θεωρεί ότι κανείς από τις αρχές του νησιού δεν κατάλαβε το μέγεθος της προβολλής του νησιού με την παρουσία μιας ομάδας της Πάρου στη ΔΈθνική .Νίκο ,ας μη γελιόμαστε .Ποιά είναι η προβολλή που αποκομίζει τόσα χρόνια η Μύκονος ή η Σύρος από τη ΔΈθνική?Η Νάξος προβλήθηκε ελάχιστα με την παρουσία του Αγερσανίου στη ΓΈθνική και ελάχιστα εώς καθόλου με τον Πανναξιακό στη ΔΈθνική .Η Πάρος το χειμώνα ,αισθάνεται κανείς ότι ,μπορεί να ζωντανέψει μόνο όταν βγάλει ομάδα στο Champions League .
Αναφέρθηκε στο γηπεδικό θέμα που καίει εδώ και τέσσερα χρόνια την ομάδα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα .Στο ότι διαλύθηκαν οι ακαδημίες του Νηρέα παίζει ρόλο η ανυπαρξία γηπέδου , παίζουν όμως και άλλα πολλά ρόλο που δίστασε να τα αναφέρει .Ο Νηρέας,λοιπόν , τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σε ένα γήπεδο που είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό ,δυσκολεύεται να μετακινείται καθημερινά εκεί και δεν διαθέτει κατάλληλα αποδυτήρια .Αυτά είναι τα μειονεκτήματα .Τα πλεονεκτήματα είναι ότι έφυγε από ένα γήπεδο άκρως επικίνδυνο για τους αθλητές -από τότε που ανεγέρθηκε η νέα αίθουσα του σωματείου και στις γραμμές του πλάγιου άουτ υψωνόταν ντουβάρι απλά από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός-και αγωνίζεται σε ένα γήπεδο με χλοοτάπητα που βελτίωσε πολύ την ποιότητα της ομάδας .
Τέλος ,μιλώντας για τις ακαδημίες ανέφερε ότι για τον Α ή Β λόγο είχαν σταματήσει .Καλό θα ήταν να μην μιλάμε για αόριστους λόγους και να αναφέρουμε ακριβώς τι έφταιξε γιατί ο Νηρέας και οι ντόπιοι αθλητές δεν είναι μια "καραμέλα" Νίκο είναι μια πραγματικότητα που μας φανερώνει ότι πέρα από 3-4 νεαρούς και ανταγωνιστικούς ποδοσφαιριστές δεν φαίνεται κάτι άλλο στον ορίζοντα .Παλαιότερα ,ας μην ξεχνάμε ότι ο Νηρέας αναδείκνυε ενδεκάδες και όχι μεμονωμένους νεαρούς .Γιατί να μην γίνεται καλύτερη δουλειά από τις μικρές ηλικίες και να προσφέρει ο σύλλογος καλύτερες παραστάσεις και παροχές σε όλα τα μέλη του ?
Κλείνοντας ,θα ήθελα να τονίσω ότι ο Νηρέας για την μικρή κοινωνία της Νάουσας αυτή τη στιγμή(αθλητικά και όχι πολιτιστικά) είναι απλά μία ποδοσφαιρική ομάδα και πρέπει να ξεφύγει από αυτό και να γίνει ένας υγιής ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ,όπως-δηλαδή-αρμόζει σε έναν σύλλογο με 50 χρόνια ιστορίας .
Κι όσο για γήπεδο στην Νάουσα τί να γράψω...Όσο ζω ελπίζω...

ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ 2008...Α.Ο.ΠΑΡΟΥ-ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009


ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ :

1. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ CORNER SPORTS CAFE ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

2. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΥ

3. ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

4. ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΣ




Με μια γιορτή στο γήπεδο της Παροικιάς έκλεισε η αγωνιστική σεζόν για τη Σχολή Ολυμπιακού Πάρου που είχε φέτος έντονη αγωνιστική δράση με προπονήσεις κάθε Σαββατοκύριακο και συμμετοχή στο 2ο Τουρνουά Παριανών Ακαδημιών ,στο 4ο Πανκυκλαδικό τουρνουά και στο Πάρος 2009 .Επίσης η Σχολή έδωσε φιλικούς αγώνες στην Νάξο με ιδιαίτερη επιτυχία .Για την νέα σεζόν που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο θα δωθεί βάρος στην καλή προετοιμασία των αθλητών και θα υπάρχει έντονη-πλέον-εξωαγωνιστική δραστηριότητα της Σχολής με μοναδικό μας σκοπό την κοινωνικότητα και τη σωστή υγιεινή ττων παιδιών .